Ekonomi Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var

Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var

18.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ispartakule bölgesinde Bizimevler adıyla 4 ayrı proje gerçekleştiren İhlas Yapı, Anadolu yakasında proje gerçekleştirmek için harekete geçti

Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var

İnşaat sektöründe devam projelerini sıkça duyuyoruz. İlk proje başarılı olursa firmalar aynı konsepte devam ederek aynı isimle sayıları arttırarak yeni projelere başlıyor. Devam projelerinin en başarılı örneklerden birini ise İhlas Yapı A.Ş. gerçekleştiriyor. Ispartakule’de projeler yapan firma Bizimevler adıyla tam 4 projeye hayata geçiriyor.
Toplam 1300 konutluk Bizimevler 1 ve Bizimevler 2 projelerinin satışını tamamlayan firma Bizimevler 3’ün ardından Bizimevler 4 projesiyle de yaklaşık 1500 konutun inşaatına başladı. Ispartakule’nin en çok konut sayısına sahip olan İhlas Grubu, Bizimevler 4 projesinde 768 konut ve 106 dükkan içeren çarşı konsepti ile bölgenin en büyük projesini yapıyor.
Bizim Evler Proje Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli, Bizimevler’in kısa süre içinde önemli bir marka olduğunu belirterek, “Aynı isimle 4 büyük proje gerçekleştirerek ulaşılması zor bir hedefi yakaladık” dedi. Değerli, Ispartakule’de Bizimevler 1’in ardından hemen 2’ye başladıklarını ve bu iki projede yakaladıkları başarının 3 ve 4’ü de yapmaları yönünde kendilerini cesaretlendirdiğini belirterek, “Bizimevler 1 ve 2’nin hem satışlarını hem de inşaatını tamamladık. 3’ü ise yılsonunda teslim edip enerjimizi 4’e vereceğiz” diye konuştu. Değerli şöyle devam etti:
“Aslında planda 4 proje yoktu. 2007’de ilk projeye başladık 2008 krizi oldu ama 2009’ta konutları teslim ettik. Bu sırada ikinci projeye başladık. Bu projede hızla satılınca 3 ve 4 geldi. 4 proje yapmamızın sebebi müşteri talebiydi. Aynı zamanda projelerimizi erken teslim ederek, alanlara kazandırdık.” Bizimevler’in alıcılarına prim yapma olanağı sunduğunu anlatan Değerli, “Bizimevler 2’den konut alanlar yüzde 40 kazandı. 185 bin liradan satışa çıkan 2+1 daireler 265 bin liraya çıktı. Ulaşım yatırımlarının da devreye girmesiyle bu fiyatlar daha da artacak” ifadelerini kullandı.


Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var




Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var


Anadolu’da arsa arıyor

Erhan değerli, İhlas İnşaat Grubu olarak toplam 11 bin 500 konut teslim ettiklerini ve artık Avrupa yakasından Anadolu’ya geçmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Anadolu yakasında yoğun bir şekilde arsa arıyoruz. 2-3 bin konutluk büyük projeler yapabileceğimiz alanlara bakıyoruz. Fakat kent merkezinde bu denli büyük projeler için arsa yok gibi. Ama Kartal, Tuzla, Kurtköy bölgelerini yoğun olarak araştırıyoruz. Bu sayede Anadolu yakasındaki ilk büyük projemizi de gerçekleştirmiş olacağız. Bizimevler konseptini orada da devam ettireceğiz.”
TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafında planlanan yeni konut bölgelerinden biri olan Ispartakule, TEM otoyolu çıkışının yapılması ile adeta canlandı. Bölgede çok sayıda yeni konut inşaatları sürerken, ulaştırma yatırımlarının devreye girmesiyle Ispartakule’nin en önemli konut bölgelerinden biri olması bekleniyor.
Bölgede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı ilk planlamada 10 bin civarında konut yapılması bekleniyordu fakat gelişme potansiyeli de dikkate alındığında bu sayının 30 bine çıkacağı tahmin ediliyor. Yakın lokasyona 9’u ihtisas olmak üzere 12 hastanelik sağlık kentinin kurulması, metro ve Marmaray projelerinin ulaşım ağına katılması bölgede gayrimenkul fiyatlarını da artıracak gibi görünüyor.



