Ekonomi Balmumcu’ya otel ve rezidansla girecek

Balmumcu’ya otel ve rezidansla girecek

27.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehir merkezindeki projelere odaklandıklarını anlatan Özak GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, Balmumcu’da yapacağı yeni projeye 2014’te başlayacaklarını söyledi. Coşkuntürk, projede otel ve rezidans olacağını ifade etti

Balmumcu’ya otel ve rezidansla girecek

1 milyar liralık portföyü bulunan Özak GYO, Özak Holding içerisinde gayrimenkul alanında lokomotif şirket olarak yoluna devam ediyor. Güvenilir getiri anlamında rotanın şu anda gayrimenkulü gösterdiğini ifade eden Özak GYO Genel Müdür Sadun Coşkuntürk, devam eden Hayat Tepe ve Bulvar 216 projelerinin yanı sıra 2014 yılında Balmumcu’daki arazilerine de otel ve rezidans yapacaklarını söyledi. Coşkuntürk, Balmumcu projesinin şekillenmeye başladığını belirtti.
Sadun Coşkuntürk, “İş merkezi ve ofis binalarından sonra ilk konut projemiz olan ve ikisi 24, biri 23 katlı üçgen mimari anlayışıyla inşasına başlanan Özak Hayat Tepe’de 12. katlara ulaştık. 160 dairenin satışını gerçekleştirdik” dedi. Hayat Tepe’nin ardından gündemlerinde bulunan ve daha önce açıkladıkları Ataşehir’deki Bulvar 216 projelerinin inşa hazırlıklarına da başladıklarını aktaran Coşkuntürk, “Halka açık bir şirket olarak ne vaat ettiysek hayata geçirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sektörde iniş çıkışlar olacaktır

Gezi Parkı olaylarıyla da ilgili açıklama yapan Çoşkuntürk, olayların satışları çok fazla etkilemediğini aktararak, “Konutlar 40-50 yıl gibi uzun ömürlü ürünlerdir. Böyle süreçlerde ülkelerin ekonomilerinde iniş ve çıkışların olması da gayet normaldir” dedi.
Sektörde arz-talep dengesinin iyi kurgulanmasını önemsediklerini de anlatan Coşkuntürk, “Kentsel dönüşüm yeşil alandan, yolların artırılmasına, enerji tasarrufundan sosyal yaşama kadar bir çok halkayı içeriyor. Bu halkalarının birinin eksik olması halinde kentsel dönüşüm tamamlanamaz. Devletin kanunlarla ortak konsensüs oluşturması gerekiyor ve işi yüklenici firmaya devretmesi gerekiyor” diye konuştu.

İnsanlar şehir merkezine geliyor
Şehir merkezindeki projelerin revaçta olduğunu da söyleyen Coşkuntürk, “İnsanlar sosyalleşme için şehrin merkezine geliyor ve burada mutlu oluyorlar. İş hayatı, sinema, hastane, okul hepsi şehrin merkezinde. Bunlara ulaşmada fazla zaman harcayan insanlar mutsuz oluyor” dedi.

70 milyon dolar
Özak GYO’nun Ataşehir’de hayata geçirdiği Bulvar 216 projesinde 120 metrekareden 2 bin 300 metrekareye kadar ofisler bulunacak. 70 milyon dolara mal olacak projede, hem kiralama hem de satış teklifleri aldıklarını anlatan Coşkuntürk, şunları söyledi:
“Kullanım alanlarını yatay ve düşey sirkülasyon ve birbirini tamamlayan perakende alanlarını oluşturmak için yurt dışından uzmanlarla çalışıyoruz. Bina yönetimi ise 34 Portall ve İşistanbul iş merkezlerimizdeki deneyimlerimizle biz yürüteceğiz.”

Haberin Devamı

VAZO KULE'DEKİ HOME OFİSLER ÖN SATIŞA ÇIKTI

Anadolu yakasında birbirinden ilginç mimarilere sahip kuleler inşa eden Dap Yapı’nın son projesi olan Vazo Kule’nin satışları hızla devam ediyor. 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunun bulunduğu proje, toplam 399 üniteden oluşuyor. 289 rezidansın yüzde 65 oranında satışını gerçekleştiren Dap Yapı, 99 adetlik home office bloğu için ön talep topluyor.
Dap Yapı’nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, M.Ö. 1600 yılından izler taşıyor. Fener’den başlayıp Tuzla’ya kadar devam eden Türkiye’nin en uzun sahil bandı üzerinde yer alan proje, İstanbul’un yeni cazibe merkezi Maltepe Dragos’ta yükseliyor. Proje, Kadıköy, Bağdat Caddesi, havalimanı, TEM ve E-5 bağlantı yolları, sahil yolu, marina, metro gibi kara, hava, deniz ve raylı ulaşım hatlarına olan yakınlığıyla önemli bir lokasyon avantajı sunuyor. Projedeki ofislerin yüzde 45 civarında ön satışının gerçekleştiği belirtiliyor.

