Ekonomi BAĞDAT CADDESİ’NE İLK KAZMA VURULDU

BAĞDAT CADDESİ’NE İLK KAZMA VURULDU

20.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşüm kapsamında Bağdat Caddesi’nde ilk bina yıkıldı. Öztürk, ‘Kadıköy’de 15 bin binanın yenilenmesi gerekiyor’ dedi

BAĞDAT CADDESİ’NE İLK KAZMA VURULDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kentsel dönüşüm Yasası kapsamında Bağdat Caddesi’nde ilk bina yıkıldı.
Kentsel dönüşüm kapsamında incelenip deprem riski taşıdığı belirlenen 50 yıllık binada kat sakinlerinin de onayıyla yıkım gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bağdat Caddesi’nde 50 yıl önce yapılan 5 katlı, Tevfik Paşa Apartmanı, apartman sahiplerinin başvurusuyla Kentsel Dönüşüm Bakanlık Yetkili Kuruluşu Tektaş Mühendislik şirketi tarafından incelendi. İnceleme sonucunda 50 yaşındaki binanın deprem açısından büyük risk taşıdığı belirlendi. Kadıköy Belediyesi, rapor çerçevesinde harekete geçerek, binanın tapusuna şerh koyarak binaya yıkım ruhsatı verdi. Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında afet riski taşıdığı için yıkılması kararlaştırılan Tevfik Paşa Apartmanının yıkımı dün gerçekleştirildi.

5 katlı bina iş makinesiyle yıkılırken, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de yıkımı yerinden takip etti. Binayı inceleyen Öztürk, “Bina yaklaşık 50 yıl önce kesinlikle elle karılan betonla yapılmış. Alınan raporlar neticesinde binanın depreme dayanıklı olmadığına karar verildi. Mal sahibine verilen tebligatla mal sahibi yıkım firmasıyla birlikte bu binayı yıkacak” dedi.
Kadıköy’de 30 bin 500 binadan 27 bininin risk taşıdığını ve yaklaşık 15 bin binanın hemen yenilenmesi gerektiğini belirten Öztürk, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son çıkarmış olduğu yasayla depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaların önce raporlanıp sonra yıkılmasına dair uygulamanın Kadıköy’deki ilkini yapacağız. Bunun Bağdat Caddesi’ne rastlamış olması tamamen bir tesadüf. Kadıköy’de Moda’dan Bostancı’ya binaların durumu birbirinden farklı değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘15 bin bina yenilenmeli’
Öztürk şunları söyledi: “Bundan sonra bu olay çok hızlanacak, Kadıköy’de 30 bin 500 binanın 2 bin 800’ü 1998’den sonra yapıldığına göre 27 bin binamız yıkılmaz demiyoruz ama risk taşıyor. Yıkılır da diyemiyoruz işin doğrusu. O bakımdan buradan geriye giderek yaklaşık 15 bin binanın hemen yenilenmesi gerekiyor. Bunun iyi bir başlangıç olmasını diliyorum. İnşallah o süre bize tanınır çünkü depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama önümüzdeki süreçte binaların hızla yenilendiği bir ortama geçeceğiz.”

‘İmar artışı sorun yaratabilir’
Bina tespiti için vatandaşlardan gelen müracaatlarla ilgili bilgi veren Öztürk, “Henüz rakam vermediler ama Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bildirdiğine göre en fazla müracaat Kadıköy’de” dedi. Öztürk, yeni yapılan binaların otoparkı ve bahçeleri olacağını ifade ederek, en büyük sorunun, apartmanların birleşmesi halinde ne kadar imar artışı verileceğinin bilinmemesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Tahincioğlu, 43 katlı kule yapıp 180 metre yüksekliğe ulaşacak

Gayrimenkul sektöründe ofis yatırımlarıyla dikkat çeken Tahincioğlu Gayrimenkul, yeni projesi Palladium Tower’ı satışa sundu. Ataşehir’de hayata geçirilen proje 43 katıyla 180 metre yükseliğe ulaşacak.
Palladium Tower’ın Anadolu yakasının en iyi ve en iddialı projesi olacağını söyleyen Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, İstanbul’da hâlâ A sınıfı ofis ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kent göç alıyor, nüfuz artıyor, finans merkeziyle de ofis ihtiyacı artacak. Biz de iyi bölgelerde nitelikli projeler yaparak piyasanın iyi bir oyuncusu olduk” dedi.
Projedeki bütün ofislerin satılmayacağını ifade eden Tahincioğlu, “Palladium Tower’ın 21 ofisi satışa çıktı. Yüzde 15’ini eski müşterilere sattık. Kalanları ise satmayacağız. Kiralamak için elimizde tutacağız” dedi. Tahincioğlu, projede ofis kiralamak isteyenler arasında ise otomotiv, ilaç sektörleri olduğunu fakat kiralamak çalışmalarının henüz başlamadığını söyledi.

