Ekonomi Çalışanlarını acente sahibi yapacak

Çalışanlarını acente sahibi yapacak

14.04.2010 - 00:45 | Son Güncellenme:

Mapfre Genel sigorta, çalışanlarına acente sahibi olma imkânı sağlıyor

Çalışanlarını acente sahibi yapacak

Mapfre Genel Sigorta Genel Müdür Serdar Gül, genç ve pazarlama yeteneği olan Mapfre’de 2-3 yıl istihdam edilen kişilerin, daha sonra kendi acentalarını açmalarına yardımcı olduklarını söyledi.
Gül, “Mapfre’de en az 2 yıl çalıştıktan ve gerekli portföy büyüklüğüne ulaştıktan sonra başarılı kişilere acenta alt yapısını hazırlıyoruz. Bunun için 2016’ya kadar 30.8 milyon euro yatırım bütçemiz var. Projenin geri dönüş yılı 2023” dedi.

Haberin Devamı

BES’e yatırım yapacak
Gül, bölgelere göre farklılık göstermek üzere, 250 bin euro’luk portföyün acenteye dönüşmek için yeterli olacağını söyledi. Gül, 2016’ya kadar bu şekilde 130 yeni acente hedeflediklerini açıkladı. Şu anda 500 acentelerinin bulunduğunu belirten Gül, gelecek yıl bu sayıyı 600’e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.
Serdar Gül, öncelikli hedeflerinin Türkiye’deki zinciri tamamlamak olduğunu belirterek, “Satın alma düşünülüyor. Bireysel emeklilik sistemi (BES) tarafında bir yatırım olabilir. Bunun dışında pozisyonumuzu güçlendirecek mantıklı yatırım imkânı varsa bunları da değerlendirebiliriz” dedi.
Krize rağmen geçen yılı tahminlerin üzerinde kapattıklarını söyleyen Gül, “Bu kadar başarısız bir yılda Mapfre Sigorta, başarılı bir şirket oldu. Sektör yüzde 2.5 büyürken, biz yüzde 4.5 büyüdük” dedi. Gül, 42 ülkede operasyonu olan Mapfre grubu içinde Türkiye’nin, Avrupa kıtasında, İspanya dışında en büyük yatırım olduğunu söyledi. Şirketin geçen yıl 15.6 milyar euro prim üretimi gerçekleştirdiğini, kârını ise 1.38 milyar euro’dan 1.45 milyar euro’ya yükselttiğini açıkladı.