Ekonomi Almanya ve Hollanda’ya Moody’s tırpanı geldi

Almanya ve Hollanda’ya Moody’s tırpanı geldi

25.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Almanya, Hollanda ve Lüksemburg’un kredi notu görünümlerini, Avrupa’daki borç krizinin etkilerinin bu ülkelerin ekonomileri için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle ‘durağan’dan ‘negatif’e düşürdü.

Almanya ve Hollanda’ya Moody’s tırpanı geldi

Yunanistan’ın euro’dan ayrılma olasılığının arttığına dikkat çeken Moody’s, bunun “finans sektöründe ancak çok yüksek maliyetle önüne geçilebilecek bir şok zincirini başlatabileceğini” belirtti.

Atina’nın kritik haftası
Bu arada Yunanistan’ı iflastan koruyan uluslararası kreditörlerin temsilcileri, aksayan ekonomik planı canlandırmak ve 130 milyar euroluk finansal desteği sürdürmekle, ülkenin iflasına izin vermek seçenekleri arasında bir karara varmak amacıyla yapacakları kritik görüşmeler için Atina’ya gitti. Yunanistan, kurtarma yardımının koşulları olan ekonomik hedefleri tutturmayı başaramadı. Troyka adı verilen Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu bu ay başında muhafazakarların liderliğindeki koalisyon hükümetine, somut sonuçlar görmezlerse mali yardıma devam etmeyeceklerini bildirmişlerdi.