Ekonomi Çarmıklı’ya üstün hizmet madalyası

Çarmıklı’ya üstün hizmet madalyası

10.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Nurol Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürcistan Fahri Konsolosu Nurettin Çarmıklı’ya Üstün Hizmet Madalyası takdim etti.

Çarmıklı’ya üstün hizmet madalyası

Saakaşvili, törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı överek, tüm dünyada son 10 yılın en önemli liderlerinden biri olduğunu söyledi.
Saakaşvili, “Bana göre, Türkiye’de Atatürk’ten sonra dünya çapında Erdoğan kadar güçlü başka bir lider olmadı” dedi.

‘Verimli görüşmeler yaptık’
Saakaşvili, dün Köşk’te yaptığı görüşmelerin ardından Nurol Holding binasına giderek, Nurol Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürcistan Fahri Konsolosu Nurettin Çarmıklı’ya Üstün Hizmet Madalyası takdim etti.
Saakaşvili, madalya töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile çok verimli görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın sadece bölgesinin değil, aynı zamanda tüm dünyanın son 10 yıldaki önde gelen liderlerinden biri olduğunun altını çizen Saakaşvili, “Bana göre, Türkiye’de Atatürk’ten sonra dünya çapında bu kadar güçlü başka bir lider olmadı” diye konuştu.

En güzel caddeye ismini verdi
Türkiye’nin son yıllarda oldukça geliştiğine dikkati çeken Saakaşvili, yaşadığı bir kaza nedeniyle İstanbul’da hastanede yattığını ve sağlık sektörünün gelişimini görme fırsatı bulduğunu anlattı.
Nurettin Çarmıklı’nın sadece ülkesinde değil, aynı zamanda Gürcistan’da da çok sevilen bir iş adamı olduğunu söyleyen Saakaşvili, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Batum, Gürcistan’ın en önde gelen şehirlerindense bunda Nurettin Bey’in katkısı büyüktür. Biz de ülkemizde şehrin en güzel caddesine onun adını verdik. O, bu sayede tarihi bir şahıs oldu. Açıkçası benim, adımın verileceği bir cadde olacağına dair ümidim yok.”
Nurettin Çarmıklı da, madalyaya layık görülmüsinden dolayı mutluluğunu dile getirdi.