Ekonomi Batık projeyi aldı lüks rezidans yaptı

Batık projeyi aldı lüks rezidans yaptı

26.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayramoğlu’nda yarım kalan projeyi tamamlayıp 96 aileyi de mağdur olmaktan kurtaran Mar Yapı, yeni projenin rezidans olarak işletilmesi için de Divan Grubu ile anlaşma imzaladı

Batık projeyi aldı lüks rezidans yaptı

Mar Yapı, Bayramoğlu’nda inşaatı yarım kalan ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan Galatown projesini tamamlamak üzere önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda Cer Yapı’nın bitiremediği ve hacizle bankaya geçen projeyi satın alan Mar Yapı, ilk iş olarak 96 ailenin mağduriyetini giderirken, şimdi de G Marin projesinin rezidans olarak işletilmesi için Divan ile anlaşma imzaladı.
Anlaşmayla birlikte projenin adı da G Plus at Divan Residence olarak değişirken, projenin rezidans hizmetlerini Divan Grubu üstlendi. G Marin managed by Divan projesinden ev sahibi olanlar concierge, housekeeping gibi hizmetlere Divan’ın otelcilik alanındaki hizmetlerden faydalanabilecek.
G Marin projesinin Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen lansman toplantısında konuşan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, arazi geliştirici bir firma olarak bölgenin potansiyelinin ve gelişiminin kendilerinin etkilediğini belirterek, “Bayramoğlu’nda örnek olabilecek bir projeye imza atmak için kolları sıvadık. Güneşli’de hayata geçirdiğimiz Divan Residence at G Plus projesinde Divan Grubu ile yakaladığımız başarılı işbirliğini G Marin projesine de taşıdık” diye konuştu.

96 aileyi kurtardı
Özkök, “Divan Grubu ile yaptığımız ortaklıkla birlikte projeyi G Marin managed by Divan olarak şekillendirdik. Daire sahipleri isterlerse ayrıcalıklı yönetim hizmetlerini belli bir ücret karşılığında alacaklar” diye konuştu. Bölgede yarım kalmış bir projeyi devralmayı tercih ettiklerini ifade eden Özkök, şunları söyledi:
“Böylelikle hem mağdur edilmiş 96 aileyi evlerine kavuşturduk hem de çeşitli nedenlerle yarım bırakılmış inşaatların sektörde yarattığı ve yaratacağı olumsuz havayı, beraberinde getireceği güven sorununu ortadan kaldırmış olduk.”

Haberin Devamı

‘Kalamış gibi olacak’
Münir Özkök, Bayramoğlu’nun büyük bir gelişme potansiyeli olduğunu belirterek, “Marmaray, marina ve körfez köprüsü projeleri buranın kaderini değiştirecek. Burası Kalamış gibi olacak. Fiyatlar da kısa sürede ikiye katlanacak” dedi. Özkök, İstanbul’daki başka ‘batık’ projelerden de teklifler aldıklarını anlatarak, “Ancak şu anda G Marin’i eksiksiz olarak teslim etmek istiyoruz” diye konuştu.
Divan Grubu Ceo’su Marcas Bechit ise Mar Yapı ile işbirliği yapmaktan memnun olduklarını belirterek, bu işbirliğini yeni projelerde de devam ettirmek istediklerini söyledi.

İlk etap ekimde teslim edilecek
Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon projenin 35 bin metrekare arazi üzerinde inşa edildiğini belirterek, iki etapta toplamda 556 konuttan oluşan projede 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks konut seçeneklerinin yer aldığını söyledi. Projenin metrekare fiyatlarının 1800 ile 2500 lira arasında değiştiğini vurgulayan Varon, ilk etabın anahtar teslimlerinin Ekim 2013’te ikinci etabın ise 2014 yılının sonunda yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hukuk mahkemesi karar verdi dönüşüm yasası delindi
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası çıktığı günden bugüne kadar önemli aşamalar kaydedilirken, Hukuk Mahkemesi’nin verdiği bir karar adeta bu yasayı deldi. İstanbul Anadolu 7. Sulh Hukuk Mahkemesi 2013/280 esas sayılı dosyasında açılan arsa payı düzeltim davasında ‘mahkemece yapılacak keşfe kadar depreme dayanıksızdır raporu alan binanın yıkımının ihtiyati tedbir kararı gereğince durdurulduğuna’ hükmetti.
Arsa payı düzeltim davalarının 6306 sayılı yasa için büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, “Bu davayla ilgili bir karar verilmeden binanın yıkılıp yeni bina yapılması durumunda, açılacak olan davada haklı çıkanın uygulayabileceği bir karar oluşmuyordu” dedi.

