Ekonomi Ayakkabıcı Hotiç’e ‘Esas’lı talip çıktı

Ayakkabıcı Hotiç’e ‘Esas’lı talip çıktı

05.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Esas Holding, Ayakkabı Dünyası’nı alarak çıktığı yolda, şimdi de gözüne Hotiç’i kestirdi. Holdingin 116 mağazası bulunan Hotiç’in çoğunluk hissesine talip olduğu konuşuluyor.

Ayakkabıcı Hotiç’e ‘Esas’lı talip çıktı

Türkiye’de 40 şubesi bulunan ayakkabı mağazaları zinciri Ayakkabı Dünyası’nın çoğunluk hisselerini alan Esas Holding, bu sektördeki yatırımlarına devam etmeye hazırlanıyor. Grubun şimdi de önde gelen ayakkabı markası Hotiç ile görüşme yaptığı, bu markanın da çoğunluk hissesine talip olduğu konuşuluyor.
Bilindiği gibi Esas Holding bir süre önce, Ayakkabı Dünyası Mağazacılık’ın yüzde 60, Akbacakoğlu Kundura Sanayi’nin de yüzde 65 oranında hissesini devralabilmek için başvuru yapmıştı.

2000’de kuruldu
2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas, Türkiye ve yurtdışındaki yatırım fırsatlarına odaklanmış sermaye yatırım gruplarından birisi. Esas kuruluşundan bugüne bugüne, sağlık, perakende, gıda, gayrimenkul ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yaptı.
Esas 2010 yılında, dünyadaki fırsatları takip etmek amacıyla Londra ofisini kurdu. Ortakları arasında Şevket Sabancı, Ali Sabancı, Erhan Kamışlı ve Emine Kamışlı gibi isimlerin bulunduğu Esas Holding bugün sağlık, havacılık, gıda, eğlence ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Esas Holding’in Pegasus, Air Berlin, Peyman, Mars Entertainment Group, Mac Fit, Medline ve Bonservis gibi şirketlerde yatırımı bulunuyor.

Haberin Devamı

116 mağazası var

1938 yılında Salih Hotiç tarafından kurulan Hotiç bugün, Türkiye ayakkabı sektörünün önde gelen oyuncularından birisi.
1956 yılında Kadiköy Altıyolda 2 mağaza ile perakende sektörüne giren marka, 1980’li yıllarda Caddebostan, Nişantaşı ve Osmanbey mağazalarını açarak perakende zinciri olma yolunda ilk adımlarını attı. Hotiç’in bugün, yurtiçi ve yurtdışında 116 mağazası bulunan Hotiç’in bünyesinde 650 kişiden oluşan bir ekip görev yapıyor.
Hotiç ve Yaya markaları ile kadın - erkek ayakkabıları ve çeşitli aksesuarlar üreten markanın başında ise Mehmet Hotiç var.

Yazarlar