Haberin Devamı

Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geniş yetki

Yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geniş yetkilerle donatıldı. Buna göre bakanlık her tür ve ölçekte çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planları yapabilecek



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde (KHK) değişiklik yapılmasına ilişkin bakanlar kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname değişikliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görevleri arasından "havza koruma planları yapmak" çıkartılırken, "her tür ve ölçekte çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planları yapmak" eklendi.
Buna göre, bakanlık, her tür ve ölçekteki fiziki planlara ve bunların uygulanmasına yönelik temel ilke, strateji ve standartları belirleyecek ve bunların uygulanmasını sağlayacak. Bakanlar Kurulunca yetkilendirilen alanlar ile merkezi idarenin yetkisi içindeki kamu yatırımları, mülkiyeti kamuya ait arsa ve araziler üzerinde yapılacak her türlü yapı, milli güvenliğe dair tesisler, askeri yasak bölgeler, genel sığınak alanları, özel güvenlik bölgeleri, enerji ve telekomünikasyon tesislerine ilişkin etütleri, harita, her tür ve ölçekte çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planlarını, parselasyon planlarını ve değişikliklerini resen yapacak ve yaptıracak, onaylayacak. Başvuru tarihinden itibaren 2 ay içinde yetkili idarelerce ruhsatlandırma yapılmaması halinde resen ruhsat ve yapı kullanma izni verecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve tesislerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması ve yaptırılması uygulaması, isteğe bağlı hale getirildi.

Ruhsat da verebilecek
Bakanlık, "devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan veya mülkiyeti Hazineye, kamu kurum veya kuruluşlarına ya da kişilere ait olan taşınmazlar üzerinde yapılacak yatırımlara ilişkin olarak ilgilileri tarafından hazırlanan veya hazırlattırılan ancak yetkili idarelerce 3 ay içerisinde onaylanmayan etüt, harita, her tür ve ölçekte çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planlarını, parselasyon planlarını ve değişikliklerini, ilgili idarelerin başvurusu üzerine yapmak, yaptırmak, onaylamak ve başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde yetkili idarelerce ruhsatlandırma yapılmaması halinde resen ruhsat ve yapı kullanma izni vermek" ile de görevlendirildi.
Dayanıksız yapılar ile imar mevzuatına, plan, proje ve eklerine aykırı yapıların dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yapmak veya yaptırmak görevi de bakanlığa verildi.

Maliye’nin planlarını da yapacak
KHK’ya göre, Maliye Bakanlığı, Bakanlar Kurulunca uygulama usul ve esasları belirlenen projeler kapsamında; Hazine’nin özel mülkiyetinde ve devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları geliştirebilecek, değerlendirecek, kişilerin mülkiyetinde bulunan taşınmazları satın alacak, trampa edecek, kamulaştırma ve toplulaştırma yapacak. Bu kapsamındaki tüm taşınmazlara ilişkin her tür ve ölçekteki etüt, harita, plan, imar planları, imar plan tadilatları ve imar uygulamaları, bakanlığın talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılacak ve onaylanarak yürürlüğe konulacak.

Haberin Devamı




Porsche imzalı proje eylülde görücüye çıkıyor

Bakırküre İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme’nin (BİGG) İstinye’de yapacağı Boğaz manzaralı lüks konut projesinde evlerin iç tasarımını Porsche Design yapacak. 22 konutluk lüks konut projesinde daireler 850 bin ile 4.5 milyon dolar aralığından satılacak.
Mimarisini Tabanlıoğlu Mimarlık'ın hazırladığı projenin inşaatı ve satışını Bakırküre İnşaat üstlenecek. 22 butik konspette konuttan oluşacak projede satışlar eylül ayında başlıyor.
Projedeki konutların iç dizaynı. dünyanın en lüks tasarım firmalarından Porshe Design tarafından yapılacak. Dairelerin 110 metrekare ile 400 metrekare arasında değişeceği projede metrekare fiyatları ise ilk aşamada KDV hariç 5 bin 250 dolar ile 11 bin dolar olarak belirlendi.
Lansman fiyatı olarak belirlenen bu fiyatlar, projenin yüzde 30'luk ilk bölümü için geçerli olacak. İstinye projesindeki daire fiyatları ise KDV hariç 850 bin dolar ile 4.5 milyon dolar arasında değişecek. Projenin inşaatı 2012 yılında başlayacak ve 2013'te teslim edilecek.


Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var

Haberin Devamı

Hürriyet Medya Towers satışa çıktı

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şirketin yönetim binasının da içerisinde bulunduğu Hürriyet Medya Towers’ın satılacağı belirtildi.
Açıklamada 34212 Güneşli/İstanbul adresindeki 3153 ada, 245DS4B Pafta, 7 ve 10 Parsel'ler ile Pafta 1'de kayıtlı 14 ve 23 Parsel'lerdeki toplam alanı 58 bin 610 metrekare olan gayrimenkullerin satışı veya stratejik ortak bulunmak suretiyle projelendirilerek geliştirilmesi konusunda çalışmalara başlanıldığı vurgulandı.
Hürriyet Medya Towers’ta Hürriyet gazetesinin yanı sıra, Radikal, Ekonomist ve Capital dergileri ile Doğan Burda dergi grubu faaliyet gösteriyor. Binanın bulunduğu Basın Ekspres Yolu son yıllarda önemli yatırımları çekerken, bölgenin yeni iş merkezleri, otel ve ofis yatırımlarını çekmesi bekleniyor.



Beylikdüzü’nde teslimat için geri sayım başladı

Babacan Yapı’nın Beylikdüzü bölgesinde inşa ettiği Crown Residence projesinde, teslimata 2 ay kaldı. Ekim ayında yaşamın başlayacağı proje, sosyal olanaklara yakınlığı ve 29 Ekim’de başlayacak metrobüs inşaatına yürüme mesafesinde olması ile öne çıkıyor. Tam donanımlı rezidans konsepti ile inşa edilen projede dairelerin dış ve iç mimarisi özenle çizildi. Projede tüm dairelerin yere kadar cam ve balkonlu olması, butik bir konsept ile metrekare genişliğine çok önem verildi. Projede, tapular hemen teslim ediliyor ve resepsiyon, vale parking, vale, concierge, fitness, sauna, spa, vitamin bar, living room, barbeku alanları, güneşlenme terasları, açık-kapalı otopark mevcut. Metrekaresi 1350 liradan satılan projede 2+1 dairelerin fiyatları 184 bin liradan başlıyor. 2 yıla kadar müşteriye banka aracılığıyla esnek ödeme seçenekleri sunuluyor.


Haberin Devamı

Babil Kuleleri profesyonel yatırımcının da gözdesi

Esenyurt'ta yapılan Babil Kuleleri'nden yatırım amacıyla konut alanlar kervanına son katılan isim İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş oldu. Babil Kuleleri gibi projelerin yakın gelecekte büyük prim yapacağını belirten Ateş, doğru lokasyonda, doğru projelendirilmiş bu tür projelerin yatırım açısından büyük avantajlar sunduğunu vurguladı. Konut sahibi olmak isteyen kesimlerin yanı sıra yatırımcılar açısından da fırsat niteliğinde olan Babil Kuleleri'nin talebe doğru yanıt verdiğini ifade eden Ateş, projenin Esenyurt'un çıtasını yükselteceğini ve bir model oluşturacağının altını çizdi.

Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var





Porselen cephesiyle Atakent'in güzeli olacak

“Elite” markalı konutlarıyla İstanbul’un her iki yakasında markalı konut projelerine imza atan Şua İnşaat, Elite City projesiyle alışılagelmişin dışına çıkıyor. Atakent’te inşası devam eden Elite City, 37 bin metrekare arsa üzerinde projelendirildi. Projede tamamen porselenle kaplı dış cepheler binalara her daim yeni ve temiz bir görüntü oluşturuyor. Mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından mimari tasarımı yapılan Elite City'de 4, 8, 20 ve 30 katlı binalar yer alıyor. Güneş ve yön hesabı özenle tasarlanan projede dairelerin güneş ışığından maksimum oranda istifade etmesi sağlanıyor.

Avrupa’da 4’lü seriyi yakaladı hedefte Anadolu yakası var


Haberin Devamı

Faizler artınca kendi kredi sistemini geliştirdi

Ukra İnşaat, son dönemde bankaların konut kredisi faizlerinin, yükselmesinden hareketle yeni bir finansman sistemini devreye alıyor. Ukra Finans Sistemi ile alıcılar yüzde 25 peşinat ile Ukra İnşaat’tan kredi kullanabiliyor. Sistem sayesinde, bugünkü yüksek faiz oranları yerine, kendilerine daha önce taahhüt edilmiş olan ve yüzde 0,59 ile 0,70 arasında değişen düşük faiz oranlarında kredi kullanmış oluyor. Ukra İnşaat CEO’su Kürşat Tuncel, müşterilerine en uygun ödeme seçeneklerini, en uzun vadelerle sunduklarını belirterek, “Ukra Finans Sistemi sayesinde her müşterimiz, 100.000 TL’lik bir işlemde ortalama olarak toplam 7.000 – 8.000 TL değerinde ödeme avantajına kavuşuyor. Bu da aylık ortalama 100-150 TL’lik bir avantaja denk geliyor” dedi.