Ekonomi Artaş Grubu ‘Eclıpse Maslak Busıness’ı satışa çıkardı

Artaş Grubu ‘Eclıpse Maslak Busıness’ı satışa çıkardı

02.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Konutları markasıyla tanınan Artaş Grubu’nun yeni projesi Eclipse Maslak’ta ofis blokları satışa sunuluyor.

Artaş Grubu ‘Eclıpse Maslak Busıness’ı satışa çıkardı

Konutlarına gelen yoğun talep sebebiyle geçtiğimiz günlerde yeni dairelerin satışını öne çeken grup, ofisleri de ‘Eclipse Maslak Business’ markasıyla satışa çıkardı. Proje, toplamda 550 konut, ofis ve ticari alanlardan oluşuyor.
Konutların 30’ar katlı iki kulede konumlandırıldığı projede, yatay bir tasarıma sahip ofis blokları, şirketlerin dikey bir yapılanmanın aksine yatay bir düzlemde konumlanmasına olanak sağlıyor. Bu şekilde şirket içi enerji tüketimi sağlanırken fonksiyonel, kolay ve ulaşılabilir bir oluşum kuruluyor. ,

Haberin Devamı

600 araçlık otopark
İş ve finans dünyasının kalbi Maslak’ın en büyük sorunları arasında yer alan otopark sorununa ve araç bekleme alanlarının darlığına da Eclipse Maslak’ta çözüm getiriliyor. Projenin 600 araçlık otopark alanına ek olarak ofis alanlarının önünde oluşturulan araç bekleme bölümü de firmaların personel servisleri için büyük kolaylık sağlıyor.
275 ile 1500 metrekareye kadar farklı büyüklükte, giriş- çıkışı tamamen bağımsız olabilecek ofis alanından oluşan proje ayrıca akıllı bina alt yapısına sahip.

Yeni nesil binalara özel yönetim hizmeti veriyor

Gayrimenkul geliştirme ve gayrimenkul satış hizmetleri, tesis yönetimi, işletme danışmanlığı, mühendislik ve teknik hizmet, 2. el satış, uzun dönem konaklama hizmeti gibi pek çok alanda çözüm üreten TSP, 2012’de 30 milyon dolar olan cirosunu yüzde 33 artırarak 40 milyona taşıdı. Şirket, Vodafone, British Amerikan Tobacco, Zorlu Center gibi birçok şirket ve binaya hizmet veriyor. TSP Consulting Genel Müdürü Engin Kabakçı, “Bir binayı residence yapan orada verilen hizmettir” dedi. Kabakçı, 2012’de 2 bin 600 kişilik kadroyla hizmet verdiklerini aktararak, “TSP Management markası ile Vodafone’nun Türkiye’deki tüm binalarında Bütünsel Tesis Yönetim hizmetleri sunar” dedi.
2 yıl önce Vodafone’un uluslararası bir ihale ile bütünsel tesis yönetimi hizmetlerini ‘outsource etme’ yani dışarıya verme kararı aldığını ifade eden Kabakçı, “Vodafone’nun dünyada 2’nci büyük bütünsel tesis yönetimi operasyonunu biz aldık. Yönetim hizmetleri, teknik işletim arıza- onarım ve tüm elektrik ve mekanik ekipmana yıllık periyodik bakım hizmetleri, temizlik, yemek, personel taşımacılığı, dahil olmak pek çok hizmetini biz veriyoruz” diye konuştu. Ayrıca TSP Engineering markası ile Britsh Amerikan Tabacco’nun Tekel’den özelleştirme sonrası aldığı 5 sigara fabrikası ve kendilerine ait olan 1 fabrika da dahil olmak üzere 6 fabrikanın teknik işlerini yaptıklarını ifade eden Kabakçı, “Fox TV’nin teknik işleri ve bakımını yapıyoruz. Bünyemizde 350 teknisyenimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Mimarlara danışmanlık veriyor

Haberin Devamı

İnşaat sektörünün büyümesi ve binalarda çeşitliliğin artmasıyla proje hazırlayan mimarların danışmanlık ihtiyaçlarının arttığını gözlemlediklerini ifade eden Engin Kabakçı, “Daha önce işletme danışmanlığı hizmeti veriyorduk. Bu yönde mimar ve mühendislerden danışmanlık talepleri artmaya başladı” dedi.
Hali hazırda yönetim hizmeti verdikleri binalarda mimari açıdan birçok sıkıntı ile karşılaştıklarını anlatan Kabakçı, “Konutlarda ve rezidaslarda, A ve A plus yönetim hizmeti veriyoruz. 15 bine yakın bağımsız bölümü yönetiyoruz. Bu doğrultuda kazandığımız bilgileri danışmanlık olarak da sunuyoruz” diye konuştu.

