Ekonomi Almanya Evim Türkiye Fuarı’na hazır

Almanya Evim Türkiye Fuarı’na hazır

23.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İstexpo Fuarcılık ortaklığı ile düzenlenecek gayrimenkul fuarı ‘Evim Türkiye’ için çalışmalar başladı. Demirören Medya ve İstexpo temsilcileri Almanya’da fuarı anlattı.

Almanya Evim Türkiye Fuarı’na hazır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında 8-10 Şubat 2019’da Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan Evim Türkiye Gayrimenkul Fuarı ile ilgili çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

Demirören Medya Gazeteler Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, Hürriyet Gazetesi Reklam Başkan Yardımcısı Aykut Şahin ve İstexpo Genel Müdürü İsmail Sezen Almanya’da yaptıkları görüşmelerde Köln, Düsseldorf ve Essen Başkonsoloslukları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Demirören Medya temsilcilerini makamında ağırlayan Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, böyle bir fuarın hem Türk gayrimenkul firmalarının, hem de Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının yararına olacağını belirterek, bu tür organizasyonların artması gerektiğine dikkat çekti.

Almanya Evim Türkiye Fuarı’na hazır

Çok doğru bir adres

Konsolosluk olarak fuarın Türk toplumuna duyurulmasına destek olacaklarını belirten Erciyes, “Almanya’daki tüm vatandaşlarımıza bu fuarı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel’e de makamında ziyarette bulunan Demirören Medya temsilcileri fuar ile ilgili detaylı bilgi verdi. Türkiye ekonomisinin yararına olacak her organizasyonu desteklediklerini belirten Gürel, özellikle Almanya’da yapılacak tanıtım faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

Almanya’daki Türk vatandaşlarının yanı sıra Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Alman vatandaşlarına da ulaşılması gerektiğine vurgu yapan Gürel, Düsseldorf’un bu organizasyon için çok doğru bir adres olduğunu belirtti.

Kur fırsatı var

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ise Essen ve çevresinde yaşayan Türk yoğunluğuna dikkat çekerek, özellikle son dönemde kurdaki artışın Türkiye’de yatırım yapmaya fırsat yarattığını ve bu fuardaki firmaların Almanya’daki vatandaşlara sağlayacakları finansal çözümlerle birlikte iki tarafın da mutlu olacağını belirtti.

Köln, Düsseldorf ve Essen Başkonsolosları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu fuarın destekçisi olmasının ayrıca bir güven unsuru olduğunun altını çizdi. Konsoloslukların yanı sıra DITIB Daire Başkanı Kazım Türkmen, Müsiad NRW Başkanı Bahattin Yılmaz ve Ticaret Ateşesi Anıl Gürtuna Kaya ile de görüşen Demirören Medya ve İstexpo Temsilcileri, tüm üyelerini 8-10 Şubat’ta Düsseldorf’ta gerçekleşecek Evim Türkiye fuarına davet ettiler.

Haberin Devamı

Bakan Murat Kurum fuara davet etti

Gayrimenkul yarışması Sign of the City Awards 2018’in 6 Kasım’da gerçekleşen ödül töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ‘Evim Türkiye’ fuarına destek verdiklerini belirtirken, fuara katılım çağrısında bulundu.

Kurum, “Yurtdışında ülkemizi tanıtan fuarlar, organizasyonlar yapmamız önem arz ediyor. Bu sadece sektörümüzü değil ülkemizdeki tüm sektörleri ilgilendiriyor. Bu tanıtımlar bize ve sektörümüze olumlu bir şekilde yansır. Tüm sektör temsilcilerini Evim Türkiye fuarına katılıma davet ediyorum. Yabancıların vatandaşlık kazanabilmesi için gereken 1 milyon dolarlık ev alma şartının 250 bin dolara inmesi beklenen etkiyi hemen gösterdi ve satışlar arttı. Projelerimizi tüm ülkelerde tanıtmaya çalışıyoruz. İlgi giderek artacak. Önümüzdeki sene, yabancıların yaklaşık 12 milyar dolarlık mülk almasını bekliyorum” diye konuştu.