‘Yükselen değer’
Projenin yapıldığı bölgenin İstanbul’un değerli yerlerinden biri olduğunu dile getiren Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul’da değerli olan iki alan olduğunun altını çizerek, bunların Avrupa Yakasında Boğaz hattı ve Anadolu Yakasında Kartal-Maltepe hattı olduğunu söyledi.
Kartal’ın İstanbul’un giriş bölgesi olması nedeniyle yakın çevresiyle birlikte giderek geliştiğine dikkati çeken Yılmaz, “Sahil şeridinde yapılan düzenlemeler, bölgenin değerini artırıyor.
Ofis açısından Maslak- Zincirlikuyu- Levent hattı Avrupa yakası için ne ifade ediyorsa, Anadolu Yakasında da Kartal-Maltepe hattı aynı önemi taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Maltepe’de proje yapmaya devam edecek
Bu gelişimin arazi fiyatları ve ihalelerden de görülebildiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Bölgenin prestiji paralelinde edinilen gayrimenkullerin değerleneceğini ve önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde katlanarak artacağını öngörüyoruz. Kartal-Maltepe’de çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Alıcı ve yatırımcıların da aynı vizyonla hareket ederek sunulan avantajları değerlendireceğini umarız.”

Haberin Devamı

Sinpaş GYO, memnuniyet için yeni ekip kurdu

Sinpaş GYO, müşteri ilişkileri alanında hizmet kalitesini artırmak için yeni bir yapılanmaya gitti. Sinpaş GYO, bu kapsamda 2007 yılından bu yana Satış Sonrası Hizmetler adıyla hizmet verdiği birimde değişiklik yaptı. Artık “Müşteri İlişkileri Yönetimi” adıyla hizmet veren bu birim, müşterilere evlerinin anahtarlarını aldıkları andan başlayıp evlerinde yaşadıkları süre boyunca sürecek kesintisiz bir hizmet sunacak. Müşteriler, Sinpaş GYO ile iletişime geçmek istedikleri her an karşılarında muhatap olarak Müşteri İlişkileri Yönetimi ekibini bulacaklar.
Konut teslimlerini özel organizasyonlarla gerçekleştiren Müşteri İlişkileri Yönetimi, dönemsel olarak ev sahiplerinin memnuniyetini ölçmek üzere anketler düzenleyecek ve sonuçlarını titizlikle uygulamaya alacak. Ekip hayata geçirdiği etkinlikleri de anketler aracılığıyla elde ettiği geri dönüşler doğrultusunda oluşturacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Sinpaş GYO olarak bugüne kadar 5 bini aşkın aileyi ev sahibi yaptık. Her yıl ortalama 1.500 kişi Sinpaş GYO’lu oluyor” dedi. Ev sahiplerinin yaşam konforunu çok önemsediklerini belirten Çelik, şunları söyledi:
“Sinpaş GYO’luların evlerinde mutlu ve keyifli bir yaşam sürmelerini sağlamak adına tüm enerjimiz ve gücümüzle çalışıyoruz. 2013 itibariyle hizmet anlayışımızı daha da ileriye götürmek ve müşteri ilişkileri kalitemizi artırmak için bazı yenilikler yaptık. Bu yeniliklerle hizmet altyapımızı değiştirip iş geliştirme planlarımızı global seviyeye taşıdık.”

