Ekonomi Bir savaşı daha kaldıramayız

Bir savaşı daha kaldıramayız

31.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir savaşı daha kaldıramayız

Bir savaşı daha kaldıramayız





Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hükümetin Irak olayı ile ilglili tutumunu desteklediklerini söyledi. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, DEİK’in genel kurulunda yaptığı konuşmada TÜSİAD’a yönelik mesajlar da vardı.
TÜSİAD Genel Kurulu’nda, TOBB söylemlerinin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, herkesin düşüncesini söyleyebileceğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD’ın Irak ve Kıbrıs’a yönelik görüşleri ile ilgili olarak da sorumlu kişilerin, müzakereleri yürütenlerin elindeki kartları zayıflatmaması gerektiğini belirtti.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy da, genel kurulda yaptığı konuşmada "Olası bir hadise turizm girdimizi yüzde 50-60 aşağı çeker. Körfez Savaşı nedeniyle 22 milyar dolar kayba uğradık. Antalya Limanı’nın askeri amaçlı kullanılacağı söylentileri var. Bu turizmin can damarını keser. Huzur istiyoruz, aksi takdirde turizmde 3 - 4 yıllık bir duraklamaya gireriz. Turizm yatırımları da durur" diye konuştu.