Ekonomi Ankara’ya altı projeyle ‘merhaba’ diyecek

Ankara’ya altı projeyle ‘merhaba’ diyecek

01.08.2010 - 00:36 | Son Güncellenme:

Özellikle İstanbul ve Bursa’daki projeleriyle dikkatleri üzerine toplayan Sinpaş GYO, ikinci yarıda büyükşehir listesine Ankara’yı da altı projeyle katmaya kararlı

Ankara’ya altı projeyle ‘merhaba’ diyecek

İstanbul’daki projelerin ardından Bursa’da da büyük projelere hayat veren Sinpaş GYO’nün büyükşehirlerdeki üçüncü adresi Ankara oldu. Bu yılın ilk altı ayında 241 milyon 456 bin TL?ciro ile verimli bir dönem geçiren şirket, ikinci yarıda Ankara dahil İstanbul ve Marmaris’teki projeleriyle erişeceği ciroyu 460 milyon TL olarak belirledi.

Alacaatlı ile başlıyor
Sinpaş?GYO?Pazarlama ve Satıştan?Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacamer, ikisi Ankara Çankaya’da, birisi Alacaatlı’da ve birisi de Temelli’de yer alan arsaları için çalışmaya başladıklarını bildirerek, şöyle konuştu: “Alacaatlı’da proje geliştirme çalışmalarını tamamladık. Devamında gelen projelerle Ankara’da hayat renklenecek. Büyükesat ve Oran’daki arsalara rezidans yapmayı planlıyoruz. Şehrin mekezindeki bu iki arsada rezidans tarzı binalar üreteceğiz. Ankara’da Temelli bölgesindeki diğer yatırımımız ise, Ankara Eskişehir Yolu’na cepheli 280 bin metrekare büyüklüğünde bir arsadan oluşuyor. Bu arsamızı biraz daha uzun vadeli bir yatırım olarak görüyoruz.”

Bomonti’de rezidans
Bu yılki diğer projeleri hakkında konuşan Gacamer, son çeyrekte Lagün projelerine komşu arazide içinde binicilik ve apart rezidansların da bulunacağı yeni projenin ön satışlarına başlamayı planladıklarını ifade etti.
Bunun yanı sıra Şişli Bomonti’de de bir projeleri olacağını anlatan Gacemer, “Şu anda tasarım çalışmaları devam eden projemizin geliştirme faaliyetlerini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Burada farklı davranarak merkezi bir lokasyonda, rezidanslar gerçekleştireceğiz” dedi.

Sahil planı
Diğer yandan bir diğer önemli çalışmaları olan Marmaris’teki projeleri hakkında konuşan Gacamer, 1000- 1200 konuttan ve farklı daire tiplerinden oluşan projede dört tane farklı koyun bulunduğunu belirtti. Projeyle Avrupalı zengin müşterilere hitap edeceklerine dikkat çeken Gacamer, “Projeye 2011’de başlanacak. Bu projenin Marmaris’e değer katacağını düşünüyoruz” dedi.
Sinpaş GYO’nun ilk yarıdaki performansına dikkat çeken Gacamer, yılbaşında tanıtımını yaptıkları İstanbul Sarayları 1. etaptaki 402 konutun yüzde 75’inin yeni sahiplerini üç ay gibi kısa bir sürede belirleyerek 241 milyon 456 bin TL’lik ciro elde ettiklerini kaydetti. Diğer önemli projeleri olan Lagün ve Bursa Modern’de de yaşamın başladığına değinen Gacemer, Bosphorus City projesinde ise yıl sonuna kadar yaklaşık 2 bin konutu teslim etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Hedef 1450 konut satışı
Seba Gacemer, şu ana kadar bu projelerden toplam 612 lüks konut satışı gerçekleştirdiklerini belirtirken, hedeflerinin yıl sonuna kadar 1450 konut satışıyla 460 milyon TL’lik ciro elde etmek olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Ankara’ya altı projeyle ‘merhaba’ diyecek

‘Marka konutları tercih edin’
Seba Gacemer, konut almak isteyenlere markalaşmış projeleri tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.“Daha önce gerçekleştirdiği projelerde yaşam ve yatırım değeri ispatlanan güvenilir firmalardan şaşmayın” diyen Gacemer, özgün projelerin yaşam ve yatırım değerini sürekli artırdığını ifade etti.


