Ekonomi Bakan Uraloğlu: Metromuzun İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Bakan Uraloğlu: Metromuzun İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

10.03.2024 - 17:34 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Açılış Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu: Metromuzun İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun konuşması şu şekilde: “Sayın Cumhurbaşkanım iki hafta önce yaya odaklı yeni nesil projesi olarak hizmete sunduğumuz Sirkeci, Kazlıçeşme raylı sisteminin ardından yine İstanbul’un en önemli kent içi ulaşım projelerinden biri olan Bakırköy sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı hattımızı başarı ile tamamlayarak hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Haberin Devamı

'7 İSTASYONDAN OLUŞMAKTA'

Hizmete açacağımız Bakırköy Sahil, Bağcılar Kirazlı metro hattı projesinin yanında İstanbul’da yapım çalışmaları devam eden diğer hatlarımıza bakacak olursak Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı ve Altunizade Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hattıdır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Bakırköy Sahil, Bahçelievler, Bağcılar Kirazlı hattımız ise 8.4 km uzunluğunda ve 7 istasyondan oluşmaktadır. 

Bakan Uraloğlu: Metromuzun İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

'KESİNTİSİZ ULAŞIMI DEVREYE SOKUYORUZ'

8 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alan inşa ettik. Çevre düzenlemesi ile peyzaj işlemlerini tamamladık. İncirli İstasyonundan metrobüs ve Yenikapı Atatürk Havalimanı metro hattı ile Özgürlük Meydanı İstasyonu ile Marmaray ve yüksek hızlı tren hatlarıyla, Bakırköy sahil hattı ile İstanbul deniz otobüsünü entegre ederek kesintisiz bir ulaşımı devreye sokuyoruz. 

Haberin Devamı

İstanbullulara ve size verdiğimiz sözü yerine getirdik. Şimdi sırada Arnavutköy İstanbul Havalimanı arasında 14 km’lik kesim kaldı. Bu projemiz için çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Arnavutköy’den binen bir vatandaşımız şimdilik İstanbul Havalimanı, Kağıthane, Gayrettepe’ye kadar seyredecek. 

Bu projeyi yürüten, yöneten müteahhit firmamıza ve Bakanlığımızın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Metromuzun İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını diliyor sizleri saygı ile selamlıyorum.”