Koruflorya’nın satış ofisine 1 milyon liralık yatırım

Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığında gerçekleştirilen KoruFlorya’nın satış ofisi için 1 milyon liralık yatırım yapıldı. Cephesi, Türkiye’de özel projelerde kullanılan strüktürel taşıyıcı lamine camla tasarlanan ofis, bu özelliği ile kesintisiz orman manzarasına sahip.
Projenin ve satış ofisinin tasarımını yapan Kraft Mimarlık’ın ortaklarından Hakan Bağcı, “Kraft Mimarlık olarak tasarladığımız KoruFlorya’da öne çıkarmaya çalıştığımız unsurlar, orman ve deniz manzarasını kullanıcısına birarada sunan, yeşil kat bahçeleri ve sıra dışı bir peyzaja sahip doğal sıcak malzemelerin kullanıldığı modern bir yapı tasarlamaktı” dedi.
3+1’den 7+2’ye kadar değişen büyüklükte dairelerin yer aldığı KoruFlorya’da anlaşmalı bankalar aracılığıyla vade farksız 48 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor. Yüzde 1 KDV avantajlı dairelerin de yer aldığı proje, 2013 Aralık’ta teslim.

Haberin Devamı

TOKİ’nin konut modeli Nijer’e örnek olacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) konut üretim modeli, Nijer’e örnek oldu. Birçok ülkeyle işbirliği yapan TOKİ’nin son ziyaretçisi Nijer heyeti oldu. Nijer Devlet Bakanı Amadou Baubacar Cisse ile Teçhizat Bakanı Saddi Soumaila, beraberlerindeki heyetle TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’i makamında ziyaret etti.
Ülkelerinde TOKİ benzeri yapıyı hayata geçirmek için işbirliği önerisinde bulunan Cisse, “Yerinde genel bir durum tespiti yapmanızı arzu ederiz. Ülkemize döner dönmez hemen resmi talepte bulunacağız ve sizden bir ekibin ülkemize gelip durum tespiti yapmasını isteyeceğiz” dite konuştu.

Haberin Devamı

Halk GYO ilk çeyrekte % 53 oranında büyüdü

Geçtiğimiz şubat ayında halka arz süreci tamamlanan Halk GYO’nun konsolide olmayan finansal tabloları açıklandı. Buna göre Halk GYO’nun 3 aylık net kârı 2012 yılı son çeyreğine göre yüzde 53 arttı.
Açıklamaya göre, halka arz sonrası şirketin özkaynak büyüklüğü yüzde 42 oranında artarak 741 milyon liraya ulaştı. Halk GYO’nun aktif toplamı 2012 yılsonuna göre yüzde 24 artışla 839 milyon liraya yükseldi. Halk GYO’nun 2013 yılı birinci çeyrek sonu itibarıyla 3 aylık net kârı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11, 2012 yılının son çeyreğine göre ise yüzde 53 oranında artarak 3 milyon 275 bin 264 lira olarak gerçekleşti.

Ispartakule’de peşinatı 1 yıl boyunca erteliyor

İhlas Yapı tarafından hayata geçirilen Bizim Evler 5 projesinde peşinat erteleniyor. Buna göre projede ‘Hemen al peşinatı 1 yıl sonra öde’ fırsatı sunuluyor.
Stüdyo ile 1+1 daire seçeneklerinin yer almadığı Bizim Evler 5 projesi Ispartakule Bahçeşehir bölgesinde yükseliyor. Yüzde 1 peşinatla konut sahibi olma fırsatı sunulan Bizim Evler’de konut teslimleri 2014 yılının Haziran ayında gerçekleştirilecek. Toplamda 10 konut bloğundan meydana gelen Bizim Evler 5 Ispartakule projesi 67 bin 191 metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. İçerisinde 710 dairenin yer aldığı projede konutlar 114 ile 203 metrekare arası tasarlandı.

Fikirtepe’nin ilk dönüşüm projesi Anka Yapı’dan

Verilen yüksel emsal artışıyla gündeme gelen Fikirtepe’de uzun süren çalışmalar sonucunda projeler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Bölgenin en aktif firmalarından biri olan Anka Yapı, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinin ilk projesini de bugün lanse ediyor.
Satış ofisinin tamamlandığı projedeki daireler resmi olarak bugün satışa çıkıyor. Bu da Fikirtepe’de yeni bir sürecin başlaması anlamına geliyor. Toplamda 1500 konuttan oluşan projenin tanıtımı Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temelin katılacağı toplantıyla yapılacak. Projede hafriyat çalışmaları hızla sürerken kısa süre içinde temelin atılması planlanıyor.