Ekonomi CANNES’IN GÖBEĞİNDE TÜRK ÇADIRI KURULACAK

CANNES’IN GÖBEĞİNDE TÜRK ÇADIRI KURULACAK

15.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan Mipim’de kırmızı-beyaz tasarlanan 1000 metrekarelik Türk çadırı kurulacak. Türkiye’den 28 firma ve 500 kişinin yer alacağı fuarda Ali Ağaoğlu’nun ‘şov’ yapması bekleniyor

CANNES’IN GÖBEĞİNDE TÜRK ÇADIRI KURULACAK


Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen Mipim’de bu yıl adeta Türk rüzgarı esecek. Her yıl farklı bir ülkenin onur konuğu olduğu fuarın bu yıl ülkesi ise Türkiye olurken, 12-15 Mart tarihlerinde arasında Fransa’nın Cannes kentinde yapılacak fuara Türkiye üs düzey katılım sergileyecek.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılacağı fuarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de yer alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da programının uyması halinde fuara iştirak edecek. Fuarın ilk günündeki açılış kokteyline de Kültür Bakanlığı destek verecek.
Fuarın en önemli konuğu olan Türkiye kalabalık bir şekilde fuarda boy gösterecek. 1000 metrekarelik ve özel olarak tasarlanan çadırda yer alacak Türk firmaları ayrıca, fuar alanının içinde 400 metrekarelik standlarda tanıtım yapacak. Kırmızı beyaz konseptinde tasarlanan çadırda seminer salonu bulunacak. Ayrıca yeni teknolojilere yer verilen çadırdaki dev ekrandan firmalar projelerinin lokasyonları hakkında detaylı bilgilendirme yapabilecek.

Ağaoğlu ‘şov’ yapacak
Fuardaki en büyük stand ise Ali Ağaoğlu’nun olacak. Geçtiğimiz ekim ayında Dubai’deki Cityspace gayrimenkul fuarına katılan ve çok büyük yankı uyandıran Ali Ağaoğlu’nun Fransa’da da Türkiye tanıtımına ağırlık vermesi bekleniyor.
Mipim 2013’ün Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade eden Ağaoğlu şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 350 metrekarelik stantla fuarın en büyük katılımcısı olduklarını söyledi. Dubai’deki Cityspace’de olduğu gibi Mipim’e damga vuracaklarını ifade eden Ağaoğlu, “Dubai’deki gibi burada da ses getireceğiz. Standımız çok ilgi çekecek. Folklor ekibimiz orada oynayacak. Fuarda Maslak 1453 ve Ataşehir Finans Merkezi projelerimizi tanıtacağız. Yeni ihalesini aldığımız Kartal projesiyle ilgili olarak da tanıtım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Rekor gelecek
Alkaş Fuarcılık’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı fuara 28 firma katılırken, bu Mipim’e Türkiye’den şimdiye kadarki en yüksek katılım olacak. Türkiye’den toplamda yaklaşık 500 kişinin fuara gitmesi bekleniyor. Bu sayede Türkiye, 83 fuara katılım gösteren 83 ülke arasında en kalabalığı olacak. Fuara Ağaoğlu’nun yanı sıra, Gyoder, Konutder, Nurol, İş GYO ve Vadi İstanbul katılacak.
Geçtiğimiz yıl 350 metrekarelik stand kiralayan firmaları bu yıl 1500 metrekarelik alan kiralaması da katılımın boyutlarını gösteriyor. 25 bin gayrimenkul profesyoneli de her yıl Mipim’e katılım gösteriyor.

Kahve ve lokum...
Fuardaki birçok alanda Türkiye’nin tanıtımını içeren reklam alanları yer alacak. Türkiye’nin tanıtım kitapçığının dağıtılacağı fuarda ayrıca Türk firmalarının ve projelerinin tanıtıldığı broşürler de dağıtılacak. Kiralanan bir fayton da Cannes sokaklarında Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirecek. Fuara Türklerin yoğun bir katılım göstermesi nedeniyle çeşitli etkinlikler de planlanıyor. Fuar alanının içinde döner yapılmasından, Türk kahvesi servisine ve simit peynir satılmasına kadar çeşitli organizasyonlar üzerinde çalışılıyor.

Haberin Devamı

‘Türk firmaları için büyük fırsat’
Alkaş Fuarcılık’ın sahibi Avi Alkaş, önceki yıllarda çok zor yer bulabilen Türkiye’nin fuarın onur konuğu olmasının büyük bir gösterge olduğunu ifade ederek, “Türkiye rekor sayıyla bu yıl fuara katılacak” dedi. Alkaş, şunları söyledi:
“Buraya gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada önemli aktörleri gelecek. Bu aktörler Türkiye’deki önemli projelere yatırım yapabilir. Bu nedenle buraya gelen herkes kendini iyi anlatmalı ve şimdiden yabancılarla randevularını almalı. Kısacası buraya gelen Türk firmaları derslerini iyi çalışmalı.”

