Ekonomi ‘Avrupa’ya yük değil, yüküne ortak oluruz’

‘Avrupa’ya yük değil, yüküne ortak oluruz’

17.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmelerinin başarıyla sonuçlanması, tüm Avrupa kıtasının yararınadır. Geçmiş tecrübeler göstermiştir ki genişleme herkes için ‘kazan-kazan’ sonucu doğuruyor. Türkiye Avrupa’ya yük olmaya değil, Avrupa’nın yükünü paylaşmaya adaydır. Avrupa’daki tıkanmayı aşmanın yolu daha fazla genişlemedir” dedi

‘Avrupa’ya yük değil, yüküne ortak oluruz’

TOBB’un evsahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen EUROCHAMBRES Ekonomik Forumu’nda konuşan Hisarcıklıoğlu, dünyanın önde gelen 16 iş örgütünün oluşturduğu GCP’nin ilk defa İstanbul’da toplandığını söyledi.

‘Fazla naz aşık usandırır’
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Fazla naz aşık usandırır. Türkiye’de de kamuoyumuzun AB’ye yaklaşımı artık aşığı usandırır noktaya geldi. İş dünyasının temsilcilerinden, siyasi otoritelere çok net mesaj verilmesini rica ediyorum. Vatandaşlarımıza uygulanan bu haksız ve mantıksız vizeleri lütfen kaldırtın.”
EUROCHAMBRES Fahri Başkanı ve GCP Başkanı Christoph Leitl ise, Türkiye’nin kaydettiği ekonomik gelişme ve kalkınmanın özellikle duraklama süreci geçiren Avrupa ekonomileri düşünülünce takdire şayan olduğunu söyledi.