Ekonomi Antalya gibisi yok!

Antalya gibisi yok!

25.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya pazarında sıkıntıları önemli ölçüde aşan Antalya ve Belek bölgesi, Avrupa pazarı için 2018’den umutlu. Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya ve Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin, düzenledikleri basın toplantısında Antalya için 2017 rakamlarının olumlu olduğunu söyledi.

Antalya gibisi yok

Alkaya, “Türkiye ve Antalya hizmet kalitesi olarak belki dünyada birinci. Bize gelmeyip, İspanya’ya, Portekiz’e, Yunanistan’a giden turistler mutsuz. Antalya’nın 3 ana pazarı var. Rusya, Almanya, İngiltere ve sonra diğer alternatif ülkeler geliyor. İngiltere pazarı politik gelişmelerden etkilenmiyor ama Almanya ve Orta Avrupa böyle değil. Antalya’nın bir resmi var ve bu resimde hem Rusya, hem Almanya ve Orta Avrupa, hem İngiltere’nin hem Ortadoğu’nun hem de BDT pazarının olması gerekiyor. Biri eksik olduğunda sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Antalya gibisi yok

En iyi hizmet burada

Antalya ve özellikle Belek bölgesi tesislerinin dünyanın hiçbir yerde olmadığı kadar iyi hizmet verdiğini belirten Ali Şahin ise şunları söyledi:

“Herşey dahil hizmeti dünyada en iyi sunan ülkeyiz. Yıllardır turizmde pazar payımızı dengeli dağıtabilmeyi başaramadığımız için belli pazarlarda çeşitli nedenlerle yaşadığımız sıkıntılar istediğimiz sonucu almamızı zorlaştırıyor. Ağırlıklı pazarlarla ilgili yaşadığımız sıkıntıları, öncelikle bu pazarlarda daha fazla tanıtım yaparak, Portekiz, İspanya ve Yunanistan’a yönelen turistimizi geri kazanarak aşabiliriz.

Biz, buna olan inancımızla Avrupa pazarında 2018 için çok ciddi bir reklam tanıtım planı yaptık. Avrupa’da her tanıtım alanında Cornelia otelleri yer alacak. Bu tanıtımlarla Avrupa’da artış kaydedeceğimizi, 2019’da 2014 rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı