Ekonomi Belediyelerde Fazilet önde

Belediyelerde Fazilet önde

25.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Belediyelerde Fazilet önde

Belediyelerde Fazilet önde


İstanbul'da yerel seçimlerden en kazançlı çıkan parti Fazilet oldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanında 32 ilçenin 18'inde belediye başkanlığını ele geçirdi. Gerek genel seçimler gerekse belediye seçimlerinde verdikleri oy itibariyle; Esenler, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Eminönü, Bağcılar, Ümraniye ve Tuzla adeta Fazilet Partisi'nin kalesi gibiydi.
Milletvekili genel seçimlerinde Türkiye birincisi olan DSP ise İstanbul'da yerel seçimlerde başarılı olamadı. Yalnızca Küçükçekmece, Şişli, Beykoz ve Avcılar'da belediye başkanlığı kazandı.
Milletvekili genel seçimlerinde dördüncü olan ANAP ise 8 ilçede belediye başkanlığını kazandı. Adalar ANAP'ın adeta İstanbul'daki oy deposuydu. ANAP Adalar'da hem milletvekilliği genel seçimlerinden hem de belediye başkanlığını seçiminden lider parti olarak çıktı. Bu dönem barajı aşamayarak TBMM dışında kalan CHP ise yalnızca Kadıköy ve Silivri'de belediye başkanlığı ile yetindi. Genel seçimlerde ANAP'ın arkasında kalan DYP ile Türkiye'de genel seçimlerde patlama yaparak meclisteki ikinci parti olan MHP, İstanbul'da hiçbir yerde belediye başkanlığı kazanamadılar.

Kim nereyi kazandı?

FP: Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Bağcılar, Esenler, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Beyoğlu, Eminönü, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Güngören, Sarıyer
DSP: Küçükçekmece, Beykoz, Avcılar, Şişli
ANAP: Adalar, Maltepe, Bahçelievler, Bakırköy, Büyükçekmece, Çatalca, Beşiktaş, Şile
CHP: Silivri, Kadıköy