Ekonomi ‘Beşiktaş’a ilkyardım hastanesi yapacağız

‘Beşiktaş’a ilkyardım hastanesi yapacağız

22.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Murat Hazinedar, “Şişli Etfal ve Taksim İlyardım kapatılıyor. Bölge hastanesiz kalmasın diye Sait Çiftçi Polikliniği’nin arkasına Beşiktaş İlkyardım Hastanesi kuracağız” dedi

‘Beşiktaş’a ilkyardım  hastanesi yapacağız

CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Murat Hazinedar, Barbaros Bulvarı üzerinde yer alan Sait Çiftçi Polikliniği’nin arkasındaki arsaya Beşiktaş İlkyardım Hastanesi’ni inşa edeceklerini söyledi. Hazinedar, “İlk etapta 80-100 yataklı olacak, zamanla kapasitesi artırılacak” dedi. Hazinedar, şöyle konuştu:
“Şişli Etfal Hastanesi kalktı, artık Şişli’nin bir hastanesi kalmıyor. Beyoğlu’nun da hastanesi kalmıyor, Taksim İlkyardım kalkıyor. Bu durumda bu bölgede önemli bir hastane ihtiyacı doğmuş oldu. Biz de bu ihtiyacı görerek Sait Çifçi Polikliniği’nin arkasındaki Büyükşehir Belediyesi arsasına Beşiktaş Belediyesi İlkyardım Hastanesi’ni kuracağız. Bunu hızla inşa edip hizmete sokmak istiyoruz.”

‘7/24 sağlık hizmeti’
Beşiktaş’ta yaşlı nüfusun yoğun olduğunu belirten Hazinedar, “Yaşlılarımızı rahat ettirmek bizim görevimiz. Kendilerine 7/24 sağlık hizmeti vereceğiz” dedi. Hazinedar, şunları söyledi:
“Sağlık kuruluşlarıyla anlaşma yaparak çok zor durumda olan ve tek yaşayan yurttaşlarımıza sağlık hizmeti götüreceğiz. Kendilerine, zor durumda kaldıklarında yardım istemeleri için bir cihaz dağıtacağız. Günün her saatinde bakım, ambulans ve doktor hizmeti vereceğiz. Hastaneye götürmeden önce ilk doktor kontrolünü evlerinde sağlayacağız. Nöbetçi doktorlarımız olacak. Her semte semt polikliniği kuracağız. Aile hekimlerine fiziki destek vereceğiz, vatandaş hekimine çabuk ulaşacak. Aile hekimliğini yoğun bir biçimde desteklemek istiyoruz. Anlaşmalı uzman doktorları da çeşitli günlerde o semt polikliniklerinde, aile hekimliğini destekleyecek biçimde semte getirerek vatandaşın sağlık tetkiklerini yapmak istiyoruz.”

‘Evcil hayvan oteli’
Beşiktaş’ın, hayvansever bir ilçe olduğunu kaydeden Hazinedar, “Burada canlılara değer veren bir toplum yaşıyor. Biz de onların beklentilerini boşa çıkarmayacak yatırımları yapacağız. Bu kapsamda hayvan hastanesini, hayvan rehabilitasyon merkezini ve evcil hayvan otelini hayata geçireceğiz” dedi. Hazinedar, şöyle konuştu:
“Bu noktada çok hızlı hareket edeceğiz. Bu yatırımları, Beşiktaş halkının kalitesine uygun, beklentilerine uygun, çok nezih mekanlar haline getireceğiz. Hayvansever bir Beşiktaş ortaya çıkaracağız. Büyükşehir başkan adayımızın da sokak hayvanlarıyla ilgili, yaşam köyleri kurma projesi var. Bir tanesi Avrupa, diğeri Anadolu yakasında. Bir anlaşma yapabilirsek, Milli Savunma Bakanlığı’nın sahip olduğu arazilerinden birinde küçük bir yaşam köyünü de Beşiktaş’ta kurmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

MURAT HAZİNEDAR KİMDİR?

1971 İstanbul doğumlu olan Avukat Murat Hazinedar, ilk ve ortaöğrenimini Fatsa’da, lise öğrenimini Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Hazinedar, 1997’den beri İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak mesleğini sürdürüyor.
1989-1995 arasında çeşitli tekstil ve ihracat firmalarında yönetici olarak görev yapan Hazinedar, Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.™.’de hissedar, ayrıca Terminal İşletmeleri A.Ş. ile Almanya’da faaliyet gösteren Denge A.™.’de yönetim kurulu üyesidir.
Hazinedar, 1987 yılından itibaren gençlik kollarında siyasi hayatına başlamış, 2000 yılından itibaren CHP’de çeşitli görevler üstlenmiş ve kurultay delegeliği de yapmıştır. 2004’ten itibaren siyasi mücadelesini TDH’de sürdüren Hazinedar, 2011 seçimlerinde Ordu’dan bağımsız milletvekili adayı olmuştur.
Karbon Derneği’nin Kurucu Üyeliği’ni yapan ve halen başkan yardımcısı olarak görev yapan Hazinedar, Amerikan Genç Siyasal Liderler Konseyi’nin (ACYPL) de üyesi.
İyi derecede İngilizce bilen Hazinedar, evli ve bir çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

‘Trafİk yeraltına alınacak meydan yayalaştırılacak’

İlkyardım hastanesinin yanısıra Beşiktaş için iki büyük proje daha hazırladıklarını ifade eden Murat Hazinedar, “Trafiği yeraltına alarak Beşiktaş meydanını yayalaştıracağız. Ayrıca Beşiktaş Üniversitesi’ni de hayata geçireceğiz” dedi. Hazinedar, şunları söyledi:
“Beşiktaş’ın kimliğini değiştirecek, Beşiktaşlının temel problemlerini çözecek projelerden bir tanesi Beşiktaş Meydanı projesi. Dolmabahçe Sarayı’nın sınırından, Akaretler Meydanı’nın bitişinden itibaren trafik alta girecek ve Conrad Oteli’nin önünde yer üstüne çıkacak. Yeraltında sağlı sollu otopark yaparak merkezdeki trafiği rahatlatmak istiyoruz.”

‘Taksim’den büyük’
Araç trafiği yeraltına alınınca meydanın yayalaştırılacağını kaydeden Hazinedar, şunları söyledi:
“Türkiye’nin en güzel meydanını Beşiktaş’a armağan edeceğiz. Beşiktaş, Taksim meydanından bile büyük bir meydana kavuşacak. Sinanpaşa Camii’nin yanındaki işyerlerini oradaki esnafı mağdur etmeden farklı noktalara taşıyacağız. Denize ulaşan bir Beşiktaş olacak.”
Conrad önünden Deniz Müzesi’ne kadar devasa bir meydanın ortaya çıkacağını belirten Hazinedar, “Denize kadar ulaşan bu meydan sadece Beşiktaş’ın değil İstanbul’un gururu, İstanbul’un en güzel yeri olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Beşiktaş Üniversitesi kurulacak’

Üçüncü büyük projenin, Beşiktaş Üniversitesi olduğunu belirten Hazinedar, “Beşiktaş üniversiteler kenti ama tam anlamıyla üniversite kenti olması için Beşiktaş Üniversitesi’nin de olmasını arzu ediyoruz. Bir vakfımız var, bu vakfı üniversite vakfı olarak planlayacağız. Etiler’deki belediye binasını da vakfa bağışlayarak üniversite binası haline getirebiliriz. Bu konuda bilimadamlarıyla tartışıyoruz, arzumuz bir an önce Beşiktaş Üniversitesi’ni kurmak” dedi.

‘Ortaköy’e sanat, Çarşı’ya kültür festivali geliyor’

Beşiktaş Çarşı’da uluslararası bir kültür festivali düzenleyeceklerini ifade eden Hazinedar, şöyle konuştu:
“19 Mayıs Gençlik Haftası’nda Beşiktaş Çarşı’da uluslararası bir kültür festivali yapacağız. Eylül ayında ise Ortaköyde bir sanat festivali düşünüyoruz. İnsanlar yazlıktan, tatilden, köyden dönüp de okullar açılınca, büyük bir sanat festivaliyle buluşacaklar. Four Seasons Otel’den Bebek’e kadar bütün bir sahil açık hava galerisi olacak. Tematik sanat festivalleri yapacağız.
Plastik sanatlar, resim ve heykel ile cam sanatları sergilenecek. Sahil bandını açık hava galerisi haline getirmeyi planlıyoruz. Dünyadaki sanat festivallerinden örnekleri buraya getireceğiz. Kültür, sanata olağanüstü değer vereceğiz. Bu noktada Beyoğlu’dan rol kapacağız. Kültür, sanat dendiğinde Beşiktaş akla gelecek. bunların yansımalarının Beşiktaş’ın her noktasında, her semtte görülmesini arzu ediyorum.”

Tiyatrolara davet
Önümüzdeki 5 yıl içinde bütün özel tiyatroları Beşiktaş’a davet ettiğini söyleyen Hazinedar, “Özel tiyatro sahipleriyle biraraya geleceğiz. Onlara mekan desteği, sponsor desteği vereceğim. Beşiktaş Çarşı’da planlamalar yapacağız.
Maliklerle konuşup mevcut yapıları tiyatroya göre planlayacağız. Tiyatro denince, tiyatrocu denince akla Beşiktaş’ın gelmesini sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Ihlamur vadisinde dönüşüm çalışmalarına başlayacağız’

Haberin Devamı

Beşiktaş’taki Ihlamur ve Ortaköy vadilerinin zemininde sorun olduğunu vurgulayan Hazinedar, şunları söyledi:
“Yapı stoğu eski ve kötü. Bu iki vadide tespit yapacağız. Kentsel dönüşüme tabi tutulacak yerleri planlayacağız. Kararları kamuoyu ile paylaşacağız. İstanbul deprem bölgesi. Olabildiğince hızlı bir çözüm üretmek zorundayız. 15 yıl kaybettik, bir 15 yıl daha kaybetmeye tahammül yok.”
Dönüşümde ilave kat vermeyeceklerini ifade eden Hazinedar, “Yasal düzenlemeyle bir kata izin veriliyor, bu kat da yenileme maliyetini karşılamıyor. Bunun için fon yaratacağız. Bir yasal düzenleme yaparak, Zincirlikuyu - Levent hattında emsal artışlarını arazi sahibi ile belediye arasında yüzde 50 - 50 paylaştıran bir sistem düşünüyoruz. Emsal artışının yarısını arazi sahibi alsın, yarısını da belediyenin kontrolündeki deprem fonuna yatırsın, biz de bunu deprem güçlendirmesinde kullanalım.”
Ihlamur vadisi çevresinde ve Çarşı’da yenileme çalışması başlatacaklarını kaydeden Hazinedar, “Bina cephesi, yol, kaldırım, giriş katları ve tabela ışıklarıyla yepyeni bir Çarşı, yepyeni bir Ihlamur ortaya çıkacak” dedi.

‘Otopark sorunu bitecek’
Beşiktaş’ın en önemli sorunlarından birinin otopark olduğunu kaydeden Hazinedar, “Etiler, Levent bölümünde çok büyük şikayetler var. Vale ve otopark sorununu esnaf ve vale şirketleriyle birlikte çözeceğiz. Yeraltı otoparkları, roboparklar kuracağız. Otopark için kamulaştırma yapacağız” diye konuştu.

‘Beşiktaş’ı turistlere SMS ve ‘guide’ ile tanıtacağız’

İstanbul’a 25-30 milyon turist beklendiğini ancak bunu karşılayacak altyapının olmadığını belirten Hazinedar, “Turizm için oteller çok önemli ama bu oteller doğayla, Beşiktaş’ın dokusuyla bütünleşmiş yapılar olmalı” dedi.
Hazinedar, şöyle konuştu:
“İstanbul’un en tarihi noktası Eminönü ve Fatih, ardından da Beşiktaş gelir. Bu nedenle İstanbul’a gelen turistlere Beşiktaş’ı tanıtmak istiyoruz. İstanbul’a gelmek için biletini alan herkese bir Beşiktaş belgeseli ulaştıracağız. Bütün operatörler üzerinden Beşiktaş’ı tanıtacak bir sistemi kurmak istiyoruz.
İstanbul’a gelen, Beşiktaş’a gelmeden dönmeyecek. Gelenler, nereye gitmek istediğini önceden bilerek gelecek. Elinde bir ‘guide’ olacak.”

‘Özgürlükler kenti olacak’
“İstanbul ve Beşiktaş’ı özgürlükler şehri olarak hayal ediyorum” diyen Hazinedar, şunları söyledi:
“Özgürlük deyince insanların aklına Beşiktaş’ın gelmesini arzu ediyorum. İnsanlara, kendilerini özgürce ifade edecekleri bir dünya yaratmak istiyoruz. Beşiktaş kültür ve sanatın merkezi olduğu gibi özgürlüklerin de merkezi olacak. Tüm LGBT, forumlar, kendini öteki hissedenler ve engellilerle birlikte olacağız. Onların haklarını son derece geliştiren sosyal demoktrat belediyeciliği Beşiktaş’ta uygulayacağız.”