Ekonomi Balda sahtecilik dönemi bitti

Balda sahtecilik dönemi bitti

13.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Balda sahtecilik dönemi bitti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arıcılık konusunda Türkiye’nin çok büyük bir merhale katettiğini belirterek, “Yani 70 bin tonlardan 110 bin tona geldik son 10-15 yıl içerisinde. Artan denetimlerimizle beraber geçmişteki tağşiş uygulamaları da artık Türkiye’de yok” dedi.

Haberin Devamı

Pakdemirli, Ordu’daki Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nün 10 milyon euro yatırımla gerçek anlamda örnek bir tesis olduğunu ifade etti. Pakdemirli, “Bundan sonrasında biz daha fazla bu işi nasıl pazarlarız, coğrafi işareti nasıl öne çıkartırız, yerel ürünleri nasıl öne çıkartırız, nasıl pazarlamamızı artırırız, nasıl ihracatımızı artırırız ile uğraşmamız lazım. Çünkü dünyadaki en büyük ikinci üretici olarak hala istediğimiz anlamda, istediğimiz yerde değiliz. Yapmış olduğumuz ihracat henüz daha 7 bin tonlarda.”

Bursalı arıcılardan suç duyurusu

Bursa’da son günlerde bilinçsiz ilaçlama nedeniyle meydana geldiği öne sürülen toplu arı ölümleriyle ilgili mağdur olan arıcılar ve Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi Zeynullah Soylu, İnegöl Adalet Sarayı’na gelerek sorumluların bulunması için suç duyurusunda bulundu. Soylu, “Yetkililerin bu konu üzerine gitmesini istiyoruz” derken, arıcı Ahmet Çamlıbel ise, “Bir sürü arılarımız ölüyor, kimseden ses çıkmıyor” dedi.