Ekonomi Anadolu Jet, AJet oldu işletme ruhsatını aldı

Anadolu Jet, AJet oldu işletme ruhsatını aldı

03.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin, son 21 yılda özellikle havacılık alanında önemli gelişmeler katettiğini söyleyerek, “26 olan havalimanı sayımızı 57’ye, yurt dışı uçuş noktamızı 60’tan 343’e çıkardık. 2023, pandemiden sonra ‘toparlanma yılı’ oldu. Yaklaşık 216 milyon yolcuyla 2023’ü kapatmış olduk” dedi.

Anadolu Jet, AJet oldu işletme ruhsatını aldı

AJet İşletme Ruhsatı İmza Töreni’ne katılan Bakan Uraloğlu, “Hem oluşan şartlarda yeni bir yapılanma, hem de oluşan rekabetçi piyasa şartlarına uyma adına THY ve Anadolu Jet bir yeni yapılanma kararı alarak Anadolu Jet’i, AJet’e dönüştürmüş durumda” ifadelerini kullandı. Yılın ilk mesai gününde, AJet’in işletme ruhsatını verdiklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Geçen yılın sonlarında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın pistini açtık. ‘Havacılıkla kapattık’ diyebiliriz. Yine yılın ilk mesaisinde de havacılıkla açıyoruz mesaimizi ve çok önemli bir proje, önemli bir adım atmış oluyoruz. Havacılıkta bizim 14 tane faaliyet gösteren şirketimiz var. Bunların 11 tanesi yük ve yolcu taşıyor. 3 tanesi de sadece kargo taşımacılığı üzerine faaliyet gösteriyor. Eski Anadolu Jet bundan sonra hayatını artık ‘AJet’ olarak sürdürecek.”