Ekonomi Başkent'te markalı ‘kule’ atağı başladı

Başkent'te markalı ‘kule’ atağı başladı

19.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Markalı konut projelerinin sayısının her geçen gün arttığı Ankara’da birbirinden iddialı projeler yükseliyor. Konut alıcılarına aynı zamanda iyi bir yatırım fırsatı sunan projeler Başkent’in dokusunun değişmesine neden oluyor.

Başkentte markalı ‘kule’ atağı başladı

Ankara’da iş dünyasının buluşma noktası olan Çukurambar’da inşaatı devam eden Besa Kule, özel mimarisiyle dikkat çekiyor. 7590 metrekare arsada, yatay ve dikey konumlu 2 bloktan oluşan proje, yer altı ve yer üstü toplu taşıma duraklarına yakın konumuyla da kolay ulaşım imkanı sağlıyor. 2 blokta toplam 104 ofisin yer aldığı Besa Kule’de, 25 mağaza da yer alıyor.
Besa Kule'nin mimarı Ali Osman Öztürk, projenin konumlandığı arsanın hançere benzeyen farklı bir şekli olduğunu, arsanın ucuna doğru üçgen biçimini aldığını ifade etti. Öztürk, projenin yatay ve dikey olmak üzere iki bloktan oluştuğunu anımsatarak, şunları söyledi:
“Yatay kısımda mağaza, kafe ve restoranlar yer alacak. Onun üzerinde çok değişik bir konseptle ele alınan orta avlu etrafında şekillendirdiğimiz ofisler bulunacak. Bunların hem müstakil girişleri, hem de kuleden bağlantıları var. Kulede ise katta 4’er tane ofis olacak şekilde tasarım yapıldı. Bu ofisler istenirse birbirine bağlanabilecek ve böylece ofisler 360 derecelik muhteşem bir manzaraya sahip olacak.”
185 metreye çıkacak
Ankara’da konut projelerinin zirve yaptığı 2013 yılının ilk aylarında inşa edilmeye başlanan One Tower Kule Konut ve AVM projesi, Ankara’nın sembolü olmaya aday yapılardan. One Tower, 185 metre yüksekliğiyle tamamlandığında Başkent’in en uzun kulesi olacak.
One Tower, bin 150 rakımla Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran’da inşa ediliyor. İTO Yatırım tarafından hayata geçirilen ve 48 katlı konut kulesinde 12 ayrı tip ve büyüklükte 306 dairenin bulunduğu One Tower, bünyesindeki AVM’siyle de öne çıkıyor.
İlk çevreci proje
Başkent’in ilk çevreci kulesi olarak da bilinen Paladyum Beytepe ise hem yenilikçi mimarisi hem de farklı yapısıyla dikkati çekiyor. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde yüzde 80’e yakın satış rakamına ulaşan Uzaltaş AŞ projesi Paladyum Beytepe, 110 metre yükseklikte Ankara manzarasını konut sahiplerine sunmayı hedefliyor.
Herkese uygun ayrıcalıkların bulunduğu Paladyum Beytepe’nin en dikkat çekici özelliklerinden birisi ise konut sahiplerinin evlerine daha inşaat aşamasındayken müdahale edebilmesi.

Haberin Devamı

36 kattan göle bakacak
Başkent Ankara’nın önemli eğitim kurumlarına yakın özel lokasyonundan dolayı özellikle velilerden talep gören Uptown İncek konutları 36 katlı dikey ve yatay mimarisiyle dikkat çekiyor.
LEMA Grup’un inşa ettiği Uptown İncek konutları, Mogan gölü ve orman manzarasıyla ev sahiplerine şehir yaşamında doğadan kopmayacakları bir hayat vaat ediyor. 3 katlı satış ofisiyle farklı bir özelliğe imza atan Uptown İncek’te inşaat kalitesi de yeterli seviyede bulunuyor.

