Ekonomi Bitkisel et yatırımını Google’a sorun!

Bitkisel et yatırımını Google’a sorun!

30.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sürücüsüz otomobilden giyilebilir teknolojilere kadar pek çok alanda adından söz ettiren internet arama motoru devi Google’ın burger işine de girmeye çalıştığı ortaya çıktı

Bitkisel et yatırımını Google’a sorun

Yeni bir rapora göre firma, bitkilerden yapay et üretmeye çalışan bir start-up firmasına 300 milyon dolarlık teklifte bulundu. Impossible Foods adlı firmanın daha fazla para istediği için Google’ın teklifini reddettiği de öğrenildi. Google’ın tam olarak bu teklifi ne zaman yaptığı bilinmiyor ama görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı yeni ortaya çıktı.
Impossible Foods, tamamen bitkilerden yapılan et ve peynir alternatifleri üzerine odaklanıyor. İlk Impossible Burger’ını bu yıl sonunda lanse etmesi bekleniyor. Onların ana projesi tamamen ete benzeyen bir ürün çıkartmak ve et tüketimine yeni bir açılım getirmek.

Haberin Devamı

Brin de ilgilendi
Bu Google’ın et alternatifleriyle ilgilendiği ilk teklif de değil. 2013 yılında Google kurucu ortaklarından Sergey Brin, ‘frankenburger’ ismiyle anılan bitki hücrelerinden et üretimi teknolojisine yüksek miktarda yatırım yapmıştı.
Şirket, bu yeni tür etlerin daha sağlıklı olduğu ve hayvanların öldürülmesini engelleyeceğine inanıyor. Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve Google’ın yöneticilerinden Tony Fadell da bu alana büyük yatırım yapmış isimler arasında.

Yazarlar