Ekonomi Beşiktaş’ın yeni stadına kaynak yapmak istiyorlar!

Beşiktaş’ın yeni stadına kaynak yapmak istiyorlar!

07.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önemli projelerin kaynak işlerini yapan Askaynak, gözünü yeni projelere dikti. Eczacıbaşı CEO’su Karamercan, “Beşiktaş Stadı, 3. köprü ve yeni havalimanının kaynağını biz yapmak istiyoruz” dedi

Beşiktaş’ın yeni stadına kaynak yapmak istiyorlar

Eczacıbaşı Grubu bünyesindeki kaynak firması Askaynak, yer aldığı stadyum, altyapı, otoyol projelerine Beşiktaş Vodafone Arena, İstanbul’daki üçüncü boğaz köprüsü ve yeni havalimanı projesini de eklemek istiyor.
Eczacıbaşı CEO’su Erdal Karamercan, şu ana kadar Türkiye’deki pek çok projede kaynak malzemelerinin kullanıldığını belirterek, “Fenerbahçe Stadı’nın yapımında kaynak işlerini biz yaptık. Beşiktaş stadına da Askaynak yakışır. Oranın da kaynağını inşallah biz yapacağız” dedi.
Askaynak’ın 40’ıncı yılının kutlandığı törende soruları yanıtlayan Karamercan, üçüncü köprü ve yeni havalimanı projelerinin henüz kaynak aşamasına gelmediğini dile getirerek, bu projelerin de kaynağının grup şirketleri tarafından yapılmasını her zaman arzu edeceklerini kaydetti.
Askaynak’ta, Amerikalı Lincoln Electric’le yüzde 50-50 ortaklıklarının bulunduğunu da anımsatan Karamercan, şunları anlattı: “Şirket 2020 yılında 250 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere civar ülkelerde büyüme hedefi var. Büyüme oranlarına bakarsak bu hedefi de rahat yakalayabileceğiz. Askaynak’ın gruptaki ciroya katkısı yüzde 4.5 oranında. Türkiye’de kaynak sektöründe lider.”

Bölgede satın alma planı
Askaynak Genel Müdürü Ahmet Sevük ise, şirket olarak her yıl yüzde 22 oranında büyüdüklerini belirterek, “2013 yılında 210 milyon TL ciro yapacağız. 2020 için hedefimiz ise 250 milyon dolarlık ciroya ulaşmak. Buna ulaşmak için bölge coğrafyalara yayılmak ve yeni satın almalar yapmak da planlarımız arasında” açıklamasını yaptı.
Şu anda 73 ülkeye ihracat yaptıklarını da aktaran Sevük, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’da yeni ülkelere de yayılmak istediklerini kaydetti. Sevük, Türkiye’de kaynak sektörünün büyüklüğünün 600 milyon TL olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
“Kaynak hayatımızın her alanında ama çoğu insanın aşina olmadığı bir konu. Malzemelerin birleştirilmesinde kullanılıyor. Bugüne kadar Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları Melen İçme Suyu gibi pek çok önemli projede yer aldık. Bundan sonra da bu tarz yeni projelerde yer alacağız. Ayrıca Ar-Ge’ye de önem veriyoruz. Şirketin ortağı Lincoln Electric’in de etkisiyle ciromuzun yüzde 10’unu yeni ürünlerden elde ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Dövizde iki aya bakacağız’
Erdal Karamercan, güncel ekonomik gelişmelerin grup üzerindeki etkisini de değerlendirerek, şunları söyledi:
“2013’te Türkiye ekonomisinde büyümenin yüzde 4 olması planlanıyor. Biz de büyümemizi buna göre planladık ve grup olarak yüzde 4 büyüme hedefi koyduk. Ama buna ulaşmamız zor olacak. Yüzde 3-4 arasında bir büyümede kalacağız.
Gelecek yıl daha hızlı büyümeyi planlamak isteriz ama dünyadaki konjonktüre de bakmak lazım. Yılın nasıl geçeceğini önümüzdeki gelişmeler belirleyecek. Dövizdeki bir iki ayın gidişatına bakacağız. Yılı o zaman daha net belirlemiş olacağız.”

‘Türkiye stratejik pazarımız’
Amerikalı Lincoln Electric CEO’su John Stropki de, Türkiye’nin kaynak konusunda büyük bir pazar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Güçlü bir büyüme var. Yüzde 22’lük büyüme rakamı başka ülkelerde yok. Türkiye bizim için stratejik pazar. Gelecek yıllarda da büyümeye devam edeceğiz. Kaliteli ürünlerimiz tercih ediliyor bu sayede başarıya ulaştık.”