Ekonomi Anzer balının kilosu 850 TL

Anzer balının kilosu 850 TL

04.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer yaylasında üretilen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen dünyaca ünlü Anzer balında bu yıl yaklaşık 1.5 ton rekolte elde edildi.

Anzer balının kilosu 850 TL

Balın kilogramı 850, yarım kilosu 450 ve 250 gramı da 250 liradan satılacak. Anzer Ballıköy Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, “Anzer yaylasında 200’e yakın arıcı tarafından 3 bin kovanda bal üretimi yapıldı. Kooperatifimize 1500 kilogram civarında bal geldi. Bunları Hacettepe Üniversitesi’nde tahlil ettirdik” dedi.

Haberin Devamı

Civelek, balların 1 kilogram, 500 ve 250 gramlık kavanozlara konulduğunu belirterek, “Daha sonra ballarımız etiketlendi ve mühürlendi. Kavanozların üzerinde satış fiyatları mevcut” diye konuştu.


‘Mühürlü kapak’


Civelek, Anzer balının taklit edildiğini belirterek, şöyle dedi:

“Piyasada Anzer balının taklitleri mevcut. Taklidi önlemek için bu yıl geniş güvenlik önlemi aldık. Kavanozların üzerinde kare kodu ve kooperatifimizin güvenlik bandı mevcut. Kooperatifimizin ve Anzer köyü muhtarlığımızın ıslak imzaları ve mühürleri de var. Balımızın logosu da kavanozların üzerinde bulunmaktadır. Balımızı bu şekilde piyasaya arz edeceğiz. Kooperatifimiz haricinde hiçbir yerde yetkili bayimiz yok. Tek satış noktası, Anzer Balı Kooperatifidir.

Haberin Devamı


Vatandaşlarımızın, kooperatifimiz dışında hiçbir yerde gerçek Anzer balını bulmaları mümkün değil.”


Civelek, yoğun sipariş aldıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


‘Bu yıl rekolte iyi’

“1.5-2 ton civarında siparişimiz mevcut. Bal yavaş yavaş bize geliyor. Tahmin ediyorum ki piyasayı doyuracak kadar balımız olacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Herkese bal göndereceğiz. Bu yıl rekolte gayet yüksek.”