Ekonomi Aman kimseler görmesin

Aman kimseler görmesin

21.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’a gelen ünlü yabancılar, Ayasofya, Topkapı ve Yerebatan’ı gizlice ziyaret ediyor. Hayranların ilgisinden ve güvenlik riskinden kaçınmanın bedeli karşılığında ise 10 - 12 bin lira ödüyorlar

Aman kimseler görmesin

İstanbul’a gelen ünlü ve önemli konuklar, tarihi ve turistik yerleri, meraklı gözlerden uzak, gizlice gezmeyi tercih ediyor. Böylece hem kendilerini tanıyan hayranlarının aşırı ilgisinden kurtuluyor, hem de güvenlik riskini en aza indiriyorlar.
Ünlü konuklar, İstanbul’un dünyaca ünlü tarihi mekanlarını ise mesai saatlerinin dışında ziyaret ediyor. Tarihi yarımadada yer alan Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı gibi mekanları, müze kapandıktan sonra geziyorlar.

12 bin TL’ye özel tur
Ancak mesai saatleri dışında yapılan ziyaretler normal bilet fiyatlarından çok daha pahalı. Ünlü konuk ve yanındaki görevliler birkaç kişi de olsalar, müzeler kapandıktan sonra yapılan rahat ve huzurlu ziyaretler için en az 50 kişilik bilet ücreti ödüyorlar.
Turist rehberi Saffet Emre Tonguç, özel konuklar için özel saatlerde açılan müzelerin ücret uygulamalarını şöyle anlattı:
“Ayasofya Müzesi’ne akşam 6’dan sonra yapılacak ziyaretler için en az 50 kişilik bilet kesiliyor. Bağışlarla birlikte ücret 9-10 bin liraya kadar çıkıyor. Yerebatan Sarnıcı’ndaki mesai haricindeki ziyaretlerin ücreti de 12 bin liraya ulaşıyor. Topkapı Sarayı’nı ise müzenin kapalı olduğu salı günü gezmenin bedeli 6-10 bin lira arasında değişiyor.”

Haberin Devamı

Gece ziyaretçisi ünlüler
Saffet Emre Tonguç, kendisinin gezdirdiği ünlü kişileri ise şöyle sıraladı:
- ABD’nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright
- Televizyon yıldızı Martha Stewart
- Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler
- Televizyon yıldızı Oprah Winfrey
- Microsoft kurucularından Paul Allen

Yazarlar