Ekonomi Başbakan Yıldırım: Mevzuatı bahane de etmeyin, işinizi yapın

Başbakan Yıldırım: Mevzuatı bahane de etmeyin, işinizi yapın

31.12.2016 - 16:35 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, genç işadamlarının özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde mevzuat nedeniyle iş yapmakta zorlandıklarını söylemeleri üzerine, "Biz gençlerin her zaman arkasındayız. Ama mevzuatı bahane etmeyin, iş yapın.  Mevzuatı bırak işine bak" dedi. Yıldırım ayrıca, bankalarla ilgili şikayetler üzerine, "Bankaların 15 Temmuz sonrası kredileri erken geri çağırmalarından ve mevcut limitleri kullandırmamalarından ben de şikayetçiyim" dedi.

Başbakan Yıldırım: Mevzuatı bahane de etmeyin, işinizi yapın

Başbakan Binali Yıldırım , önceki gün Çankaya Köşkü'nde düzenlenen TÜGİK toplantısının basına kapalı bölümünde genç işadamlarının taleplerini dinledi.

Haberin Devamı

İŞİNİZİ YAPIN

Edinilen bilgiye göre toplantıda söz alan bir işadamı özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde mevzuat ile ilgili engellere takıldıklarını anlattı. Yıldırım da bu şikayetlere ilişkin "Biz gençlerin her daim arkasındayız. Biz engelleri kaldırmak için çalışıyoruz ama bürokrasi iş adamlarının yanında olmak yerine mevzuata tapıyorlar. Siz mevzuata tapmayın. Ama mevzuatı bahane de etmeyin, işinizi yapın. Mevzuatı bırak işini yap" ifadesini kullandı. Yıldırım'ın ayrıca, bankalarla ilgili şikayetler üzerine, "Bankaların 15 Temmuz sonrası kredileri erken geri çağırmalarından ve mevcut limitleri kullandırmamalarından ben de şikayetçiyim" dediği de kaydedildi.

FATURA ÖDEMEYEN VAR

Bir işadamının özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan elektrik kesintilerini dile getirmesi ve sistemin yetersizliğini şikayet etmesi üzerine, "Elektrik ile ilgili eleştirileri anlıyorum ancak her zaman devletin kurumlarının teşekkülü olmayabilir. Elektrik paralarını ödemeden kaçanlar, kullanıp kullanıp bedelini ödemeyenler var. Nasıl alt yapı yapılsın. Her şeyi devletten beklemek de olmaz. O kadar faturasını ödemeyen var, ödemeyenlerin suçu devlete yansıtılıyor. Devletin suçu ne, elektrik faturasını ödeyenin suçu ne, biraz da bunu düşünmek gerek" dedi.

Haberin Devamı

Genç işadamlarından yerli malı kullanmalarını isteyen Yıldırım, "Uluslararası alanda rekabetimizi arttırmaya yönelik yerli malı ürünleri tercih edin. Olmayan ürün varsa tabii ki dışarıdan alacağız. Olan ürüne destek verirsek cari açık azalacak. Bu bir alışkanlığa dönüşürse o zaman biz yerli sanayiyi geliştirebiliriz. Yerli malı kullanırsak bu para ülke içerisinde dönecek. Pahalı da olsu yerli malı kullanmaya özen gösterin. Pahalı olsun bizim olsun" mesajı verdiği de ifade edildi.

Bir işadamının yeni işletmeler açmak istediklerinin fakat bunun için OSB'lerdeki alanların yetersiz olduğunu söylemesi üzerine de Yıldırım, "Hani ülkede kriz vardı, hani şirketler kapanıyordu? Yurtdışındaki hainler, 'Türkiye’de para kalmadı’ sözlerini yayarak Türkiye ekonomisini dağıtmaya çalışıyor. Bakın kardeşimiz iş açacak, arsa istiyor. Bakın bazılarına göre kriz yokmuş. Çalışan çalışıyor, üreten üretiyor" dedi.