Ekonomi Beylikdüzü’nde ön satışla 300 konut sahibini buldu

Beylikdüzü’nde ön satışla 300 konut sahibini buldu

13.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü’nde hayata geçirilen son proje olan Westside İstanbul, satışa çıktı. Toplam 500 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilen ve 1152 konuttan oluşan projede ön taleple 300 dairenin satışı yapıldı.

Beylikdüzü’nde ön satışla 300 konut sahibini buldu

İstanbul’un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Beylikdüzü’nün yeni projesi Westside İstanbul, Şahinler Holding ile inşaat sektörünün köklü firmalarından Uzman İnşaat – Beyaz İnşaat – Mutlu İnşaat – Mes Turkuaz ve Mes İnşaat ortak girişimiyle hayat buluyor.
Şahinler Holding’in arsası üzerinde inşasına başlanan Westside İstanbul’da, ön satış döneminde gelen taleple birlikte projenin satışa sunulan bölümünün % 26’sı sahiplerini buldu.
Proje alanının 30 bin metrekaresinin peyzaja ayrıldığı Westside İstanbul’da sosyal yaşam alanlarına geniş yer veriliyor. Proje arsasının uzun zamandır merakla takip edildiğini belirten Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, arsaya yüzlerce teklif geldiğini söyledi.
Şahin, “Bizim için en önemli husus, geliştirilecek projenin İstanbul’a yakışacak, bölgeye ve yatırımcısına kazandıracak kaliteli bir proje olmasıydı. Neticede inşa edilen bu tarzdaki yapılar kentin dokusunu önemli ölçüde etkiliyor” dedi.
‘Bölgeye değer katacak’
Westside İstanbul’un yanı başındaki koruyla bütünleşen az katlı mimarisiyle içlerine sinen bir proje olduğunu dile getiren Şahin, “Westside İstanbul için oluşturulan bu konsorsiyum sektörde birçok başarılı projeye imza atmış firmalardan oluşuyor. Beylikdüzü’nü de iyi bilen, konut, rezidans, çarşı ve AVM alanlarında tecrübeye sahip firmalardan oluşan çok önemli bir ortaklıkla projenin startını verdik” diye konuştu.
Westside İstanbul’un konumu ve donatıları itibariyle yoğun ilgi gördüğünü belirten Uzman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Özgül, şunları söyledi:
“Projemizi 500 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriyoruz. Bölgenin en değerli arsası olarak nitelendirilebilecek bir konuma sahip projemiz, mimarisiyle ve donatılarıyla çevreye büyük değer kazandıracak. Projenin konumlandırıldığı alan İstanbul’un şehir içi ulaşımı açısından büyük avantaja sahip. E5 Otoyolu ve Metrobüs’ün yanı başında yer alan Westside İstanbul projemizin sadece bu özelliği dahi birçok kişi tarafından tercih sebebi olmasını sağlıyor.”

Haberin Devamı

24 BİN M2’LİK MAĞAZA ALANI
Üç yanını çevreleyen Beylikdüzü Korusu’yla öne çıkan Westside İstanbul, şehrin ana ulaşım akslarından E5 Otoyolu’nun ve Metrobüs’ün bitişiğinde yükseliyor.
73.800 m2 arsa üzerinde konumlandırılan Westside İstanbul’da, çeşitli büyüklüklere sahip stüdyodan 4+1’e farklı konut tipleri yer alıyor.
1.152 konuttan oluşan Westside İstanbul, proje bünyesinde 24 bin m2’lik mağazalar yer alıyor. İnşa çalışmalarının hızla başladığı projede teslimlerin 30 ile 36 ay sonra yapılacağı belirtiliyor.

