Ekonomi "Apple, Finlandiya'yı çökertti"

"Apple, Finlandiya'yı çökertti"

13.10.2014 - 16:09 | Son Güncellenme:

"Finlandiya Başbakanı Stubb, Apple’ın ülkesinin en büyük iki sektörünün çöküşüne neden olduğunu söyledi.

Apple, Finlandiyayı çökertti

Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb, ülkesinin ekonomisindeki kötü gidişatten teknoloji devi Apple'ı sorumlu tuttu. Stubb, Apple’ın Finlandiya'nın en büyük iki sanayi kalemi kağıt ve cep telefonu üretimine darbe vurmakla suçlanabileceğine işaret etti.

ÇÖKEN ŞAMPİYONLARIMIZ VAR

Haberin Devamı

CNBC’ye konuşan Stubb, “Çöken iki şampiyonumuz var” dedi. Başbakan, bu sözle rakipleri karşısında istediğini alamayan Nokia, Finlandiya ekonomisinin bel kemiği kağıt üreticilerine işaret etti. Finlandiya, Avrupa’nın en büyük kağıt üreticileri UPM-Kymmene ve Stora Enso şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Finlandiyalı Başbakan, “Biraz mantığa aykırı olsa da birisi çıkıp iPhone’un Nokia’yı, iPad’inse Finlandiya kağıt sanayisini öldürdüğünü söylese buna büyük itiraz olmaz ama geri döneceğiz” dedi. Finlandiya Orman Araştırmaları Enstitüsü Metla’ya göre, ülkede kağıt sektörü kötü günler yaşıyor. 2013 sonunda yayımlanan raporda, ülkede kağıt üretiminin zayıfladığı uyarısı yapıldı.

NOKIA, ABD’Lİ MICROSOFT'A SATILDI

Haberin Devamı

Cep telefonu sektörünün ilk oyuncularından ve en büyük üreticilerinden Nokia, akıllı telefon pazarında Apple’ın yanı sıra Güney Koreli Samsung karşısında rekabete yenilmiş ve Nisan 2014’te ABD’li Microsoft tarafından satın alınmıştı. Nokia, 1990’lı ve 2000’li yıllarda cep telefonu üretiminde bir numaraydı ve Finlandiya ekonomisi de büyük katkı sağlıyordu.

Yazarlar