Ekonomi Burgan Bank ‘lüks dört çekişli bir araç’ gibi olmak istiyor

Burgan Bank ‘lüks dört çekişli bir araç’ gibi olmak istiyor

29.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burgan Bank Grubu CEO’su Eduardo Eguren, Türkiye ekonomisinin bulundukları bölgenin üçte birini temsil ettiğini ve Türkiye’de lüks dört çekişli bir araç gibi olmak istediklerini ifade ederek, “Yüksek kaliteli bir araç değilseniz Türkiye’de, piyasadaki rekabetten dolayı başarı sağlayamazsınız” dedi.

Burgan Bank ‘lüks dört çekişli bir araç’ gibi olmak istiyor



Eguren, Burgan Bank Grubu’nun Eurobank Tekfen’i satın almasının ardından düzenlenen toplantıda, 1977’de Kuveyt’de kurulan Burgan Bank Grubu’nun, 2008 yılında aldığı bir kararla Kuveyt dışında büyümeye karar verdiğini ve bir sonraki adımın da bölgesel olarak büyümek olduğunu söyledi. Bu kapsamda Kuzey Afrika’da genişlediklerini ve Irak’ta konumladıklarını açıklayan Eguren, “Organik olarak büyümeye devam etmek istiyoruz” dedi.
Eguren, kaynak aktarımına ilişkin bir soru üzerine, “Biz kaynaklarımızı gerekli olduğu sürece buraya aktarmaya devam edeceğiz. Buradan ihtiyaç ne şekildeyse, o şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Bizim en az 500 milyon dolarlık bir taahhüdümüz olacak bu teklifi masaya koyar koymaz. Zaten bunları tartıştık. Sermaye daha fazla enjekte etmek gerekirse kesinlikle bunu destekleyeceğiz” dedi.

4.6 milyar TL kredi
Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez de, “Yılsonunda bilanço büyüklüğünü 6.5 milyar lira, kredileri 4.6 milyar lira ve mevduatı 3.7 milyar lira hedefliyoruz” dedi. Sönmez, 2006-2012 arasında kredilerde 5 kat büyüyerek 3.5 milyar liraya, mevduatta 4 kat büyüyerek 3.2 milyar liraya ulaştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Eurobank Tekfen Burganbank oldu

Mehmet Sönmez, bankanın yeni ünvanının Burganbank AŞ olduğunu belirterek “İştiraklerinden EFG İstanbul Menkul’ün ismi Burgan Yatırım, EFG Leasing’in adı Burgan Finanasal Kiralama olarak değişti. Yeni portföy şirketinin ismi de Burgan Portföy olarak değişti” dedi.

Logo yüzükten esinlendi
Sönmez, logolarının yüzükten esinlenerek hazırladığını söyledi. Burgan Bank, Eurobank Tekfen’in yüzde 70’ini, bankanın tamamı için 355 milyon dolar olan değerleme üzerinden satın almak üzere 2012 Nisan ayında anlaşmıştı. Daha sonra Tekfen Holding Eurobank Tekfen’de sahip olduğu yüzde 29.26 payın da Burgan Bank’a satışına karar verdiğini açıklamıştı.