ECLIPSE MASLAK’IN ÖRNEK DAİRESİ AY SONUNDA HAZIR

Artaş Grubu’nun Maslak’ta inşasına devam ettiği Eclipse Maslak’ın örnek daireleri ay sonunda ziyarete açılıyor. Projenin konut bloğunda kaba inşaat tamamlandı.
550 konutun yer aldığı iki kule ve ofislerin bulunduğu yatay bloklardan oluşan Eclipse Maslak’ta, 60 aya yüzde 0.86, 120 aya ise yüzde 0.90 faiz oranlarıyla satışlar devam ediyor.
Alternatif ödeme planlarına ek olarak, KDV artırımından da etkilenmeden satışların devam ettiği Eclipse Maslak projesinde konutlar yüzde 1 KDV’ye tabi tutuluyor.
Eclipse Maslak, iş dünyasının yeni ihtiyaçlarına yanıt verdiği ofis bloklarının yanı sıra, keyifli konut bloklarıyla da Maslak’a alışılagelmişin dışında bir konsept getiriyor.
Kaba inşaat tamamlandı
Avrupa Konutları markalı tüm projelerinde gerçekleştirdiği erken teslimlerle ve yüksek prim oranlarıyla öne çıkan Artaş Grubu, Eclipse Maslak projesinde de aynı kalite ve hızla ilerliyor.
İstanbul’un en hareketli noktalarından Maslak’ın merkezinde konumlandırılan Eclipse Maslak’ta kaba inşaat tamamlanırken ince işçilik başladı.
Kesintisiz şehir ve orman manzaralı daireleriyle de öne çıkan projede, bölgenin hareketli yaşantısına karşın balkon keyfi sunuluyor. Projenin sosyal donatıları arasında kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, hobi salonu ve oyun alanları yer alıyor.

Haberin Devamı

KORUFLORYA’DA ‘60 AY SIFIR FAİZ’ DÖNEMİ

Florya’nın son büyük konut projesi KoruFlorya için özel bir ödeme seçeneği hazırlandı. Projeden ev satın almak isteyenler yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra vade farksız 60 ay taksitle ev sahibi olabilecek.
Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği ve Florya’nın son büyük konut projesi olma özelliğini taşıyan KoruFlorya’da, AVM üzerinde konumlanan dairelerinde, yerden 17 metre yüksekten deniz, göl ve orman manzarası sunuluyor.
Atatürk Havalimanı, Bakırköy Deniz Otobüsü, Metrobüs ve Marmaray’a olan yakınlığıyla dikkat çeken projede, 3+1, 4+1, 4+2, 5+1, 5+2, 6+2 ve 7+2 büyüklüğünde 52 farklı tipte 298 daire bulunuyor.
Fiyatların 1 milyon 100 bin liradan başladığı projede anlaşmalı bankalar aracılığıyla vade farksız 60 aya kadar taksitlendirme yapılırken, 120 aya kadar olan taksitlendirmelerde ise uygun oranlarda vade yapılabiliyor.
Yakaladığı satış grafiğiyle TOKİ’den 8 kez ciro şampiyonluğu elde eden KoruFlorya, ödüllü mimarlık ofislerinden Brodway Malyan’ın ve Türk mimarlık ofisi Kraft Mimarlık’ın imzasını taşıyor.
Projenin sosyal donatıları arasında, fitness center, pilates ve yoga stüdyoları, kapalı yüzme havuzları, hamam - sauna - buhar odaları ve masaj odaları bulunuyor.

Haberin Devamı

‘YÜZDE 2 PEŞİNLE DAİRE’ DEDİ İLK HAFTA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Haberin Devamı

Ağaoğlu’nun % 2 peşinat, faizsiz ödeme seçenekleriyle ve % 1 KDV avantajıyla hayata geçirdiği kampanya ilk haftasında yoğun ilgi gördü. My Towerland Ataşehir, Andromeda Gold Ataşehir, Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan My Office 212 projelerinin yanı sıra devam eden My Home Küçük Maslak ve Bakırköy 46 projelerini kapsayan kampanya, 15 gün boyunca geçerli olacak.
Kampanya kapsamında hafta sonu satış ofislerinin ziyaretçi trafiği sabahın erken saatlerinde yoğunlaşmaya başladı. Satış ofislerine gelen ziyaretçiler bir de sürprizle karşılaştılar. Bir müşterinin talebi üzerine hazırlatılan 1000 adet kahve takımı projelerin satış ofislerini ziyaret edenlere hediye edildi. Talebin yüksek olması sebebiyle kısa sürede tükenen kahve takımlarından 3.000 adet daha sipariş edildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, Ağaoğlu olarak müşterilerinin sesine sürekli olarak kulak verdiklerini söyledi.
Satış ofislerinde ağırladıkları misafirlerimize özel olarak kahve takımları hazırladıklarını belirten Rahvalı, “Aslına bakılırsa bu fikri bize son reklam kampanyamızdaki kahve fincanlarından talep eden bir müşterimiz verdi. Biz de bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır sözünden hareketle satış ofisimizde ağırladığımız misafirlerimize özel bir kahve takımı hediye etmek istedik, talep beklediğimizin çok üstünde gerçekleşti.”