Ankara’ya altı projeyle ‘merhaba’ diyecek

3 yalı dairesine 20 milyon 200 bin TL
Üsküdar Hace Hesna Hatun Mahallesi Paşalimanı mevkiinde bulunan Kılıçlar Yalı Apartmanı, son yıllarda Boğaziçi yalıları arasında gerçekleşen en yüksek icradan satışa sahne oluyor. Üsküdar 3. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan Kılıçlar Apartmanı’nda üç yalı dairesi için toplam 20 milyon 200 bin TL tahmini bedel tayin edildi.
Paşalimanı Caddesi No 31’deki Kılıçlar Apartmanı’nın 807 metrekare alanı var. İmar planlarına göre Boğaziçi sahil şeridinde kalan bina dört kattan oluşuyor. Kat mülkiyetli yalının denizde rıhtımı var.
İcradan satışa çıkan zemin kattaki 160 metrekarelik ilk konut için 5 milyon 200 bin TL tahmini bedel tayin edilirken birinci kattaki 180 metrekare yüzölçümü olan yalı dairesi için 6 milyon 500 bin TL tahmini bedel isteniyor. Satışa çıkan ikinci kattaki 250 metrekare alana sahip olan yalı dairesinin tahmini bedeli 8 milyon 500 bin TL.
Yalı dairelerinin satışı Üsküdar 3. İcra Müdürlüğünde 6 Eylül günü açık artırma suretiyle gerçekleştirilecek.
Satışa çıkan binayı Kılıç İnşaat kullanıyor. 2 Haziran 2004 tarihinde kurulan Kılıç İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ, 4 milyon 950 bin TL sermaye ile kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanlığını Mahmut Kılıç’ın yürüttüğü şirkette Ali Kılıç ve Meryem Kılıç ise üye sıfatlarıyla yer alıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Defterdarlığı arsa satıyor
İstanbul Defterdarlığı Büyükçekmece Merkez Mahallesi’nde 691 metrekare büyüklükteki Hazine arsasını satışa çıkardı. İstanbul Defterdarlığı tamamı Hazine’ye ait olan arsa için tahmini fiyatı 300 bin TL, geçici teminatı ise 60 bin TL olarak tayin etti. İhale 20 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Ankara’ya altı projeyle ‘merhaba’ diyecek

Ankara’ya altı projeyle ‘merhaba’ diyecek

Defterdarlığın satışa çıkardığı bir diğer arsa da Silivri Ortaköy Mahallesi’nde oldu. İmar planlarına göre konut yapılabilecek 4 bin 422 metrekarelik arsanın ihalesi 20 Ağustos’ta düzenlenecek. Defterdarlık arsa için 160 bin TL tahmini fiyat belirlerken, 32 bin TL de geçici teminat tayin etti.

Haberin Devamı

3. etap satışa çıkıyor
İlk iki etabı yüzde 85 oranında satılan ve Çekmeköy bölgesinin projelerinden olan Adapark’ta 3. etap konutların satışına kısa bir süre içinde başlanacağı açıklandı.
Çekmeköy’de55 bin metrekare arazi üzerinde 16 blok ve 826 daireden oluşan proje, Anadolu yakasını saracak metro ağına yürüme mesafesinde konumlandırıldı.
Sur Yapı tarafından inşa edilen projede fitness merkezi, sauna, aerobik, pilates, medya salonu, basketbol oyun alanı, yürüyüş ve bisiklet parkuru, meyve ağaçları, japon bahçeleri, balıklı göl, su kanalları ve iskeleler, açık fitness alanı, yaşları göre kullanılabilecek 6 havuz ve farklı aktiviteler yer alıyor.

