Ekonomi Bayramlık teknoloji

Bayramlık teknoloji

02.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Uzun tatil için teknolojik hazırlık yapmak da şart. Genelde hareket halinde olup daha fazla fotoğraf çekecek ve sosyal medya paylaşımlarınızı artıracaksınız. Yanınızda götürmeniz gereken teknolojilere göz attık

Bayramlık teknoloji

Bayramlık teknoloji
Uzun bayram tatili başladı. Seyahate çıkanlar ve çıkmayı düşünenlerin teknoloji ihtiyaçları da olacak. Bu kadar uzun süre uzakta kalmak pek çok ihtiyacın doğmasına neden oluyor. Zaten akıllı telefonsuz yaşamak mümkün değil. Telefonun şarjından, yedek bataryasına her şeyi götürmek gerekiyor. Bayram tatilinde başta cep telefonunuz olmak üzere sizin için gerekli olacak teknolojileri yazdık.

Haberin Devamı

Pil ömrünü uzatın

Powerbank: Şarj kapasitesi yüksek ve hafif bir taşınabilir şarj cihazını yanınıza alın. Böylece dışarıda bolca vakit geçirirken bataryasız kalmazsınız. Miliamper (mAh) değeri ne kadar yüksekse o kadar pil ömrü sunarlar. Ancak mAh değeri yükseldikçe boyutları da artar, bu da onları daha ağır ve kalın yapar. Pil kapasitesi 3000-4000 mAh olan bir cep telefonu için en az 7000-8000 mAh’lık bir taşınabilir şarj cihazı öneriliyor. Powerbank’la sadece cep telefonu değil, tablet, müzik çalar, fotoğraf makinesi gibi cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz.

Bayramlık teknoloji

Hızlı şarj büyük ihtiyaç

Şarj cihazı: Tatilde genelde hareket halinde olacaksınız ve bol bol fotoğraf çekeceksiniz. Sosyal medya paylaşımlarınız da artacak. Ayrıca çok fazla güneşin altında duracaksınız. Bunların hepsi şarjınızı normalden daha hızlı bitirecek Normal şarj eden cihazlar yerine hızlı şarj edenler size zaman kazandırır. Altı saatte şarj eden bir cihaz yerine, daha kısa sürede şarj önemli hale gelir. Daha hızlı şarj olan telefon da daha fazla işinizi görebilir.

Haberin Devamı

Tatilin fon müziği de olsun

Kulaklık: Artık kablosuz kulaklıklar moda olsa da kablolu kulaklık da işinizi görebilir. Denizde, havuzda bile kullanabileceğiniz kulaklıklar var. Kulaklıklarla plajda kendi müziğinizi dinleyebilir, kendi özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Hem de ortamın gürültüsünden kurtulursunuz. Akıllı telefonların yaygınlaşması, internetin ucuzlaması, sosyal medya kullanımı, video içeriklere olan büyük ilgi ve streaming servislerinin erişilebilirliği kulaklığı gerçek bir ihtiyaç haline getirdi. Kabloluyla başlayan akım yerini yavaş yavaş kablosuz yeni modellere bırakıyor. Bunların da kulak içi ve kulak üstü olmak üzere iki türü var.

Bayramlık teknoloji

Daha iyi foto için

Fotoğraf makinesi: Gideceğiniz yere, çekeceğiniz fotoğraflara göre kendi tercihiniz olacak bir fotoğraf makinesini de çantanızdaki teknolojik ürünler arasına ekleyebilirsiniz. Cep telefonlarının fotoğraf ve video özellikleri çok gelişmiş olsa da halen profesyonel fotoğraf makinelerinin yerini tam alabildiklerini söylemek zor. Cep telefonunun sunduğu özelliklerin ötesinde daha ileri düzeyde fotoğraf ve video çekmek isteyenlerin makinelerini yanlarına almaları gerekiyor. Objektifi değiştirilebilen DSLR makineler işinizi görebilir. Onları da güneş ve tozdan koruyacak kılıflarını unutmamanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Haberin Devamı

Bayramlık teknoloji
Toz ve suya karşı mutlaka!

Koruyucu kılıf: Deniz, kum ve güneş derken daha fazla dışarıda olacaksınız. Bu nedenle cihazınızı korumanız gerekiyor. Artık pek çok cep telefonu modeli suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Ancak işi gene de şansa bırakmayın tatile çıkmadan güzel koruyucu bir kılıf ve ekran koruyucunuzun olduğundan emin olun. Eskimişse değiştirmeyi unutmayın. Kılıflar, kırılmaz camlar, ekran koruyucular, koruma kapaklarınızı kontrolden geçirin.