Ekonomi BİSSE’den 60 milyon TL yatırımla yeni fabrika

BİSSE’den 60 milyon TL yatırımla yeni fabrika

05.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hazır giyim markası BİSSE, İstanbul’da 60 milyon TL yatırımla yeni bir fabrika hazırlığına başladı.

BİSSE’den 60 milyon TL yatırımla yeni fabrika

Fabrikanın, şirketin 45’inci kuruluş yıldönümünde, 2021 Nisan’da faaliyete girmesi planlanıyor. BİSSE Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Kefeli, BİSSE’nin hikâyesinin 44 yıl önce İstanbul Vefa’da tutulan 60 metrekarelik bir dükkânda iki küçük makine ile başlayıp bugün Eyüp’teki 3 bin metrekare alana sahip fabrikaya uzandığını belirterek yeni yatırıma dair şunları aktardı:

“BİSSE olarak 45’inci yılımıza doğru ilerlerken markamıza yatırım yapıyoruz. Fabrika yatırımından ihracat performansının artırılmasına, mağaza konseptinden ürün gamının genişletilmesine ve yeni mağaza yatırımlarına kadar birçok adım atmaya başladık. Bu çerçevede de İstanbul’da ilk etapta 8 bin metrekare alan üzerine, 1200 kişiye daha istihdam sağlayacağımız, çevreye duyarlı ve son teknoloji depo sistemlerine sahip yeni bir fabrika yatırımı gerçekleştiriyoruz. 2021 yılı Nisan ayında açacağımız fabrikamız sayesinde mevcut üretimimiz aşamasındaki ithalat oranımızı yüzde 10’a indireceğiz.”

Eğitim merkezi

Yeni fabrikada eğitimin de olacağını belirten Kefeli şu bilgileri verdi:
“Bünyesinde BİSSE Eğitim Merkezi ile Moda Eğitim Merkezi yer alacak. Bunun için 3 farklı üniversite ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Kalite ve teknoloji açısından Avrupa’da ilk 5 gömlek fabrikası arasında yer alacağız.”