Ekonomi Bakliyat yok sattı

Bakliyat yok sattı

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tanzim satış noktalarında sebzeden sonra kuru bakliyat da yerini aldı. Yeşil mercimek, nohut ve pirincin satıldığı tanzime vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Bakliyat yok sattı

Vatandaşların ucuz gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla hayata geçirilen tanzim satış modeline bakliyat da geldi. Tanzim satış noktalarında sebze ve meyveden sonra yerini alan bakliyatın satışları Ankara ile İstanbul’da eşzamanlı olarak başladı. İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda kurulan tanzim çadırında yeşil mercimek, nohut ve pirinç vatandaşa sunuldu. Kuru bakliyatın yok sattığı tanzimde iki saat içinde nohut ve yeşil mercimek tükendi. Nohut ve yeşil mercimek ikişer kilogramlık paketlerde satılırken pirinç beş kilogramlık paketlerde tüketiciye ulaştırıldı. Nohudun kilogramı 5.5, yeşil mercimeğin kilogramı 4.5, 5 kilogramlık paketlerde bulunan Osmancık pirincin de kilogramı 6 liradan satışa sunuldu. Kuru bakliyatlar, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) temin edildi. Tanzim noktasında satış yapan çalışanlar, bakliyat satışında şimdilik herhangi bir kilogram sınırlaması olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Fiyat farkı

Tanzim satış noktası ve marketlerdeki fiyatları karşılaştırmak üzere tanzim satış noktasına yakın marketlerde kuru bakliyat fiyatlarını inceledik. Marketlerde kuru bakliyatın kilogram fiyatı 2-3 lira daha yüksek seyrediyor.Tanzim noktasına yakın marketlerdeki nohudun kilogramı 7.95 lira, yeşil mercimeğin 7.45 lira, Osmancık pirincin de 5 kilogramı 30 liradan satıştaydı. Pek çok markette pirincin fiyatının tanzimle aynı olduğu dikkat çekti.

Tanzim fiyatlarından memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, marketten kuru bakliyatları daha pahalı fiyatlara aldıklarını ifade etti.

Bakliyat yok sattı

İlgi büyük

Patates, patlıcan, soğan, ıspanak, domates, salatalık ve biberin satıldığı tanzim satış noktasında öğle saatlerinde sadece patates ve domates kalmıştı. Satış görevlileri, havaların kötü seyretmesi nedeniyle ürünlerin henüz gelmediğini kaydetti. Tanzim noktasında vatandaşlar kuru bakliyatın yanı sıra patatese de ilgi gösterdi. Tanzime yakın marketlerdeki sebze-meyve fiyatlarında düşüş var mı yok mu diye incelemelerde bulunduk. Patates-soğan tanzimde 2 lira iken markette 3.45, ıspanak tanzim ve markette de 4 lira, biber markette 8-10 lira düzeyinde iken tanzimde 6 lira, domates tanzimde 3 markette 5-7 lira, salatalık tanzimde 4 markette 8.5 lira, patlıcan tanzimde 4.5 lira iken markette 10 liradan satıştaydı.

Haberin Devamı

Bakliyat yok sattı