Ekonomi Asker çocuğuyum, devlete sataşmam!

Asker çocuğuyum, devlete sataşmam!

21.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bedelli sermaye artırımı hamlesi Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) getirdiği yöntemle dolaylı olarak tıkanan Galatasaray’ın Başkanı Ünal Aysal, SPK’ya tüm evrakları ilettiklerini belirterek, kendilerine sunulan şartlara itiraz etmeyeceklerini söyledi.

Asker çocuğuyum, devlete sataşmam

Chelsea maçı için Londra’da bulunan ve takımdan ayrı olarak eşiyle birlikte Corinthia otelde konaklayan Aysal, “Ben asker çocuğuyum. Devlete sataşmam. İstenenlerin hepsini yapacağız” dedi.
Aysal, sermaye artırımı konusunda kendilerinin önüne taş koyanların da Galatasaray içinden olduğunu öne sürerek, “Bizim SPK ile olan sorunlarımızda kulüp içinde bazı grupların da rolü var” diye konuştu. Aysal mali konularla ilgili olarak şunu da sözlerine ekledi: “En sorunsuz kulüp biziz.”

Borçlar azalıyor
Galatasaray’ın en zayıf yönlerinden biri olan kısa vadeli borçları değerlendiren Aysal, şunları kaydetti: “Aslında bizim borçluluk yapımız hiç de kötü değil. Biz aldığımızda 350 milyon dolar olan borç şu anda 260 milyon dolar. Henüz faturasını kesemediğimiz yani tahsilini yapamadığımız alacakları da ekleyince borç 115 milyon dolara kadar düşüyor. Önümüzdeki hafta bu borcu da uzun vadeye yayacağız. Görüşmelerimiz bitti gibi. 5-6 yıllık be vadeye yayacağız borçları. Kısacası bir, iki aya çözmüş oluyoruz.”