Haberin Devamı

Batışehir’deki son dairelere özel ödeme planı hazırladı

EgeYapı Group’un ‘Avrupa’nın En İyi Karma Kullanım Projesi’ ödüllü Batışehir Projesi’nin 1’inci Etap’ında kalan son 89 daire, yüzde 1 peşinat, yüzde 1 KDV ve 1 yıl taksit öteleme avantajıyla sahiplerini bekliyor.
EgeYapı Group tarafından İstanbul Bağcılar’da inşa edilen Batışehir’de 1’inci Etap’ta yer alan 1020 daireden son 89’u, yatırımcılarına cazip ödeme koşullarıyla Batışehirli olma fırsatı sunuyor. Batışehir 1’inci Etap fırsatlarından faydalanmak isteyenler, hemen ev sahibi olurken, ödemeye 2014 yılında başlıyorlar.
EgeYapı Group tarafından sunulan farklı ödeme planlarına göre, yüzde 1 peşinat verilerek sonraki ilk 24 ay boyunca 742’şer lira ve ardından da 96 ay boyunca 1.461 liradan başlayan taksitler ödenerek konut sahibi olunabiliyor.
İkinci alternatifte ise yine yüzde 1 peşinat ödeyen müşteriler, taksit ödemelerini 1 yıl öteleyerek ilk iki etabın tesliminden sonra başlatabilecekler.
Bir diğer alternatif ödeme planı kapsamında ise yatırımcılar, yüzde 5 peşinat ödeyip ardından ilk 24 ay 571 lira ve sonraki 96 ay boyunca da 1.124 liradan başlayan taksitler ödeyerek Batışehirli olma fırsatı yakalayabiliyorlar.
Yaklaşık 700 milyon liralık yatırımla 818 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Batışehir’de 1+0’dan 5+1’e farklı konut tipleri yer alıyor. Proje kapsamında konutların yanı sıra otel – rezidans ve ofislerin yer alacağı Batışehir Premium, Doğa Koleji’nin yer alacağı bir eğitim kompleksi ve çok sayıda önemli markanın da bulunacağı bir açık hava çarşısı bulunacak. Batışehir, tamamlandığında 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak.

Torun Center’ın 10 katını 67 milyon $’a ‘sigortaladı’

Torunlar GYO’nun, İstanbul Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen arazisinde hayata geçirdiği Torun Center’da yer alan ofis kulesi, Mapfre Genel Sigorta’nın yeni adresi olacak.
Genel müdürlük ofisi olarak kullanılmak üzere Torun Center ofis kulesinin yüzde 18’ini alarak toplu alım gerçekleştiren Mapfre Genel Sigorta, Türkiye’deki faaliyetlerini de kuledeki yaklaşık 8 bin metrekareye denk gelen 10 katta sürdürecek. Yaklaşık 67 milyon dolar yatırım değeri taşıyan bu satışla bugüne kadar tek bir markaya toplu olarak gerçekleştirilen en büyük hacimli ofis satışlarından birisi de tamamlanmış oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Türkiye ekonomisine duydukları güvenle yatırımlarına devam etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Torun, yabancı yatırımcıların Türkiye’den umudunu kesmediğini, aksine artarak devam eden bir ilgi ve güvenin söz konusu olduğunu anlatarak, “Bu sözleşme ile de yabancı yatırımcı güven tazeliyor” diye konuştu.
Mapfre Genel Grubu CEO’su Serdar Gül ise, yaklaşık 2 yıldır kendilerine genel müdürlük binası aradıklarını ve bunun sonucunda Torun Center’da karar kıldıklarını vurgulayarak, “Ofis kulelerinin prestijli bir proje olduğuna inanıyor, lokasyonu ve yüksek standartlarda sunacağı hizmet ile marka değerimize uzun vadede katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Emlak Konut GYO’dan Bakırköy’de arsa ihalesi

Emlak Konut GYO’nun Bakırköy Osmaniye’de satışa çıkardığı 85 bin 280 metrekarelik arsanın ihalesinde ilk oturum gerçekleştirildi. Ağaoğlu grup şirketi Akdeniz İnşaat, Artaş İnşaat, Varyap, Ege Yapı, İhlas Yapı, Kuzu Toplu Konut İnşaat gibi birçok ünlü firmanın katıldığı ihalede Aşçıoğlu İnşaat’ta yer aldı.
Emsale inşaat alanı 111 bin 241 metrekare olan arsa için Kuzu Toplu Konut İnşaat 700 milyon lira teklif verdi. Şirket, Emlak Konut GYO’ya ise yüzde 30 oranında 210 milyon lira teklif etti.
Konut+hizmet, ticaret, ilköğretim, dini tesis ve parktan oluşan arsanın ihalesinde ikinci oturum önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

6 daire satın aldı kral dairesi yaptı

Suudi Arabistan Prensi Blue Residance projesinden altı adet daire satın aldı. Satın alma süreci sonrası altı daireyi birleştirdi. Prens haremi için 12+2’lik 940 metrekare büyüklüğünde mini saray yapıyor. İş için sık sık İstanbul’u ziyaret eden Prens iç dekorasyon için Türkiye’nin ünlü mimarları ile görüşüyor. Türkiye’de birçok projeyi inceleyip Blue Residance’ı tercih eden Prens mini sarayını iş seyahatlerinde kullanacak. Beylikdüzü’nde, ENYAP tarafından inşa edilen projede fitness center, sauna, hamam, jakuzi, cafe, restoran, güneşlenme bahçeleri, 150 metrekare lobby, karşılama ve yönlendirme alanları, otopark ile 24 saat kameralı özel güvenlik bulunuyor.