Ekonomi Beklenen cuma geliyor!

Beklenen cuma geliyor!

24.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Efsane, Şahane, Muhteşem Cuma gibi adlarla anılan Black Friday indirimleri bu akşam 00.00 saati itibariyle başlıyor. Bu günde 100 milyar TL’lik alışveriş yapılacağı tahmin ediliyor. Perakendeciler ve pazaryerleri hazırlığını yaptı

Beklenen cuma geliyor

HANİFE BAŞ- Alışverişte beklenen cuma geliyor. Kara, Efsane, Şahane, Muhteşem Cuma gibi adlarla anılan Black Friday indirimleri bu akşam 00.00 saati itibariyle başlıyor. 25 Kasım Cuma gecesi kutlanacak bu günde 100 milyar TL’lik alışveriş yapılacağı tahmin ediliyor. Kara Cuma, sonrasında ise 28 Kasım Siber Pazartesi var. İndirimlerin ise bütün aya yayılması bekleniyor. Satıcılar ve e-ticaret siteleri bu dönemde satışlarını katlayacak. Yılın son iki ayında Türkiye genelinde ciro beklentisi 500 milyar TL.

Haberin Devamı

Beklenen cuma geliyor

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, özel alışveriş ve kampanya dönemleri nedeniyle perakende sektöründe büyük bir hareketlilik yaşandığını belirterek, “Bu yıl da kampanya dönemlerinde online ve fiziksel satışların yüzde 100 artmasını ve yaklaşık 100 milyar TL’lik doping sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kampanya dönemlerinde giyim, kozmetik, teknoloji ve mobilya sektörlerinin öne çıkacağını dile getiren Ekmekçi, “Tüketiciler yüksek bütçeli harcamaları için özel kampanya dönemlerini sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle teknoloji, beyaz eşya ve mobilyadaki alışverişlerini bu kampanya dönemlerinde yapıyorlar. Pazar yerleri rekabetin de etkisiyle tüketicinin faydasına olacak kampanyalar düzenliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beklenen cuma geliyor

Üç katına çıkacak

LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş, kasım ayının üç önemli alışveriş etkinliğine ev sahipliği yaptığını ifade ederek, şunları söyledi: “11 Kasım Bekarlar Günü, Black Friday ve bugünü kaçıranlar için son şans Siber Pazartesi gibi ciddi indirimlerin yapıldığı günler var. Ayrıca pazar yerleri ve markalar kasım ayı içerisinde kendi seçtiği günlerde de ciddi indirim kampanyaları yapıyor. Bu dönemlerde satışların, normal bir güne göre yaklaşık 3 katına çıktığını gözlemliyoruz. Bu yıl kasım ayı günlerinden farklı olarak stratejimizi, indirim dönemlerini daha da çeşitlendirmek üzere kurguladık. Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın olduğu nisan ayını, ‘Kasım fenomense nisan ayı daha fenomen’ şeklinde konumlandırarak nisan ayı indirimlerini hayata geçirdik. ‘Kış alışverişi, kış gelmeden yapılır’ diyerek, 17-31 Ekim’de ‘Erken Kasım İndirimleri’ ile bu stratejiye devam ettik.”

Saat&Saat Başkanı Ramazan Kaya, kasım ayına tüm perakende sektörünün hazır olduğunu dile getirerek, “Bu ay ve Black Friday özellikle online perakendenin en önemli dönemi. Online kanalımızı bu dönem için çok öncesinden hazırladık. Yılın trendlerini yansıtan yeni koleksiyonların stoklarda bulunması ve çeşitli hediyeli indirimli kampanyaların planlanması çok önceden tamamlanıyor. Üç kat satış artışı beklentimiz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beklenen cuma geliyor

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, mağazalarında ve kigili.com’da ‘Gözü Kara İndirim Etiketin Yarısına Ek 3 ve Üzeri Ürüne %10 İndirim’ kampanyalarının bulunduğunu belirterek, “Bu özel günde mağazalarda en çok takım elbise, gömlek, triko, mont/kaban, sweatshirt ve pantolon ağırlıklı satılırken, online’da daha çok triko, gömlek, mont/kaban, sweatshirt ve aksesuar satıyoruz” dedi.

Sanal güvenliğe dikkat

Uzmanlar indirim kampanyalarından yararlanırken güvenliğe de dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunuyor. Büyük markaları taklit eden hacker’lar kredi kartınızı ele geçirebilir.

SSL sertifikasına bakın. Üç boyutlu ödeme yöntemini kullanın. Sanal kart kullanmaya çalışın. Cayma hakkı olup olmadığına bakın. Alışverişte kendi cihazlarınızı kullanın. Site hakkında araştırma yapın. Kolay tahmin edilebilecek parola kullanmayın. Ortak Wi-Fi’dan alışveriş yapmayın. Ekstrenizi kontrol edin.