İNŞAAT MAYISTA BİTİYOR

Başkent’in öne çıkan bölgelerinden biri olan Beytepe’de inşa edilen Elit Royal Residence, yaşam merkezlerine olan yakınlığı ve Beytepe Ormanı ve Ankara manzarasıyla dikkati çekiyor. 17 katlı Elit Royal Residence projesinde 4+1, stüdyo ve dubleks olmak üzere toplam 35 daire ve projeye değer katacak 5 adet mağaza bulunuyor.
30 yıla yakın bir süredir özellikle Ankara’da birbirinden önemli yapılara imza atan Elit Yapı tarafından projelendirilen Elit Royal Residence’da anahtar teslim tarihi ise Mayıs 2014’te yapılacak.

Haberin Devamı

Greenist’te teslimlerden önce dev markayla el sıkıştı

Haziran 2014’de teslimatına başlanacak, İstanbul Bahçelievler’deki Greenist konutları tüm dairelerin beyaz eşyaları için önemli markalardan biri olan Siemens’le el sıkıştı.
Greenist mutfaklarına Siemens ankastre fırın, cam seramik ocak, yarı ankastre bulaşık makinesi, duvar tipi davlumbaz, paslanmaz çelik mikrodalga fırın, banyolarına tam kurutmalı çamaşır makinesi ve hava yoğunlaştırmalı kurutma makinesi yerleştirildi.
Her yaşam alanının kendine özel bir balkonu, terası veya kat bahçesi bulunan projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 4,5+1 ve 5+1 daireler bulunuyor.
Greenist’te önceliğin burada yaşayanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirten Saray Holding Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, şunları söyledi:

“Greenist’te yaşamın evlere taşınıldığı gün eksiksiz başlayabilmesi için komşularımıza anahtar teslim bir konsept sunmayı hedefledik. Siemens de bu alanda sunduğu pratik fikirler, enerji tasarruflu çözüm önerileriyle projeden daire alanların hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmamıza yardımcı oldu” dedi.

Haberin Devamı

Konutder bina tamamlama sigortasını masaya yatırdı

Yeni Tüketici Kanunu’nda yer alan bina tamamlama sigortası Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (Konutder) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.
Çalıştay, 17 Şubat 2014 tarihinde başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü olmak üzere Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, özel sigorta sektörünün temsilcileri ile Konutder üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, konut sektörünün temelinin güven esasına dayalı olduğuna vurgu yaparak, “Genelde bu sektör, problemsiz yaşayan bir sektör. En azından taaahütlerini yerine getiriyor. Projelerini zamanında veya kısa süreli gecikmelerle teslim eden bir sektör” dedi.
96 yerden görüş alındı
Yeni Tüketici Kanunu’nda yer alan bina tamamlama sigortasının sektöre ilave bir yük yaratacağını da ifade eden Çelik, “Bunu daha sektörü yormadan, sektörü sıkıntıya sokmadan sigorta şirketleriyle omuz omuza bu meseleyi çözeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber ise, 7 Kasım 2013 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 96 kurum ve kuruluşun görüşü doğrultusunda hazırlandığına işaret etti.
Yeni kanunda yer alan bina tamamlama sigortası uygulanmasıyla birlikte Türkiye’de çok yeni ve ciddi bir pazar oluşacağını kaydeden

Dilber, şunları söyledi:
“Bina tamamlama sigortasının konut sektörü, konut alıcısı ve sigortacılık sektörü açısından önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum. Uygulanırsa tüketiciler çok ciddi bir sonuç elde edecekler. Her ne kadar mali bir yükü olacaksa da insanlar güvendikten sonra bunu tercih edecektir. Tabi bina tamamlama sigortasını herkes yapmayacak. Bunun istisnaları olacak.
Tüketicinin ödemelerini teminat altına alamama durumu varsa bunları istisna tutacağız. Bağlı kredi ile konut alıyorsanız istisna tutulacaktır.”