CANNES’IN GÖBEĞİNDE TÜRK ÇADIRI KURULACAK

Emlak Konut’un ‘en çok satan’ı Evora İstanbul oldu

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından hazırlanan Ocak 2013 tarihli aylık bağımsız bölüm raporu açıklandı. Buna göre Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen gayrimenkul projelerinde Ocak 2013 tarihinde aylık bazda bin 340 adet bağımsız bölüm satıldı. 546 milyon 789 bin 729 lira hasılat elde edildi.
Emlak Konut GYO tarafından hazırlanan aylık bağımsız bölüm raporuna göre, Ocak ayında en fazla satış İstanbul Tuzla’da konumlanan Evora İstanbul’da oldu. Evora İstanbul konutlarında Ocak ayında toplamda 302 konut satıldı. Projedeki toplam hasılat ise 54 milyon 550 bin 247 lira oldu. İstanbul Bahçeşehir’de konumlanan Spradon Vadi’de ise 204 adet bağımsız birim satılırken, 30 milyon 299 bin 244 liralık satış hasılatı elde edildi.

Ciroda Meridian önde
Ataşehir’de inşa edilen Varyap Meridian projesinde 146 bağımsız birimin satışından 74 milyon 693 bin 496 lira, Maslak’ta inşa edilen Ağaoğlu Maslak İstanbul projesinde 121 bağımsız birimin satışından 70 milyon 722 bin 821 lira, Bahçetepe İstanbul projesinde 111 bağımsız birimin satışından 33 milyon 699 bin 317 lira gelir sağlandı.

Haberin Devamı

‘Yeni şehirle İstanbul’un marka değeri yükselir’

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 3. havalimanını da kapsayacak Kemerburgaz’dan başlayıp Başakşehir’i ve Kayabaşı’nı içine alacak Küçükçekmece’ye kadar olan bölümde yeni büyük bir şehir kurma projesi kapsamında kamulaştırmaların devam ettiğini belirtti.
Bölgede çok iddialı bir şehir kurulacağının altını çizen Bayraktar, “1.5 milyon nüfusu barındıracak bir şehir olacak. Yeni kurulacak şehrin bazı bölümlerinde ekolojik yerleşim alanları kuracağız. Sadece bisikletlerin ve elektrikli arabaların girebileceği bölgeler yapacağız, çiçek bahçeleri yapacağız, donanımlı göletler yapacağız. Dünya çapında iddialı olacak ve İstanbul'un da marka değerini artıracak” şeklinde konuştu.
İstanbul’a kurulacak yeni şehrin ekstra nüfus getirmeyeceğini vurgulayan Bakan Bayraktar, “İstanbul’a gelen zaten kendi cazibesi içerisinden geliyor. İstanbul’da yapacağımız yeni şehir projesi, İstanbul’un çöküntü alanlarını taşımaya yönelik bir projedir.
Kentsel dönüşüme destek veren bir projedir. İstanbul’un bazı bölgelerinden buralara gitmek isteyenler var. Çünkü burası sanayi ve diğer hizmetlere daha yakın” dedi.

‘Şehirleri inceledik’
Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Bayraktar, “Kentsel dönüşüm, Türkiye’nin olmazsa olmaz meselesidir. 6.5 milyon konutumuzun 20 yıl içerisinde yenilenmesi, ilk 2 yılda vatandaşın güvenini kazanmak konusunda bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yaptı” dedi.
Bunun yanı sıra dünyadaki en güzel şehirleri incelediklerini anlatan Erdoğan Bayraktar, “Kentsel dönüşüm kapsamında şehrin eskiyen merkezlerini, köhneleşmiş merkezlerini yenilemek, şehrin marka değerini arttırmak için yapılan projeleri inceliyoruz. Hem yurt içinden hem yurt dışından daha fazla turizm getirmek için arkadaşlarımızla devamlı çalışma içerisindeyiz. Bir taraftan da yasal düzenlemeleri yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dumankaya’dan 924 ev için teslim planı

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, 2012 yılında daire teslimlerini gerçekleştirdiği Adres Botanik, Adres Lobi, Dizayn, Modern, İkon ve Lobi projelerinden sonra, 2013 yılında da daire teslimlerine devam edeceğini açıkladı.
2012 yılında toplam 2 bin 910 dairenin teslimini gerçekleştiren Dumankaya, 2013’te Dumankaya Cadde, Flex Kurtköy ve Adres Panorama projelerini tamamlayarak sahiplerine teslim edecek.
Dumankaya İnşaat, 31 Mayıs’ta Dumankaya Cadde’de 303, 31 Ağustos’ta Flex Kurtköy’de 376 ve 31 Aralık’ta da Adres Panorama’da 245 dairenin teslim edilmesiyle birlikte, 2013 yılında toplam 924 dairenin teslimini gerçekleştirecek.

