Ekonomi Çağlar'ın ortakları gözaltında

Çağlar'ın ortakları gözaltında

22.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çağlar'ın ortakları gözaltında

Çağların ortakları gözaltında


Kasım Şahin, İbrahim Büyükfuran Bursa


İstanbul Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından İnterbank'tan kendisine ait 42 şirkete, 250 trilyon lira aktardığı iddiasıyla hakkında beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İşadamı Cavit Çağlar'ın şirket ortakları arasında gözüken 33 kişi Bursa'da gözaltına alındı.
Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından İnterbank'ın 14 eski yöneticisinin gözaltına alınmasının ardından, Bursa polisi de harekete geçti. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Çağlar'ın kurduğu paravan şirket yöneticilerini yakın takibe alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, önceki gece düzenledikleri bir operasyonla, paravan şirket ortakları arasında yer alan ve Nergis Holding çalışanlarından olan 33 kişiyi gözaltına aldı.
Dün sabah saatlerinde Uludağ Otobüs Firması'na ait 63 KF 555 plakalı otobüs ile Adli Tıp'a getirilen şirket ortakları daha sonra aynı otobüs ile ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şirket yöneticilerin polis otoları yerine lüks otobüsle Adli Tıp ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi dikkat çekti.

Emekli polis gözaltında

Nergis İnşaat'ta İdare Amiri olarak görev yapan ve paravan şirketlerden Can İthalat İhracaat A.Ş.'nin Yönetim Kurulu üyesi olan emekli başkomiser Ahmet Madran da gözaltına alınan şirket ortakları arasındaydı. Bursa'da Çağlar'a olan yakınlığıyla tanınan ve Bursa'da uzun yıllar trafik başkomseri olarak görev yapan Madran da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan Bursa Emniyet Müdürü Kemal Bayrak'ın talimatıyla gözaltına alınan şirket yöneticilerinin isimlerinin açıklanması yasaklandı.

Gözaltına alınan ortaklar

Bursa Mali Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan paravan şirket ortaklarının isimleri şöyle:
Orsa Uluslararası Ticaret Pazarlama A.Ş. ortaklarından Doğan Cengiz, Alper Akın, Ali Pamir.
Bey Gıda Tekstil İthalat İhracat ve Dış Ticaret A.Ş. ortaklarından İsmail Hakkı Helvacı, Mehmet Çakır, İsmail Dalgüden.
Çiçek Tekstil İthalat İhracat ve Dış Ticaret A.Ş. ortaklarından Özcan Selamet, Yücel Çeçan, Orhan Özgeç.
Can İthalat İhracat ve Dış Ticaret A.Ş. ortaklarından Namık Artan, Ahmet Madran, İsmail Çakır, Zafer Tekcan.
Benler Gıda Tekstil A.Ş. ortaklarından Engin Şengan, Hasan Ferid Ertan.