Haberin Devamı

‘Düşük KDV’li gayrimenkuller avantajlı oluyor’

Haberin Devamı

2017 yılına kadar belirlenen yeni rayiç bedeller, bu yılın başından itibaren tapu harç bedellerini ve emlak vergilerini İzmir’in bazı bölgelerinde oldukça yükseltti. Realty World Sinerji Gayrimenkul Brokerı Ali Dere, piyasa fiyatlarıyla belediye rayiç bedellerinin birbirine yaklaşmasının olumlu bir durum olarak görülse de bazı bölgelerde birkaç katına çıkan rayiç bedellerin ciddi oranda maliyet getirdiğini söyledi.
Maliyetler artıyor
Konutta KDV oranının 01.01.2013 tarihinden itibaren arsa rayiç bedellerine bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini vurgulayan Dere, şunları söyledi:
“Arsa rayiç bedellerinin yükselmesi taşınmaza çeşitli maliyet artışları yüklüyor. Fiyatlarda maliyete bağlı artış söz konusu olacağını varsayabiliriz. Henüz satıcı piyasasının yüksek KDV uygulamasına geçmediği gayrimenkulleri satın almak mantıklı olacaktır.”

Altentis Rusya’yı yeşil binalarla tanıştırıyor

Türkiye’nin ilk çevre dostu bina danışmanlık şirketi Altensis, Türkiye’den sonra Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor.
Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, Rusya pazarına 2013 yılının ortalarında girdiklerini belirterek, “Orası da Türkiye’nin birkaç sene önceki hali gibi. Ancak çok büyük bir pazar ve büyük bir potansiyel taşıyor. Biz bu ülkedeki işlerimizde de Türkiye’deki vizyoner kimliğimizi ortaya koyacağımıza inanıyoruz, bu nedenle daha ilk yıldan hedefimizi büyüttük” dedi.

Emlak Konut GYO kârını ikiye katladı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut GYO, 2013 yılı net kârını ikiye katladı. 2012 yılında 488 milyon 913 bin TL kâr elde eden şirketin geçtiğimiz yıl net kârı ise 1 milyar 185 milyon 914 bin liraya ulaştı.
Geçtiğimiz yıl 6 milyar liralık ciro ile Türkiye’deki gayrimenkul sektörü tarihinde şu ana kadar konut üreticisi şirketler bazında bir yıl içerisinde gerçekleştirilen en büyük hasılata imza atan Emlak Konut GYO, 2013 yılı içerisinde tamamlamış 19 ihalenin fiziki inşaat süreçlerinin ardından, 2014 yılında pazarlama faaliyetlerine ve yeni ihaleler devam ediyor.
Emlak Konut GYO, bu yıl içerisinde Kartal, Fatih, Başakşehir, Sarıyer, Avcılar ve Ataşehir gibi ilçelerdeki projelerinin satışına başlayacak.

Polimeks’ten Libya’da yenileme hamlesi

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat, Libya Uzou Otel’in renovasyon inşasını aldı. Libya’nın Bingazi şehrinde bulunan Uzou Otel’in renovasyon bütçesi yaklaşık 29 milyon euro olup otelin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Polimeks olarak 19 yıllık süreçte çoğunluğu Türkmenistan’da olmak üzere birçok başarılı projeye imza attıklarını belirterek, Libya’nın kendileri için yeni bir pazar olduğunu söyledi. Otel renovasyondan sonra 240 standart oda ve 24 suit odaya sahip olacak. Bu suitlerin 6 tanesi engelli kullanımı için düzenlenecek.

Twinstar’da inşaat yılsonunda bitecek

Demirli Yapı tarafından hayata geçirilen Twinstar, Kartal-Yakacık'ta yükseliyor. İki bloktan meydana gelen Twinstar'da 120 konut bulunuyor. 2014 yılının aralık ayında tamamlanması hedeflenen Twin Star'da konut satışları başladı.
Twin Star'da her daireye bir otoparkın yanı sıra misafir araç otoparkı da veriliyor. 24 saat kapalı devre kamera sistemi, güvenlik personeli hizmeti, daireler ve blok girişleri ve site girişi arası renkli görüntülü diafon sistemi ile kontrol altında olan Twin Star'da 76 metrekare 1+1'ler 170 bin liradan, 137 metrekare 2+1'ler ise 315 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yazarlar