Ekonomi BITCOIN VE ETHEREUM | Kripto paralar neden düşüyor, yükselecek mi?

BITCOIN VE ETHEREUM | Kripto paralar neden düşüyor, yükselecek mi?

10.05.2022 - 09:32 | Son Güncellenme:

Bitcoin ve Ethereum deyim yerindeyse eriyor. Yatırımcılarda endişe gitgide artarken "Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor, yükselecek mi?" soruları sıkça geliyor. İşte konuya ilişkin son durumda...

BITCOIN VE ETHEREUM | Kripto paralar neden düşüyor, yükselecek mi

Bitcoin ve Ethereum diplerde... 2021 kasım ayında zirveyi gören Bitcoin ve Ethereum daha spnra düşüş trendine girdi. Birçok kez belli drençlerden geri dönen kripto paralar yatırımcısınına da endişelendiriyor. Şimdi sıklıkla "Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor, yükselecek mi?" sorusu geliyor.

Haberin Devamı

BITCOİN VE ETHEREUM NE KADAR?

Bitcoin bugün 32 bin 437 dolardan işlem görürken Ethereum ise 2 bin 400 dolardan satılıyor.

BITCOIN VE ETHEREUM NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paralardaki düşüşün ana sebebi olarak ABD Merkez Bankası’nın almış olduğu Faiz artırım aksiyonu başrol oynuyor. Fed faizi 50 baz puan artırarak yüzde 1’e yükseltti. ABD’de yükselen enflasyonu dizginlemek için faiz artırım politikası uygulayan Fed, enflasyonda düzelme görülmezse ilerleyen aylarda da faiz artıracağını açıkladı. Fed Başkanı Jerome Powell, Haziran ve Temmuz ayları için de sözlü yönlendirme yaparak 50’şer baz puanlık artışa sıcak baktıklarını duyurdu.

Bu gelişmeyle birlikte dolar küresel piyasalarda güç kazanırken ABD borsalarına sert satışlar geldi. Yüzde 3 civarında düşüş yaşayan ABD borsaları nedeniyle kripto paralarda da gerilemeler görüldü.