Ekonomi BU ŞOV DÜNYAYA BEDEL

BU ŞOV DÜNYAYA BEDEL

20.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 14. Uluslararası Otomobil Fuarı İstanbul Autoshow 2012 için geri sayım başladı. Yaklaşık 45 milyon dolara çıkacak fuarı 600 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

BU ŞOV DÜNYAYA BEDEL

Türkiye’nin en önemli otomotiv fuarı olan 14. Uluslararası Otomobil Fuarı İstanbul Autoshow 2012 için sayılı günler kaldı. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarda 45 marka, toplam 500’e yakın model sergileyecek. Firmaların yaklaşık 40-45 milyon dolarlık bir harcama yapacağı fuar, aynı zamanda dört modelin “dünya lansmanı”na, 31 modelinse Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, 2-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Autoshow’nın, otomotiv sektörünün gerek Türkiye’de gerekse uluslararası platformlarda tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir organizasyon olacağını belirtti. Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği’nin (OICA) yıllık uluslararası toplantısının da aynı tarihlerde düzenlenmesinin bir tesadüf olmadığını dile getiren Bayraktar, OICA Başkanı Patrick Blain de açılışta bir konuşma yapacağını söyledi.

Bakanlı açılış...
Programında bir değişiklik olmaması halinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de açılışa katılacağını belirten Bayraktar, “Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere davetlerimizi yaptık. Kendilerini ağırlamayı isteriz. Hatta Bakanlar Kurulu’nu fuarımızda bile gerçekleştirebilirler, onur duyarız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fuara enerji katacak
Bu yılki toplam otomotiv pazarının 775 bin adetler civarında olacağını öngördüklerini söyleyen Bayraktar, fuarın, pazarın en hareketli olduğu yılın son iki ayının başında gerçekleşmesinin sektör açısından önemini artırdığını kaydetti.
Markaların, fuarda lansmanını gerçekleştirecekleri yeni modellerinin yanı sıra sunacakları satış avantajlarının da pazarın son iki ayda oldukça hareketli geçmesine neden olacağını vurgulayan Bayraktar, “Autoshow’un yaratacağı olumlu rüzgarın, kasım ve aralık ayı kapanış sayılarına pozitif yansıyarak sektöre enerji katacağına inanıyorum” dedi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü de İstanbul Autoshow 2012’ye katılacak markaların standlarını hazırlamaları için fuar merkezine yerleşiminin 22 Ekim’de başlayacağını kaydetti. Ersözlü, bu yıl fuara 600 bin civarında ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Fransızların seçimi İstanbul

İstanbul Autoshow 2012 Fuarı, bu yıl Fransız üreticiler Peugeot, Citroen ve Renault’nun “dünya lansmanı” etkinliğine sahne olacak. Peugeot, uluslararası basın test sürüşleri Antalya’da gerçekleştirilen sedan modeli 301, Citroen ise yine sedan sınıfındaki C-Elysee modellerinin dünya tanıtımlarını Paris yerine İstanbul’da yapacak. Bununla birlikte Renault da, Türkiye’de üretilen Fluence modelinin makyajlı halini ve artık Romanya’da üretilecek tamamen yeni Symbol modellerinin dünya tanıtımlarını İstanbul’da gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Hafta içi 10 lira hafta sonu 15...

* 2-11 Kasım arasında açık olacak fuarın girişi hafta içi 10 TL, hafta sonları da 15 TL olacak. Otopark ücretiyse 10 TL. Bununla birlikte fuar, kadınlar, çocuklar ve öğrencilere hafta içinde ücretsiz, hafta sonuysa kadınlara yüzde 50 indirimli, çocuklar ve öğrencilere ise yine ücretsiz olacak.
* Metrobüs ulaşımının yanı sıra fuar süresinde İstanbul’un çeşitli bölgelerinden ücretsiz servis kalkacak. Autoshow, hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu ise 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
* TÜYAP’ın 25 bin kitaplık kütüphanesi, fuar süresince tüm ziyaretçilere açık olacak.
* Fuarda, çocuklar için etkinlikler, tiyatro, sinema ve oyunlar olacak. Jetonlu oyun araçları için girişte bir kart verilecek.