Bilirkişi karar verecek
Hukuk mahkemelerinin son dönemde verdikleri ‘ihtiyati tedbir’ kararıyla 6306 sayılı yasaya büyük bir darbe vurduğunu ifadeden Kiraz, şunları söyledi:
“6306 sayılı yasada süreçlerin idari olduğu ve bu süreçlerle ilgili ‘yürütmenin durdurulması’ kararı verilemeyeceği yazıyor. Ancak yasayı yapanlar hukuk mahkemelerinde verilebilecek ‘ihtiyati tedbir’ kararını atladılar. Mahkemeler de bu kararı vermeye başladılar ve dönüşümün önü yıkanmaya başladı. Bu kapsamda İstanbul Anadolu 7. Sulh Hukuk Mahkemesi 2013/280 esas sayılı dosyasında açılan arsa payı düzeltim davasında ‘mahkemece yapılacak keşfe kadar depreme dayanıksızdır raporu alan binanın yıkımının ihtiyati tedbir kararı gereğince durdurulduğuna’ hükmetti. Bundan sonra bilirkişiler inceleyecek ve bir karar verecek. Süreç uzayabilir ve bu dönemde riskli bina yıkılmadan beklemek zorunda.”

Haberin Devamı

Avrupa’nın en prestijli ödülü Türkiye’ye geldi
Gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri yarışmasına bu yıl çok iddialı projeler katılıyor. Türkiye’den projelerin yer aldığı yarışmadan Türk firmaları da ödülle döndü.
Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Quasar İstanbul karma projesi, 3 kategoride Avrupa birincisi oldu. Quasar İstanbul, ‘sosyal aktivite/turizm yapısı mimarisi’, ‘iç mimari’, ‘çok üniteli yapı projesi geliştirme’ kategorilerinde hem Türkiye hem de Avrupa birincisi olurken, ‘yüksek yapı mimarisi’, ‘sosyal aktivite alanları/turizm proje geliştirme’ dallarında ise Türkiye birincisi seçildi.
Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, “7 ayrı kategoride 10 ayrı ödüle layık görüldük. 3 özel kategoride Avrupa’nın en iyisi ödülünü aldık. Quasar’ın başarısı sadece Avrupa’da değil, dünya çapında nice ödüllere değer görülecek” dedi.
Gürallar Yapı’nın İstanbul Kartal’daki Lapis Han projesi en iyi ofis geliştirme dalında ödül aldı. DAP Yapı, Vazo Towers, Dalga Towers, Maltepe Royal Center ve Dragos Royal Center ile 9 kategoride ödül alırken Özak GYO, Bulvar 216 ile 5 farklı ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Murat Kader’e 6 ödül
iki design group mimarlık ofisi de ödülle döndü. Murat Kader ve Sema Eser Özsaruhan’ın sahip olduğu iki design group mimarlık şirketi 4 projesiyle, 6 ödül aldı.
Firma, Societa Ofis projesiyle ‘Ofis Mimarisi’, Emaar Square projesiyle ‘Karma Kullanım İç Mimari’, ‘Yüksek Yapı Mimarisi’ ve ‘Konut İç Mimari’ kategorilerinde, Vadistanbul projesiyle de ‘Yaşam Yerleşkesi Gelişimi’ kategorisinde ödül alırken, Rusya’da inşa edilecek Vladikavkaz Stadyumu projesiyle de ‘Kamu Hizmet Yapısı Mimarisi’ kategorisinde ödüle layık görüldü.
Murat Kader, Türk yatırımcılarının tanınmış uluslararası mimarlık şirketleriyle çalışma eğiliminde olduğu bir dönemde özellikle uluslararası gayrimenkul sektöründe böyle prestijli bir yarışmada ödül almanın önemini vurguladı.

Haberin Devamı

Dumankaya konutların %10’unu yabancıya sattı
Yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’den gayrimenkul edinmelerine olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası ile yabancı konut alıcıları Dumankaya İnşaat projelerine yoğun ilgi gösterdi. Yabancıya satış rakamları Dumankaya İnşaat’ın toplam satış rakamları içerisinde önemli bir paya sahip oldu.
Yabancı konut alıcılarına yönelik tanıtım çalışmalarına hız veren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya konu Mütekabiliyet Yasası ile inşaat sektörünün önünün açıldığını belirterek, “Daha fazla yabancı yatırımcı ülkemize geldi. Özellikle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Kuveyt, Katar ve Bahreyn gibi Körfez ülkelerindeki yatırımcılar kültürel, dini ve sosyal anlamda kendilerini ülkemizde rahat hissetiklerinden yatırımlarını burada yapmayı tercih ediyorlar” dedi. Dumankaya, yabancıların yaptıkları toplam satışlarının yüzde 10’u ile önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.
Yabancıların en çok 1+1 daireleri tercih ettiğini belirten Dumankaya, “Yabancı alıcılar için lokasyon çok önemli. Projelerin toplu taşıma ve ulaşım araçlarına, denize ve merkeze yakın olmasına dikkat ediyorlar” dedi.

