Ekonomi Boat Show heyecanı tam gaz!

Boat Show heyecanı tam gaz!

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deniz tutkunlarını buluşturan Boat Show, Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nda devam ediyor. 3-7 Mayıs’ta düzenlenen fuar, tekne ve şovları görmek isteyen katılımcılarla dolup taşıyor. Fuarı, üç günde 6 bin kişi ziyaret etti

Boat Show heyecanı  tam gaz

Denizcilik sektörünü buluşturan Boat Show, Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nda devam ediyor. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı (CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı) ile Türkiye’nin ilk mega yat limanı olma özelliğini taşıyan Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı da yapıldı. 3-7 Mayıs’ta düzenlenen fuar, tekne ve şovları görmek isteyen katılımcılarla dolup taşıyor. Bu akşam sona erecek fuarı, ilk üç gününde 6 bin kişi ziyaret etti.

Haberin Devamı

CNR tarafından düzenlenen fuarda; 2017’nin mega yat, tekne, bot ve yelkenlilerin yanısıra amatör balıkçılık malzemeleri, deniz tekstil ürünleri, dalgıç malzemeleri, şişme bot, jet ski gibi denizcilik sektörüne ait tüm aksesuar ve ekipmanlar da yer alıyor. Ataköy Marina’da düzenlenen fuar, 100 bin metrekarelik alanda organize ediliyor. Fuarda ayrıca, flyboard sporcusu Uğur Piro katılımcılar için gösteri yapıyor.

Hem sıfır, hem ikinci el

Tekneleri ailecek gezen, şovlara katılan ziyaretçiler dışında fuarda satışlar da gerçekleşiyor. Özellikle katamaradan tasarlanan ‘yüzen ev’lerden fuarda 25’e yakın satış yapıldı. Tüm enerjisini üzerindeki güneş panellerinden karşılayan yüzen ev, mutfak, salon, 2 banyo, 2 odaya sahip. Firma sahibi ayrıca, katamarandan yüzen evleri bazı alıcılara otel gibi işletilmek üzere sattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Fuar alanında dünyanın sayılı tekneleri de sergileniyor. Pahalılıkta birbiriyle yarışan Azimut, Mangasta teknelerinin yanısıra ikinci el teknelerin fiyatları da oldukça yüksek. Ancak her keseye uygun bir seçenek de bulunan fuarda, fiyatı 30 bin euro’dan başlayan küçük tekneler de yer alıyor. Teknelerin içini görme şansı bulan katılımcılar, almak için anlaşırlarsa teknelerle tur atabiliyor. Fuarın katılımcıları arasında en yoğun ilgi gösterenler ise daha önce tekne sahibi olanlar ya da daha büyük bir tekne almak isteyenler bulunuyor.

Fuarda, Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden gelen VIP ziyaretçiler ağırlanıyor.

‘Denizde gönüllü turizm elçisiyiz’

Fuarın en çok ilgi gören jet ski ve flyboard şovlarının sponsoru ise M Oil Marina İstasyon oldu. İstasyonun sahibi Hasan Tutuk, fuarda ve gösterilerde pay sahibi olmak istediklerini belirterek, bu sayede katılımcılara güzel bir fuar yaşatılmasına destek olduklarını söyledi. Tutuk, katılmak isteyenleri de şovlara dahil ettiklerini anlatarak, amaçlarının insanları denizle, tekne hayatıyla bir arada tutmak olduğunu dile getirdi. Tutuk, “Katılım çok yoğun. İnsanlar çok ilgili. 20 yıldır buradayız. Sponsorluk konusunda destek olmak da bizim için çok anlamlı” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da denizde ruhsatlı tek istasyon olduklarını da hatırlatan Tutuk, “Mesela Avrupa’dan açılan bir tekne haritaya baktığında yakıt ikmali için bize gelir. Onun karşılanması, ağırlanması derken bir anlamda turizm elçiliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Milangaz-Total Marmara Bölge Müdürü Yaşar Babacan ise, M Oil Marina’nın kendilerini çok iyi temsil eden bir istasyon olduğunu anlatarak, Boat Show’da gerçekleşen gösterilerin büyük ilgi uyandırdığını ifade etti. Ayrıca M Oil Perakende Satışlar Müdürü Mesut Bayraktar da gösterilere dikkat çekerek, önemli bir organizasyonun parçası olduklarını söyledi.