Haberin Devamı

2014 yılında teslim
Palladium Tower’ın arsa dahil toplam değerinin 200 milyon dolar olduğunu ifade eden Tahincioğlu, projenin arsasını kat karşılığı aldıklarını belirterek, arsa sahibiyle yüzde 50 yüzde 50 olmak üzere anlaştıklarını söyledi. Projenin 2014 sonu itibariyle teslim edileceğini vurgulayan Tahincioğlu, şunları söyledi:
“Toplam inşaat alanı 100 bin metrekare olan Palladium Tower’da, 150 kişi kapasiteli fuaye alanı, 11 adet toplantı ve seminer salonu, kafeterya, spor salonu, market, kırtasiyeci, lostra, kuru temizleme, kuaför ve iş stresinden uzaklaşmak isteyenler için bir de 170 m yükseklikte İstanbul Lounge yer alıyor. Projede gün ışığından maksimum seviyede yararlanabilmek adına özel olarak tasarlanmış toplantı ve fuaye salonları tasarladık.”

Haberin Devamı

875 milyon dolarlık yatırım yapacak

Yeni projelerle birlikte 2015 yılına kadar 875 milyon dolarlık yatırım yapacaklarının aktaran Tahincioğlu, “Bu yatırımların 175 milyon dolarlık kısmını geçtiğimiz yıl içinde gerçekleştirdik. Başta ofis projeleri olmak üzere İstanbul’un çehresini değiştirmeye yönelik iddialı projelere imza attık” dedi. Önümüzdeki üç sene içinde tamamlamayı hedefledikleri ofis, konut ve karma kullanımlı projeler olduğunu vurgulayan Tahincioğlu, Palladium Antakya projesini, Seyrantepe, Kozyatağı ve Ataşehir’de ofis projeleri, Çengelköy ve Levent’te konut projeleri ve Şişli’de ise karma projeler hayata geçireceklerini anlattı.
18 dönüm metrekare alanda gerçekleştirilen Palladium Tower, 55 bin metrekare toplam kiralanabilir alana sahip. 180 metre yüksekliğe sahip olacak proje akıllı bina sistemi, Leed Gold (Yeşil bina) sertifikası özellikleri ve Feng Shui felsefesine uygun olarak tasarlanıyor. 180 ile 1350 metrekare arasında farklı alanlarda seçeneklerin sunulduğu Palladium Tower’da, ofisler, tam kat ya da 6 ofise kadar bölünebilen modüler yapıda kullanılabiliyor. Palladium Tower ofis katlarının satış fiyatları ise 890 bin dolar ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değişiyor.

Emlak Konut’tan
% 20 peşinat indirimi

Selimpaşa Emlak Konutları’nda kampanyalı satışlar devam ediyor. Dairelerin peşin satışlarında yüzde 15, dubleks dairelerin peşin satışlarında ise yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor.
Emlak Konut GYO tarafından İstanbul Selimpaşa’da inşa edilen projede konutların fiyatları 121 bin liradan başlıyor ve 191 bin liraya kadar yükseliyor. Farklı ödeme planlarının uygulandığı projede teslimler hemen yapılıyor.
124 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen projede, toplam 820 konut bulunuyor.

Rings İstanbul’dan
dört dörtlük kampanya

Rings İstanbul, kampanyalı ödeme seçenekleri sunuyor. Selin Yapı tarafından inşa edilen projede, ‘Evinizi Şimdi Alın, Ödemeye Taşındıktan Sonra Başlayın’ sloganıyla devam eden ilk fırsat kapsamında ev sahibi olanlar, kredi taksit ödemelerine taşındıktan sonra başlıyor. İkinci fırsat, ev sahibi olmak isteyenlere Rings İstanbul’a özel yüzde 0.70 faiz oranıyla 120 aya kadar vade fırsatından yararlanma imkânı sunuyor. Üçüncü fırsatta, yüzde 40’ı peşin verilerek kalan tutar vade farksız olarak 48 ayda ödenebiliyor. Dördüncü fırsat olan peşin ödeme seçeneğinde ise evlerin fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılırken, dubleks evlerin fiyatlarında yüzde 15 indirim yapılıyor.