Koca baskısı tapuda kadına geri adım attırdı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aile konutu şerhinde mahkeme kararını beklenilmemesine yönelik Mart ayında yaptığı düzenleme ve son torba kanun değişikliği ile kadınlar ‘Evi üstüme yap’ demeyip tapuya koştu. Başvurularda 3 kat artış görülürken, 2012’de bin 243 olan aile konutu şerhleri yılbaşından bu yana yaklaşık 3 bin 700 oldu.
Aile konutu şerhi ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanırken, 2011, 2012 ve Ocak-Ağustos 2013 tarihlerini arasındaki dönemde bin 584 aile konut şerhinde değişiklik yapıldığı görüldü. İşte tam da bu noktada kocaların kanuni düzenlemelere direnç gösterdiği ortaya çıktı. Aile ve koca baskısından dolayı bin 328 kadın kendi isteğiyle aile konut şerhinin terki yani eski haline geri döndürülmesini istedi. 256 şerh ise satış, intikal, imar değişikliği, ihtiyati tedbir terkini gibi işlemlerle kaldırıldı.
Son düzenlemelerle aile konutu şerhlerinde ‘mahkeme kararı’ alınmasına son verildi. Bundan sonra tapunun maliki olmayan eşin, konutun aile konutu olduğunu kanıtlayan muhtarlıktan alınmış belge ve evlilik cüzdanıyla tapu müdürlüklerine başvurması yeterli olacak.

Soyak, İzmir’de 1500 ön talep aldı
Gayrimenkul sektöründe öncü projelere imza atan Soyak, Siesta Blue’yu tanıttı. ‘Wellness’ teması üstüne oluşturulan projenin detayları Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel tarafından anlatıldı.
Yeşil bina kriterlerine göre tasarlanan ve LEED Silver sertifika adayı olan Soyak Siesta Blue projesi, 100 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek.
İzmir Karşıyaka’da az katlı bina anlayışıyla oluşturulan ve kentin 2 bin 200 konutluk projesi Soyak Siesta’nın yeni etabı Soyak Siesta Blue projesiyle ilgili detayları paylaşan Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, Soyak olarak İzmir’e yatırım yapan ilk ulusal firma olmanın mutluluğunu yaşadıkları söyledi.
Devam eden projelerle İzmir’e 1 milyar liralık yatırımla 5 bin konut kazandırdıklarını anlatan Çamlıbel, “İzmir’de yer alan 5 etaptan oluşan Siesta projemizin 1. 2. ve 3. etaplarının inşası yüzde 100 tamamlandı ve yüzde 95’i de satıldı. Soyak Siesta’nın şimdi de yeni Soyak Siesta Blue’nun tanıtımını yapıyoruz ve daha satışa çıkmadan 1500 ön talep aldık” diye konuştu.

285 konut yapacak
13 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Soyak Siesta Blue’da toplam 285 konut bulunuyor. Bisiklet park alanları, elektrikli araç sarj ünitelerine yer verilen projede, fitness salonu, masaj alanı, pilates ve yoga alanı bulunuyor. Projede ayrıca tenis, basketbol sahalarıyla yüzme havuzu d Soyak Siesta Blue projesi, Aralık 2014’te sahiplerine teslim edilecek.

Halkalı’da konutların teslimlerine 5 ay kaldı
İnanlar tarafından Halkalı-Atakent’te hayat geçirilen Terrace Tema projesi, 5 ay sonra tamamlanıyor. Terrace Tema’nın 30 ve 40 katlı iki kulesinin yükseliş süreci tamamlanmış durumda. Radye temel üzerinde yükselen ve Türkiye’de çok az projede kullanılan C50 sınıfı beton ve nervürlü demir çeliklerle inşa edilen kulelerin, dış cephe kaplamaları da geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
416 daireye sahip Terrace Tema, tamamı 3.40 m tavan yüksekliğine sahip, büyüklükleri 90 ile 236 metrekare arasında değişen dairelerden oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerine yer verilen projede, 360 derece panoramik göl ve deniz manzarası bulunuyor.

Yüzde 1 KDV’li satılan projede yaşam başladı
BTC İnşaat tarafından Esenyurt’ta hayata geçirilen Lemuria projesinde teslimatlar hemen tapu ile yapılıyor. Projede yüzde 1 KDV oranı uygulanıyor. 187 daire ve 41 mağazadan oluşan projede, 1+1’den 3+1’e farklı daire seçeneklerine yer veriliyor. 6 ve 7 katlı 8 bloktan oluşan proje, 6 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor.
Kapalı havuzu, jakuzisi, saunası, buhar odası, Türk hamamı ve fitness salonu gibi sosyal donatılara yer verilen projede, çocuk kulübü de bulunuyor. Ayrıca ‘Teleskop Gözlem Köşesi’ ile de farklı bir aktivite alanına yer veriliyor.