Sultangazi arsası ikinci kez ihalede
Emlak Konut GYO, daha önce ihaleye çıkardığı ve 600 milyon TL’ye kadar fiyatı yükselen Sultangazi arsasının satışı için ikinci kez ihale açtı.
İstanbul Sultangazi Habipler’deki 166 bin 692 metrekare büyüklükteki arsanın özel koşullu 2.2 emsal değeri bulunuyor. Üzerine 366 bin 722 metrekare ticaret imarlı inşaat yapma imkanı olan arsanın ihalesi 17 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşecek.
Sultangazi arsası için Emlak Konut GYO ihale düzenlemiş ve ihaleye tek başına giren Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak girişimi, ilk oturumda verdiği 100 milyon TL’lik arsa fiyatını ikinci oturumda altıya, kuruma vereceği payı da sekize katlamasına rağmen ihaleyi iptalden kurtaramamıştı.

20 milyon lira 162 milyona çıkmıştı
Emlak Konut’un ihalesine katılan Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat ortak girişimi, ilk oturumda verdiği arsa fiyatını tam altı kat yükselterek 100 milyon TL’den 600 milyon TL’ye çıkarmıştı.
Kuruma vereceği payı da 8’e katlayan ortam girişim, ilk oturumda sunduğu 20 milyon TL’lik teklifi ikinci oturumda 162 milyon TL’ye çıkarmıştı. Tüm bu artışa rağmen Emlak Konut GYO’nun ihale komisyonundan çıkan karar iptal yönünde olmuştu.

İstenirse 180 metre yükseltilebilir
Yeniden ihaleye çıkan arsa 166 bin 692 metrekare büyüklükte. İmar planlarına ve verilen izinlere göre arsa üzerine 180 metre yüksekliğe kadar AVM ve ticaret merkezi yapılabilecek. Özel koşullu ticaret alanı imarına sahip olan arsanın 2.20 emsal değeri var. Arsa üzerine 366 bin 722 metrekare inşaat yapılabilecek.
Plan notlarına göre arsaya iş merkezlerinin yanı sıra çok katlı mağaza, alışveriş merkezil otel, rezidans, konutve kültürel tesisler yapılabilecek.

Haberin Devamı

Gebze’ye yeni bir kent kuruluyor
Emlak Konut’un Gebze’de yaptıracağı 524 konut ve çevre düzenlemesi ihalesi için yapılan ihalede Makro İnşaat, 34 milyon 799 bin 999 TL’lik teklif ile ipi göğüsleyen taraf oldu.
Emlak Konut’un Kocaeli Gebze’de yaptırmak istediği 524 konutluk ihale, 28 Haziran’da çoğunluğu Kocaeli’nde faaliyet gösteren 17 firmanın şaşırtan ilgisi ve katılımı ile gerçekleşmişti. İstanbul’un büyük firmalarının ilgi göstermediği ihalede Makro İnşaat 34 milyon 799 bin 999 TL ile en düşük teklif veren firma olurken en yüksek fiyat 50 milyon 484 bin 530 TL ile Gürbüz İnşaat’tan gelmişti. İhale komisyonunun yaptığı değerlendirme sonucu 524 konutunyapımını Makro İnşaat’ın üstlenmesine karar verildi.
Yapılan açıklamalara göre Kocaeli Gebze’de yaptırılacak olan 524 konut tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek. Konutlara ek olarak konvansiyonel kalıp sistemiyle üç ticari ünite, bir sosyal tesis, ada içi altyapı, imar yolları ve çevre düzenleme işleri de 524 konut inşasına ek olarak yerine getirilecek. İhaleyi alan Makro İnşaat on gün içinde arsayı kurumdan teslim alacak. İşe başlayan firma 730 gün içinde tüm işleri bitirerek konutları, sosyal tesisleri ve çevre düzenleme işlerini bitirerek kuruma teslim edecek.