Ekonomi Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul'da iki metro hattının açılış tarihi belli oldu

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul'da iki metro hattının açılış tarihi belli oldu

05.03.2024 - 11:59 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün geçrekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının açılış tarihini duyurdu. Öte yandan "Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattını da bu ay içinde açacağız" dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı İstanbulda iki metro hattının açılış tarihi belli oldu

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak ile Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek "Önümüzdeki ay Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde hızlandırılacak" dedi.

Haberin Devamı

Kabine toplantısından sonra soruları yanıtlayan Uraloğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattını muhtemelen 10 Mart'ta açacaklarını söyleyerek, "Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattını da bu ay içinde açacağız. Ankara'da Nallıhan Kuş Cenneti'nin olduğu yerde Çayırhan Köprüsü ve Tüneli'ni bu ay içerisinde açacağız" dedi.

Kalkınma Yolu ile ilgili Irak'la görüşmelerin sürdüğünü belirten Uraloğlu, "Önümüzdeki ay Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde görüşülüp hızlandırılacak. Her düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor. İyi ilerliyor" diye konuştu. Zengezur'un devamı Dilucu-Iğdır-Kars Hattı'na bu sene kazmanın vurulacağını söyleyen Uraloğlu, "Oranın ihalesini yapmıştık. Orası çok sıcak, ama bir o kadar da zor bir proje. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra hızlanacaktır bu proje. Orta Koridor’un bir parçası burası. Orta Koridor Doğu Batı, Kalkınma Yolu Kuzey-Güney hattı" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

BİRÇOK NOKTAYA ENTEGRE OLACAK HAT İLE KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

Öte yandan Bakan Uraloğlu geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bakırköy’den başlayacak metro hattı projesinin Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluştuğunu ifade eden Uraloğlu, hattın Kirazlı İstasyonunda, Başakşehir-Kirazlı Hattı ile, İncirli İstasyonunda, Metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile, Özgürlük Meydanı İstasyonunda, Marmaray ile, Bakırköy İstasyonunda, İdo Deniz Otobüsleri ile entegre olacağını bildirdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı İstanbulda iki metro hattının açılış tarihi belli oldu

Uraloğlu, metro hattının Kayaşehir-Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arasında 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arasında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük meydanı arasında 30 dakikada seyahat imkânı sağlayacağını belirtti.

‘BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI’NIN EKONOMİK KAZANCI 6,1 MİLYAR DOLAR OLACAK

Uraloğlu, metro hattının 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancına da dikkati çekti. Uraloğlu, projenin karayolu bakım ve işletme kazancının 2,4 milyar dolar, kaza kazancının 71,5 milyon dolar, zaman kazancının 3,6 milyar dolar olmak üzere toplam 6,1 milyar dolar olacağını ifade etti.