Ekonomi Bahar geldi tur başladı

Bahar geldi tur başladı

04.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1 Nisan itibarıyla yurt içi kültür turları için en güzel günler de başlamış oldu. Pandemi ve yeni kısıtlamalar gölgesinde bahar havasında Türkiye içinde kontrollü tatil için turların rotası Abant, Sapanca, Kapadokya, Nemrut, Gaziantep, Safranbolu ve Amasra oluyor

Bahar geldi tur başladı

Yurt içi kültür turları için yılın en bereketli zamanı olan bahar ayları için turistin rotası belli oldu. Koronavirüs salgını, Ramazan ayı ve yeni kısıtlamalara göre planlanan turlar özellikle İstanbul yakınındaki doğal güzelliklerden başlıyor. Türkiye’nin tarihi ve kültürel pek çok değerini görmek için daha sınırlı sayıda turist hareketi beklense de, turizm bölgelerine can suyu olacakları ifade ediliyor. Bu dönemde yerli turistin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi turları (GAP), Kapadokya ve Batı Karadeniz’deki çeşitli şehirleri tercih ettiği görülüyor. Tur firmaları ise pandemi dönemini göz önünde bulundurarak alternatif sistemler geliştiriyor. Buna göre turistin kendi aracıyla katılabileceği turlar planlanırken, tur otobüslerinde yarı yarıya kapasite ve çeşitli hijyen tedbirleri alınıyor.

Haberin Devamı

‘Temassız tur’

Bahar dönemlerinin en popüler turlarının Kapadokya, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz bölgelerine yapılan turlar olduğunu anlatan Jolly Yurt İçi Turlar Direktörü Kerem Gökçe, “1 gece konaklamalı otobüslü Kapadokya turları kişi başı 369 liradan; 5 gecelik otobüslü GAP turları kişi başı 1.399 liradan başlarken, 4 gece konaklamalı uçaklı GAP turları kişi başı 1.649 liradan, 4 gece konaklamalı uçaklı Doğu Anadolu turları kişi başı 1.799 liradan başlıyor. 1 gece konaklamalı Batı Karadeniz turları ise kişi başı 329 liradan başlıyor” dedi. Pandemi koşullarına göre tüm önlemleri sağladıklarına dikkat çeken Gökçe, Jolly tarafından hayata geçirilen ‘Kendi Aracınız ile Temassız Turları’ geliştirdiklerini söyledi. Gökçe, “Misafirlerimiz temassız kültür turlarına kendi aracıyla katılıp, özel aplikasyon ile tur rehberlerini dinleyebiliyorlar. Tek yapmaları gereken Jolly kılavuz aracı takip etmek. Bu dönemde misafirlerimizin en çok tercih ettiği rotalar arasında merkezi şehirlere yakın doğa ile iç içe olunabilen Abant, Sapanca, Maşukiye, Gölyazı gibi günübirlik rotalar; konaklamalı olarak öne çıkan Kapadokya, Doğu’da Kars, Van, Ağrı, Malatya, Erzurum, Elazığ, Sivas, Erzincan’a giden turlar; Güneydoğu’da Mardin, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa’ya giden turlar; Batı Karadeniz’de Safranbolu, Amasra’ya giden turlar; İç Anadolu’da Eskişehir’e giden turlar yer alıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahar geldi tur başladı

Göbeklitepe’den Nemrut’a

Bu dönemde özellikle iki turun öne çıktığını açıklayan Setur Yurtiçi Operasyon Müdürü Serhat Günay, bunların Kapadokya ve Göbeklitepe/Nemrut turları olduğunu belirtti. Günay, “Uçakla yapılan bu üç günlük turumuz, nisan ve mayıs ayı boyunca 3, 2 ya da 1 kişilik odalar için 2 bin 250 liradan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Yine 3 günlük Göbeklitepe  Nemrut turumuz… Nisan, mayıs, haziran, eylül, ekim ve kasım için planlanan bu tur 3, 2 ve 1 kişilik odalar için 1.300 liradan başlayarak fiyatlandırılıyor” dedi. Bu dönemde mavi yolculuk turlarının da yoğun ilgi gördüğünü anlatan Günay, 4 kişiden 20 kişiye kadar farklı sayıdaki gruplara tekne seçenekleri hazırlanan yat ve tekne turlarında 3 gece- 4 günden başlayan ve 7 gece- 8 güne kadar değişen seyahatler düzenlendiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Güvenli tatil ilgisi’

Pandemi nedeniyle tatil ve seyahatlerde tüketicilerin sağlık ve güven konularına öncelik verdiğini hatırlatan Serhat Günay, “Bu beklentilere ve gerekliliklere hızlıca karşılık verdik ve bu yöndeki talepleri sağlayabileceğimiz bir yapı kurduk. Bu süreçte teknolojik alt yapımızı kullanarak misafirlerimizin güven duydukları şekilde bir seyahati kolayca gerçekleştirebilecekleri seçenekler oluşturmayı sürdürüyoruz. Önlemler çerçevesinde turlarımızı yüzde 50 kapasiteyle gerçekleştiriyoruz ve konaklama yapılacak otelleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesine uyan, Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip olan tesisler arasından seçiyoruz” diye konuştu.