Ekonomi AvivaSA, AgeSA oldu

AvivaSA, AgeSA oldu

06.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding bünyesindeki bireysel emeklilik ve hayat sigortası firması AvivaSA, ortaklık değişim işlemlerinin resmi olarak gerçekleşmesinin ardından 200 yıllık geçmişe sahip Belçikalı sigorta şirketi Ageas Insurance International NV ile yoluna devam ettiğini açıkladı. Yeni firmanın adı AgeSA oldu.

AvivaSA, AgeSA oldu

 

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı ve AgeSA Başkanı Haluk Dinçer, “Ageas ile işbirliği geliştirmekten heyecan duyuyoruz. Aynı zamanda Sabancı Holding şirketlerinden Aksigorta’nın da ortağıdır. Hayat dışı sigorta pazarındaki tecrübesi ve başarılarını AvivaSA’nın bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanındaki başarılarıyla birleştirmek isteyen Ageas ile yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Yeni başarılar elde ederken büyümeye devam edeceğimiz konusunda hiçbir şüphem yok” dedi.

Haberin Devamı

Önemli bir fırsat

Ageas CEO’su Hans De Cuyper, “AgeSA’daki yatırımımız uzun süredir ortağımız olan Sabancı Holding ile Türkiye’de büyüyerek hayat sigortası pazarına girmemiz için önemli bir fırsat sunuyor. AkSigorta aracılığı ile halihazırda hayat dışı sigorta alanında faaliyet gösteriyoruz” dedi.

AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca da, yeni ortaklık sürecinin yeni fırsatların kapısını açacağını kaydetti.