50. yılı kutluyor
Konuyla ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “2013 yılı bizim için büyük bir öneme sahip. Bu yıl sektördeki 50. yılımızı kutlarken, ‘Kente kimlik katan yaşam alanları oluşturma’ misyonumuzla kendini tekrar etmeyen ve farklı projelerimizi müşterilerimizle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Dumankaya, “Bugün için değil gelecek için yaşanabilir evler üretmeye devam edeceğiz. Modern dünyanın teknolojik gelişimlerine ayak uyduran bir şirket olarak 2012 yılında hizmete soktuğumuz akıllı ev teknolojileri ile inşaat ve teknolojiyi bir araya getirdiğimiz yenilikçi çalışmamız ‘Online Satış Platformu’muzu daha da geliştirerek devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Isı yalıtımı 3 yıl içinde kendini amorti eder’

Türkiye’de bulunan 18 milyon konutun yüzde 88’inde ısı yalıtımı bulunmuyor. Binalardaki bu ısı yalıtımı eksikliğinden dolayı yıllık kayıp yaklaşık 10 milyar lirayı buluyor.
Türkiye’nin önde gelen yapı kimyasalları üreticileri arasında yer alan KYK Yapı Kimyasalları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, Türkiye’nin 10 milyar lirayı havaya savurduğunu belirterek, ısı yalıtımı yaptırmak için harcanan bedelin ortalama 3 yıl içerisinde amorti edilebileceğini belirtiyor.
Sürmeli, yalıtım sektörünün 2012 yılında yüzde 15 büyüme kaydederek 55 milyon metrekarelik pazar büyüklüğüne ulaştığını, ancak bunun Türkiye’nin hedeflediği verimlilik seviyesinin çok altında olduğunu vurguladı.

Sur Yapı’nın projesine YKS’den destek geldi

Sancaktepe’de hayata geçirilen Sur Yapı Adapark’ta, tesis yönetim hizmetini, YKS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. verecek.
YKS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş.Genel Müdürü Bahadır Adıyaman, “Sur Yapı Adapark, yüzde 75 yeşil alanı, balıklı gölü ve meyve bahçeleriyle şehir hayatı içinde doğaya yaklaşmayı sağlayarak unutulan değerleri yeni nesillerle tanıştırıyor. 826 adet konuttan oluşan projede bizler, genel Yönetim, güvenlik, temizlik, bahçe bakım, sosyal tesis işletme bakım ve yardım masası hizmetlerini vereceğiz. Anadolu Yakası’na artı değer katan Sur Yapı Adapark’a çok büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Güneşli’de ara ödeme 18 ay sonra başlıyor

Güneşli Express Residence’ta kampanyalı satışlar devam ediyor. Buna göre, anahtar teslimlerinin Aralık 2014’te yapılacağı projeden konut sahibi olmak isteyenlerden, daire bedelinin dörtte biri peşinat olarak alındıktan sonra 18 ay süresince herhangi bir taksit ve ara ödeme talep edilmiyor. Geriye kalan bedel ise 12 aydan 120 aya kadar uygun faiz oranları ile taksitlendiriliyor. Taksit ödemeleri ise 18 ayın sonunda başlıyor.
Babacan Yapı’nın projesi Güneşli Express Residence, 4 bin 520 metrekare alan üzerinde yükseliyor. 158 konuttan oluşan projede, 1+0 stüdyo, 1+1, 1,5+1 garden, 2+1 ve 3+1 dubleks penthouse daire tipleri yer alıyor.

‘2013'te müteahhitler kayıplarını çıkaracak’

Türkiye’de her çeyrekte ortalama 100 bin civarında konut satışı gerçekleştiğini ve son çeyrekte bu rakamın daha da arttığını söyleyen Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Barış Onay, Türkiye’de konut satışlarında azalmanın yaşanmadığını ve bunun eldeki stoklardan kaynaklandığını belirtti.
Onay, 2013 yılı konut satışına ilişkin öngörüde bulunarak, yüzde 1 KDV’den satılabilecek eldeki stoklar ve konut kredilerindeki düşüşün etkisiyle 2013 yılının ilk yarısına kadar konut satışlarında ciddi artış yaşanabileceğini belirterek, “2013 müteahhitler için çok önemli bir dönem olacak ve 2012 yılındaki kayıplarını çıkaracak. Hem bastırılan konut talebinin ortaya çıkışı hem yüzde 1 KDV’lik konutların bir nevi batan geminin malları şeklinde satışı, 2013 yılında konut satışlarını artırabilir” dedi.