Ekonomi Bir yılda 5 milyon araç kiraladı

Bir yılda 5 milyon araç kiraladı

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Getir bünyesinde faaliyet gösteren GetirAraç ile bu yıl toplam 5 milyon aracın kiralandığı bildirildi.

Bir yılda 5 milyon araç kiraladı

2021 yılında, MOOV’un yüzde 75 hissesini Anadolu Grubu’ndan satın aldıklarını hatırlatan GetirAraç Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Ergin, şunları söyledi: “2023 yılı sonu itibarıyla İstanbul ve İzmir’de 4 bin araçla hizmet veriyoruz. 2023’te filomuzu yenileyerek kullanıcılarımıza daha konforlu, daha verimli ve daha yeni otomobiller sunmaya başladık. Verimliliğe dair hayata geçirdiğimiz uygulamalarla işletme sürdürülebilirliğimizi geliştirdik. Önümüzdeki dönemde, kullanım verileri temelinde geliştirdiğimiz çözümlerle büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

GetirAraç CEO’su Emre Ayyıldız da bu yıl uygulama üzerinden 5 milyon defa kiralama yapıldığının altını çizerek, “Kullanıcı dostu arayüzümüz ile üye sayımızı 2,5 milyonun üzerine çıkarttık. GetirAraç’ı ilk kez kullananların yüzde 74’ü kullanmaya devam ediyor. Ayrıca, kullanıcılarımızın yüzde 62’sinin arkadaş tavsiyesiyle hizmetimizle tanışması da memnuniyetlerinin bir göstergesi” dedi.

GetirAraç’ı ilk kez kullanacakların ehliyet onaylarında yapay zekadan destek aldıklarını vurgulayan Ayyıldız, “Uygulamamızda kullanıcılar kayıt işlemlerini, ehliyet bilgilerini girerek kolayca tamamlayabiliyor. Burada ehliyet bilgisiyle yaptığı başvurunun kontrolü yapay zeka desteğiyle onaylanıyor ve bu süreç sadece 1,5 dakika sürüyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GetirAraç’ın en çok genç profesyoneller tarafından özellikle sabah saatlerinde işe gitmek için kullanıldığını belirten Emre Ayyıldız şunları söyledi: “Gün içinde ikinci kullanımlarda indirim veriyoruz. AVM’lerde, kent içinde seçili otoparklarda ücretleri biz üstleniyoruz.”