Ekonomi Babalara tekno hediye trendi

Babalara tekno hediye trendi

13.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Babalar Günü’ne az bir süre kala e-ticaret sitesi GittiGidiyor, bu güne dair alışveriş alışkanlıklarını ve beklentilerini paylaştı.

Babalara tekno hediye trendi

Platformun satış verilerine göre, Babalar Günü’nde oyun konsolu satışları yüzde 50 artarken, bu ürünü akıllı saat ve oyun bilgisayarları izledi. GittiGidiyor’un sosyal anket platformu Poltio üzerinden gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre ise Türkiye’de her iki kişiden birinin babasına sadece Babalar Günü’nde hediye aldığı görüldü.

Haberin Devamı

Ankette, ‘Babanıza en son ne zaman hediye aldınız’ sorusunu cevaplayanların yüzde 50’si ‘Geçen sene Babalar Günü’nde’ yanıtını verdi. Bu yanıtı yüzde 32’yle ‘Doğum gününde’, yüzde 10’la ‘Son 1 ay içinde’ ve yüzde 8’le ‘Geçen 6 ay içinde’ yanıtı takip etti.

Yüzde 50 artış

GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, teknoloji trendinin Babalar Günü alışverişlerini de etkilediğini belirterek, “Akıllı saatlerin yanı sıra bu yıl babalar için en fazla tercih edilen oyun bilgisayarları ve oyun konsolları geldi. Özellikle konsol satışlarındaki yüzde 50 artış, babaların da oyun merakını gözler önüne serdi” şeklinde konuştu.