Ekonomi Blockchain şirketi hacklendi! Büyük kripto para soygunu

Blockchain şirketi hacklendi! Büyük kripto para soygunu

30.03.2022 - 09:53 | Son Güncellenme:

Blockchain şirketi Ronin, bilgisayar korsanlarının, sistemlerinden yaklaşık 625 milyon dolar değerinde kripto para çaldığını açıkladı. Peki kripto para piyasasında son durum ne? İşte detaylar...

Blockchain şirketi hacklendi Büyük kripto para soygunu

Blockchain oyun platformu Axie Infinity ile bağlantılı olan Ronin Network’te akıl almaz bir güvenlik ihlali yaşandı. Axie Infinity ile aynı Ethereum zincirini paylaşan Ronin, bilgisayar korsanlarının ağına düştü. Platformdan milyonlarca dolarlık Ethereum ve USDC çalındı.

Haberin Devamı

Blockchain şirketi Ronin Bridge, bilgisayar korsanlarının sistemlerinden yaklaşık 625 milyon dolar değerinde kripto para çaldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada bilgisayar korsanlarının 23 Mart'ta yaklaşık 173.600 Ether coin ve 25.5 milyon USD Coin çaldığı belirtildi.

Saldırının yeni fark edildiği aktarılırken, “Suçluların adalete teslim edilmesini sağlamak için çeşitli devlet kurumlarıyla doğrudan çalışıyoruz” açıklaması yapıldı.

Ronin Bridge'ın hacklenmesi kayıtlara geçen en büyük kripto para soygunu oldu. Ağustos ayında merkeziyetsiz finans platformu Poly Network siber saldırının hedefi olmuş ve 611 milyon dolarlık kripto para çalınmıştı.

EN ÇOK KONUŞULAN BİTCOİN VURGUNU 

Öte yandan  Türkiye'de yaşanan kripto-para dolandırıcılığı Thodex'in bir benzeri Afrika'da yaşanmıştı. Kıtanın en büyük kripto-para platformu Africrypt’in sahibi olan genç iki kardeş, yatırımcılarının 3.6 milyar dolarlık Bitcoin'i ile ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Güney Afrika merkezli Africrypt'in sahipleri 17 yaşındaki Ameer Cajee ve 20 yaşındaki Raees Cajee kardeşler, 'hacker'ların kurbanı olduklarını söylemişti ancak durum farklıydı.

Africrypt'ten yapılan açıklamada ise şirkette yaşanan sorunların bir iyileşme durumu nedeniyle olduğu öne sürülmüştü ve "Müşterilerin yasal yollara başvurmaları anlaşılabilir. Ancak bunun yalnızca iyileşme sürecini geciktireceğini kabul etmelerini rica ediyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Ancak bir kez daha olayın kripto-para vurgunu olduğu ortaya çıktı. Birçok yatırımçı dava açmaktan vazgeçse de iki kardeşin 3.6 milyar dolar değerinde Bitcoin ile ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

Africrypt işlemlerini inceleyen uzmanlar, kullanıcıların hesaplarındaki Bitcoinler'in dijital cüzdanlarından ve hesaplarından yasadışı şekilde transfer edildiğini ortaya çıkardı.

1 MİLYAR DOLARLIK BİTCOİN ALIMI!

Öte yandan kripto paraların sakin seyrini iyi değerlendiren Terra blokzinciri kısa sürede dev Bitcoin portföyü oluşturdu. Terra blokzincirinin arkasındaki şirketin CEO'su Do Kwon, Ocak sonundan itibaren 1 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaptıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

CEO Kwon'un açıklamalarına göre 4 parça halinde toplamda 135 milyon dolarlık Bitcoin satın aldılar. Alımlar için Singapur merkezli Luna Foundation Guard'ın kullanıldığı belirtildi.

İŞTE KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

Son 9 gün içerisinde yukarı yönlü fiyat hareketiyle yatırımcıların dikkatini çeken Bitcoin bugün itibarıyla yatay seyrediyor. Geçtiğimiz gün 48 bin doların üzerine çıkan Bitcoin bugün 47 bin 300 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ethereum ise kritik eşik olan 3 bin 400 dolar civarında işlem görüyor.

Kripto paraların toplam sermaye değeri bugün hafif yükseliş kaydederek 2.1 trilyon dolar seviyesinde hareket ediyor.