Ekonomi ‘Çadır’da 600 milyon liralık konut sattı

‘Çadır’da 600 milyon liralık konut sattı

13.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dap Yapı, ekonomiye ve sektöre canlılık kazandırmak için başlattığı yüzde 25 indirim kampanyasıyla 10 günde 600 milyon lira ciro sağladığını açıkladı. En çok ise 3 milyon liralık büyük daireler satıldı

‘Çadır’da 600 milyon liralık konut sattı

Dap Yapı, teslime hazır tüm projelerinde yüzde 25 indirim uyguladığı ‘çadır kampanyasında’ 10 gün içinde 606 milyon lira ciro sağladı. Şirketin 2017 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği satış ise 700 milyon lira oldu. Şirketin en çok 2.5-3 milyon lira değerinde olan büyük metrekareli lüks konutlarına talep geldi. Çadırda, Validebağ Konakları, Dalga Kule, Burgu Kule, Tango Kule, Vazo Kule, Adam Kule, Taksim Petek Residence, Teras Kule ve DAP Vadisi’nde yer alan konaklar, rezidanslar

‘Çadır’da 600 milyon liralık konut sattı
ve ofisler alıcı buldu.

Haberin Devamı

Validebağ’daki lüks konut projesi Validebağ Konakları’nı yoğun talep nedeniyle çadırda satışa çıkaran Dap Yapı, büyük indirim kampanyasına da çadırda başlamıştı. Buna göre Dap Yapı toplam 321 ünitede tarihinde ilk defa yüzde 25 indirim yapacaklarını açıklamıştı. 14 Nisan’a kadar sürecek kampanya için Ümraniye Meydan AVM’de kurulan dev çadırda satış devam ediyor. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ankara’ya da bir çadır kuracakları bilgisini verdi.

Yılmaz, Validebağ’da kurdukları çadırda yoğun ilgi görmeleri üzerine ‘çadır furyası’ başlattıklarını ifade ederek, “Diğer projeler için talep geldi, Ümraniye’de bir çadır kurduk. Şimdi de Ankara’da da bir çadır kuracağız. İstanbul’daki projelerimizi Ankaralıların ayağına götüreceğiz. İzmir’de de aynısını yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Çadır’da 600 milyon liralık konut sattı

‘Erişilebilir lüks’

Tüketiciye çok güzel imkanlar ve ulaşılabilir fiyatlarla konut, ofis ve dükkanlar sunduklarını ifade eden Yılmaz, bu şekilde satın alınacak birimin erişim kanallarını açtıklarını söyledi. Yılmaz, “Satın almayı tetikledik. Üreticiye de şu morali verdik; her zaman doğru zamandır. Yeter ki projenin lokasyonu, fiyatı iyi olsun. Bizim projelerimizle de birçok kampanya başladı, özellikle Validebağ’la beraber... Ciddi de satışlar oldu sektörde. Onun için biz durmuyoruz. Yeni kampanyalar başlayacak. İzmir’deki projeye start vereceğiz. İstMarina’nın elimizde kalan son dairelerini satışa çıkaracağız. Teras projemizde lansman yapacağız. Beykoz’da bir projemiz var, dokuzuncu veya onuncu aya onu yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘Beyaz yakalıyı taşıdık’

DAP Yapı olarak Anadolu Yakası’nda önemli projeler hayata geçirerek, bölgenin tanıtımına katkılar sunduklarını anlatan Ziya Yılmaz, bunun araştırmalarla da kanıtlandığını dile getirdi. Yılmaz, şunları söyledi:

“Projelerimiz uluslararası arenada 33 ödül kazandı... Özellikle Maltepe ve Kartal’ın tanıtımına firma olarak çok katkı sağladık ve devam ediyoruz. Projelerimizle, eğitimli ve gelir düzeyi yüksek beyaz yaka nüfusun Maltepe’ye kaymasında etkili olduğumuzu düşünüyoruz. Bu düşüncemizin doğruluğunu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin yürüttüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ‘Mahallem İstanbul Projesi’ araştırmasının sonuçları da ortaya koydu.”

Haberin Devamı

Yabancı ortaklık teklifleri alıyor

Bu yıl 1.2 milyar lira ciro hedeflerinin olduğunu kaydeden Ziya Yılmaz, “Beykoz projesi eklenirse 1.5 milyar lirayı bulur. Bir yıl içerisinde 10 milyar liralık iş hacmine çıkmayı hedefliyoruz” dedi. DAP Yapı olarak yurtdışından önemli ortaklık teklifleri aldıklarını belirten Yılmaz, “Başta Körfez Ülkeleri olmak üzere, Türki Cumhuriyetlerden ve Avrupa’dan müşterilerimiz oluyor. En son Çinli bir firma ortaklık teklifinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle, kültürüyle ve gücüyle çok büyük bir potansiyel barındırıyor” diye konuştu.