Ekonomi AVM’lere Ramazan mesaisi

AVM’lere Ramazan mesaisi

22.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alışveriş merkezleri, Ramazan ayında iftar saati dolayısıyla oluşacak boşluğu kapatmak için, kapanış saatlerini 23.00’e çekme kararı aldı

AVM’lere Ramazan mesaisi

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, ramazanda iftarın saat 21.00 sularında olacağı için alışveriş merkezlerinin (AVM) saat 19.30’da boşalacağını, müşteriyi AVM’lere çekebilmek için kapanış saatini 23.00’e aldıklarını belirtti.
Geçen yıl bazı AVM’lerin bu uygulamayı yaptığını hatırlatan Nane, bu yıl da kapanış saatlerini 23.00’a kaydırmak için AVM yönetimleriyle görüştüklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu sene daha fazla sayıda AVM kapanış saatini 23.00’e kaydıracak. Çünkü iftar saat 21.00 gibi olduğu için saat 19.30’da AVM’ler boşalacak. AVM’lere müşteriyi tekrar getirebilmek için kapanış saatini ileriye attık. Dönem sonunda bütün AVM’ler buna katılmış olacak. Önümüzdeki 8-10 sene ramazan ayları süresince böyle olacak.”
Ramazan ayında satışlarda mevsim standartlarının ötesinde bir şey olmayacağını, esas satışların eylülde, bayram sonrasında okulların açılmasıyla gerçekleşeceğini ifade eden Nane, geçen hafta yüzde 70’lere varan indirimlerin başladığını, bunun da piyasayı hareketlendirdiğini kaydetti.