Ekonomi Arçelik 258 milyon dolara Pakistanlı devi satın aldı

Arçelik 258 milyon dolara Pakistanlı devi satın aldı

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arçelik A.Ş., Pakistan’ın lider beyaz eşya ve ev aletleri şirketi Dawlance’ı 258 milyon dolar hisse bedeli üzerinden satın almak üzere anlaşma imzaladı.

Arçelik 258 milyon dolara Pakistanlı devi satın aldı

Dawlance’ın Pakistan’daki üretim ve satış şirketleriyle birlikte, iki ayrı lokasyondaki 3 üretim tesisi de Arçelik A.Ş.’nin global üretim ağına eklenecek. Şirketin toplam satışları 2015 yılında 221 milyon dolar oldu.

7 ülkede 18 tesis
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Arçelik, global büyüme stratejisi kapsamında Pakistan’da çok önemli bir yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım, Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik bağı daha da güçlendirecek. Pakistan ekonomisinde Dawlance ile güçlü ve stratejik bir konuma sahip olacağız. Koç Holding, Arçelik’in büyüme stratejisine uygun yeni satın alma fırsatlarını desteklemeye devam edecek” dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Ebiçlioğlu da, “Pakistan 200 milyon kişi ile dünyanın en büyük altıncı nüfusuna sahip ülkesi. Genç nüfusu ve özellikle son dönemde istikrar kazanan ve gelişen ekonomisi ile Pakistan, bölgenin parlayan yıldızı konumuna geliyor. Bu yatırım ile, Arçelik’in üretim gücü 7 ülkede 18 tesise, çalışan sayısı ise 30 bine ulaşacak” diye konuştu.

Fırsatlara bakacağız
Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ise, 130’dan fazla ülkede faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Türkiye, İngiltere, Polonya, Romanya, Güney Afrika’daki pazar liderliklerimize bir yenisini daha ekleyerek Dawlance ile Pakistan pazarının liderliğine de sahip oluyoruz. Pakistan yerel markaların güçlü olduğu, önemli büyüme potansiyeli olan çekici bir pazar. Gelecekte de yeni coğrafyalarda büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.