Ekonomi Başbakan’a hamsi kuşu Japon konsolosa suşi

Başbakan’a hamsi kuşu Japon konsolosa suşi

14.10.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası, bugün yapılacak meclis toplantısında üyelerine suşi ikram edecek. İTO, Japon Yılı etkinlikleri çerçevesinde Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi’yi de konuk edecek

Başbakan’a hamsi kuşu Japon konsolosa suşi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi’nin, bugün yapılacak ekim ayı meclis toplantısına ‘Japon Yılı etkinlikleri’ damgasını vuracak. Türkiye’de Japon Yılı etkinlikleri çerçevesinde Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi’nin katılacağı toplantı öncesinde meclis üyelerine ve konuklara suşi sunulacak.
Japon mutfağından diğer örneklerinde yer alacağı mönüde ‘yengeç bacağı’ bile var.
İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, bu organizasyonu 2010’un Japonya yılı ve Ertuğrul Fırkateyni faciasının 120’nci yılı olması sebebiyle, yüzyıllar öncesinden filizlenen Türk-Japon ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi.
Çağlar, “2010, Türkiye’de Japon Yılı. İTO olarak bu etkinliklere katkıda bulunmak istedik ve bu etkinliği bu amaçla düzenledik” dedi.

İlişkiler geliştirilecek
Bu yılın aynı zamanda Ertuğrul gemisi faciasının 120. yıl dönümüne rastladığını hatırlatan Çağlar, “Bu ay Japon konseptini seçmemizin sebebi bu” diye konuştu. Çağlar, Japonya Yılı’nın, iki ülke arasındaki mevcut dostluk ve ticari ilişkileri yeniden yapılandırmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.
Öte yandan bugün yapılacak meclis toplantısının gündem maddeleri arasında ayrıca, ekonomik değerlendirme, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri üzerindeki görüşmeler de bulunuyor.


Yöresel mutfak günü

Haberin Devamı

İTO bir süre önce başlattığı uygulamayla aylık meclis toplantısı öncesinde üyelerine ve konuklara yöresel mutfaklardan örnekler sunuyor. İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar’ın başlattığı bu organizasyonda davet edilen konuklara ve seçilen temaya göre özel yöresel yemekler hazırlanıyor. İTO geçen ayki meclis toplantısında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk olması sebebiyle içinde Karadeniz mutfağından örnekler bulunan bir yemek organize etmişti. Başbakan Erdoğan’a da sunulan yemekte, kara lahana sarması, fasulye kavurması, hamsi kuşu ve laz böreği bulunuyordu.