Ekonomi AUTO SHOW’A ‘UCUZ BİLETLİ’ ALTERNATİF FUAR GELİYOR

AUTO SHOW’A ‘UCUZ BİLETLİ’ ALTERNATİF FUAR GELİYOR

28.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Autoshow 2012 Fuarı’nın CNR Expo yerine Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ne alınması üzerine çıkan tartışma sürüyor

AUTO SHOW’A ‘UCUZ BİLETLİ’ ALTERNATİF FUAR GELİYOR

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, alternatif Auto Show Fuarı’nı CNR Expo’da ayrı tarihlerde oldüzenleyeceklerini açıkladı.
Erem, “Dernek destekler desteklemez ama biz 18 yıldır düzenlediğimiz fuarı yine 1-11 Kasım tarihinde gerçekleştireceğiz. Birebir aynı tarihte olacak” dedi.
Şu ana kadar bir hall’ün (salon) satıldığını belirten Erem, “Bizim düzenleyeceğimiz fuara katılacağını bildiren firmalar var. Firmalar ister uluslararası düzeyde, ister bayi düzeyinde katılacaklardır” diye konuştu.
Fuarı Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleme kararı alan Otomobil Distribütörleri Derneği’ne (ODD), fuar nedeniyle 400 bin euro komisyon ödediklerini ifade eden Erem, “Bu komisyon ortadan kalktığı için bunu bilet fiyatlarından düşüreceğiz ve halka yansıtacağız. Halk böylece daha ucuz biletlerle otomobil fuarına katılabilecek” diye konuştu.
Auto Show Fuarı’nın biletleri geçen yıl 8-15 TL arasında değişiyordu.

‘OICA’ya mektup yazdık’
CNR Autoshow’un Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği (OICA) tarafından 18 yıldır gözlendiği ve 4 yıl önce Uluslararası fuar takvimine aldığını hatırlatan Erem, “OICA’ya fuarı düzenleyen derneğin başka bir mekanı seçtiğine dair bir bilgilendirme mektubu yazdık” dedi.
Öte yandan CNR’dan ODD’nin açıklamalarına karşı yazılı bir yanıt geldi. İstanbul Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özhan Carda imzalı açıklamada şöyle denildi:
“2012 yılında düzenlenecek Autoshow’u görüşmek için ODD yetkililerinden toplantı talep ettiğim halde bu talebim çeşitli sebeplerle geçiştirilmiş ve dernek yetkilileriyle yüz yüze görüşme imkanımız olmamıştır.
Açıklama yapılan tarihin öncesindeki bir haftalık sürede ise dernek yetkilileri tarafından hiçbir telefonuma ve mesajıma geri dönülmemiştir. Ancak 25 Temmuz Pazartesi sabahı dernek genel sekreteri telefonuma geri dönerek sektör temsilcileriyle görüşüldüğünü ve çoğunluğun 2012 yılındaki Autoshow’un CNREXPO’da yapılmasını istemediklerini bildirmiştir. Bu görüşmede Autoshow’un 2012 yılında Tüyap’ta yapılacağı konusu bırakın konuşmayı imâ bile edilmemiştir.”