Haberin Devamı

‘Günde 33 TL’ye ev sahibi yapacak
Sinpaş Yapı tarafından Sultanbeyli’de hayata geçirilen Sinpaş Liva, son kampanyası ile dikkat çekiyor. ‘Günde 33 TL’ye ev sizin’ kampanyası ile merak uyandıran Liva Turkuaz, hemen teslim avantajı da sunuyor. Liva Turkuaz’ın, 1+1’den 4+1’e kadar dekorasyonu tamamlanmış konut seçenekleri bulunuyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, kampanya, 1 hafta içinde yoğun ilgi gördü. Bilgi almak isteyenler Sinpaş Liva’nın satış ofisi telefonlarını kilitledi.
Projedeki ilk etabın teslimlerine eylül ayında başlandı ve sınırlı sayıda konut seçenekleri ile hemen teslim avantajı devam ediyor. Projenin 2. etabında gölet ve peyzaja hakim panoramik manzaralı konutlardan daire seçme ve ilk satın alma avantajı sunuluyor.

TEB konut kredisi faiz oranlarını düşürdü

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Kampanya kapsamında faiz oranları 3-60 ay vade de % 0.79, 61-120 ay vade de % 0.81 olarak uygulanmaya başlandı.
Yılın son iki ayına özel düşük faizli kampanya başlattıklarını dile getiren TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, yeni yılı yeni evlerinde karşılamak isteyen herkesi bu avantajdan yararlanmak için TEB şubelerine davet etti.
Mendi, “Müşterilerimiz farklı fiyat seçenekleri ve ödeme güçlerine göre farklı ödeme planlarını da değerlendirebilirler. Bizim için önemli olan müşterilerimizi zora sokmayacak en uygun çözümü sunmak” dedi.

Muazzez Ersoy’lu 25’inci yaş kutlaması

1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB)25. yaşını kutladı. Kuruluşunun 25. yılı onuruna düzenlenen kutlama yemeğinde THBB yöneticileri ve üyeleri, Muazzez Ersoy’un sahne performansı eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadı.
THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Türkiye Hazır Beton Birliği, üyelerinden ve değerli paydaşlarından aldığı güçle ülkemizde kaliteli betonun üretilmesi ve kullanılması için çeyrek asırdır özveriyle çalışıyor.
Birliğimiz üyesi tüm hazır beton tesislerinde, AB standartlarına uygun üretim yapılıyor” dedi. Işık, birliğin uyguladığı kriterlerin hazır beton sektöründe kalitenin çıtasını yükselttiğini dile getirdi.

3 milyar dolarlık pazar oluşturuyor

Alternatif konaklama mekânları özellikle yurt dışından Türkiye’ye tatile gelen ve genel olarak seyahat bütçesi kısıtlı turistlerin ya da profesyonel ya da kişisel sebeplerle bir ilden diğerine seyahat eden vatandaşların kullandığı alternatif konaklama mekânları, özellikle yaz tatillerinde birçok aile tarafından da tercih ediliyor.
Hitap ettiği kitle, konsept ve hitap ettiği kitlenin duyduğu ihtiyaç açısından alternatif konaklama mekânlarının öğrenci yurtları ya da öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılama amacıyla faaliyet gösteren pansiyon, apart otel ya da özel yurt gibi mekânlardan ayrıldığını vurgulayan Alternatif Konaklama Derneği Başkanı Mehmet Ülkü, geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmelerin sektörün devlet kanadında tanınması açısından son derece olumlu olduğunu belirtti.
‘45 bin konut var’
Ülkü, “İçişleri Bakanımız, yaptığı açıklamada alternatif konaklama mekânlarının kimlik bildirim kanununa tabi olması için gerekli çalışmaların yapıldığını aktardı. Biz de sektör standartlarının yasal zemine oturtulma çalışmalarının süreceğini düşünüyoruz” dedi.
Sektörün regülasyonu ve ürettiği değerlerin kayıt altına alınması amacıyla yapılacak çalışmalara destek verdiklerini söyleyen Ülkü, şunları dile getirdi:
“Türkiye’de yukarıda bahsettiğim amaçlar dahilinde kiralanan ve kullanılan yaklaşık 45 bin adet konut bulunuyor. Söz konusu konutların toplamda oluşturduğu yıllık ciro 3 milyar dolar tutarında. Alternatif Konaklama Derneği olarak arzumuz ve hedefimiz, Türkiye ekonomisine sektörümüzün yaptığı katkının, Devletimizin de kontrolü ve denetimi altında daha da artmasıdır.”