Hangİ daİre kaç lİra?
Tİpİ FİyatI
2+1 121.000-153.000
3+1 163.000-264.000
Dubleks 230.000-255.000

Sarıyer’de yüzde 0.01 faiz oranı uyguluyor

Sarıyer’de hayata geçirilen Foresta Sarıyer’de kampanyalı fiyatlar sunuluyor. 240 aya varan vade kolaylığı ve yüzde 0.01’den başlayan faiz oranlarının sunulduğu proje, Turyapı tarafından gerçekleştiriliyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekleri bulunan projede, tüm bloklarda çatı dubleksine de yer veriliyor. Turyapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Turpçu, Foresta Sarıyer’den ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara büyük avantaj sağladıklarını ifade ediyor.

Hangİ daİre kaç lİra?
Tİpİ FİyatI
1+1 280.000-300.000
2+1 340.000-390.000
3+1 440.000-465.000

Houses & Suites’de yeni yılda faiz indirimi

Via Port Houses & Suites’ten yeni yıla özel kampanya haberi geldi. 60 ay vade üzerinden aylık faiz oranının 0,69’a düştüğü projede, yüzde 1 peşinat kampanyası da devam ediyor.
Kampanya kapsamında daire alırken ödenmesi gereken yüzde 25’lik peşinatın ilk etapta yüzde 1’i veriliyor, geri kalan yüzde 24’lük bedel ise Eylül 2013’te ödeniyor. Kalan tutar ise projeye özel anlaşmalı banka kredisi ile ödeniyor.
Ayrıca şirket bünyesinde yapılan sıfır faiz ile vadelendirme imkanları da sunuluyor. Konutların yüzde 70’inin satıldığı projenin teslim tarihi ise Eylül 2013.

100 binaya yıkılabilir raporu
50 yıllık binanın yıkımını üstelenen Kentsel Dönüşüm Bakanlık Yetkili Kuruluşu Tektaş Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, Kadıköy’de 100 bina için yıkılabilir raporu verildiğini belirterek, Bakanlıktan onay aldıklarını ve bu binaların yenilenmesi sürecinin başlatıldığını açıkladı.
Çatalkaya, “Alanlarda yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz üzere, 1999 yılında yaşanan deprem bir milat oldu. O tarihten sonra artık hazır betona dönüldü ve bir standart oluşturuldu. 2007 Deprem Yönetmeliğine uygun yeni yapılan binalarda bir problem yok ama 1999 yılından önceki çoğu binalar riskli” dedi.

GÜNÜN PROJESİ

Hemen teslİm projede 120 aya varan vade

SAMİRA EVLERİ

Konya Selçuklu’da hayata geçirilen Samira Evleri, sahiplerine teslim ediliyor. 68 konut ve 2 ticari alandan oluşan projede satışlar yüzde 80 oranında tamamlandı. Hemen teslim projede konutların büyüklükleri 170 ile 190 metrekare arasında değişirken, fiyatları ise 155 bin lira ile 205 bin lira arasında değişiyor. Ayrıca projede 120 aya varan vadelerde bankalardan uygun faizli konut kredisi kullandırılıyor. Toplam 14 bin 440 metrekare inşaat alanına sahip Samira Evleri’nde arsanın yüzde 77’si yeşil alana ayrılıyor.
Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, teslimine hazırlandıkları Samira Evleri’nin butik ve özel bir proje olarak yaşama geçirildiğini söyledi. Samira Evleri’nde beklenen aylık kira gelirinin 800 ile 1000 lira arasında olduğunu belirten Okka, teknik donanımı ve konforuyla yaşayanlara üst düzey kalite sunan konutların 15-16 yıllık amortisman süresiyle de yatırımcıları mutlu edeceğine inandıklarını açıkladı.
Samira Evleri ile beraber halen 5 projenin daha inşaat ve satışını yaptıklarını belirten Mahmut Okka, yakında yeni proje sürprizleri yapacaklarını da ifade etti.
Okkalar İnşaat’ın yapımını gerçekleştirdiği projeler arasında İstanbul Kurtköy’deki Arma Rezidans ile Konya’da Hakim Konakları projeleri de bulunuyor. Arma Rezidans’ta konut fiyatları 2 bin 200 ile 3 bin 100 lira arasında değişiyor.
Hakim Konakları’nda ise 3+1 dairelerin fiyatları 241 bin liradan, 4+1 dairelerin fiyatları ise 288 bin liradan başlıyor.

YAKIN PLAN
YERİ: Konya
YAPIMCI FİRMA: Okkalar İnşaat
TESLİM TARİHİ: Hemen teslim
KONUT SAYISI: 68
KONUT FİYATLARI: 155.000-205.000 TL