Ekonomi Çek tutuklattı eş masöz oldu

Çek tutuklattı eş masöz oldu

05.11.2009 - 09:00 | Son Güncellenme:

200 bin TL'lik çekini ödeyemeyen işadamı hapse düştü. Ailesi lüks villadan gecekonduya taşındı. Eşi ise masözlüğe başladı

Çek tutuklattı eş masöz oldu

Çek tutuklattı eş masöz oldu
Karşılıksız çek verme suçundan hüküm giyenler ve arananlar adına Meclis’e gelen, büyük çoğunluğu mağdur eşler ve çocuklardan oluşan bir grup önceki gün randevu alabildikleri milletvekilleriyle görüştü. Başlarından geçen olayları anlatıp, devlete milyonlarca lira vergi ödeyen bir zamanların itibarlı işadamlarının ekonomik krizler sonucunda geldikleri noktayı ortaya koyan mağdurların yakınlarının gözyaşları içinde anlattıkları yaşam öyküleri ise Türkiye çapında yaşanan dramı gözler önüne serdi.

ANKASTRE MUTFAKTAN KÜÇÜK TÜPE Ekonomik kriz yüzünden bir gecede iflas eden 40 yıllık bir turizm firmasının sahibi olan eşinin karşılıksız çekler yüzünden 10 aydır Metris Cezaevi’nde olduğunu söyleyen Ayşe Hanım’ın gözyaşları arasında sanlattığı hikâyesi şöyle: “2005 krizinde her şeyimizi kaybettik. Eşim 1.5 milyonluk borcunu ödedi, 200 bin lira için 5 yıl hapse mahkûm oldu. Yüzlerce kişiye iş veriyordu.

Otobüslerimiz, otellerimiz vardı. Bir akşam üstü gelip, ‘Bu evden çıkın, artık sizin değil’ dediler. Ankastre mutfaklı villamızdan çıktık, küçük tüple bir gecekonduya geçtik. Bir yılda 5 ev değiştirdik. Biz de takibe alındık.

Kaçak yaşar hale geldik. Eşim bir azılı katil muamelesi gördü. Oysa bu devlete milyonlarca lira vergi ödedi, yüzlerce kişiye ekmek verdi. Dolandırıcı olsa çoktan yurtdışına çıkardı.” ‘BU BAKAN BENİM ESKİ KOMŞUM, ONA GİDEMEM’ TBMM içinde milletvekili ziyaretleri sürerken, gidilecek milletvekilleri arasında eski villasında komşu olan bir bakanı görünce itiraz eden Ayşe Hanım, “Bu bakan benim eski komşum, gidemem” dedi. Meclis koridorlarında tesadüfen söz konusu siyasetçiyle karşılayan Ayşe Hanım’ın yüzünü gizlemeye çalışması içinde bulundukları durumu ortaya koyması açısından dikkat çekti.

EVİN HANIMI ARTIK MASAJCI “Emrimizde yüzlerce çalışanımız vardı. Hizmetçilerimiz vardı. Eşlerimiz saygın işadamlarıydı. Bizim de alacaklarımız var ama alamıyoruz. ‘Bari yarısını verin’ diyoruz vermiyorlar. ‘Gidin Beykoz Konakları’daki evinizi satın’ diyorlar. Konaklar arabalar, oteller hepsi satıldı. 2 milyonluk evi 500 bine sattım. İnsanlar sanki paramız varmış da dolandırıcılık yapıyormuşuz gibi davranıyor. Param olsa kocamı hapiste bırakır mıyım.? Ben şimdi ekmek paramızı kazanmak için masaj yapıyorum. Yapayalnız kaldık. Düşünce etrafınızda kimse kalmıyor. Bizim isyanımız, devletine milyonlarca lira vergi ödeyen itibarlı bir işadamı, kimseyi dolandırmamış, iflas etmiş, batmış işini yaparken. Bir açık cezaevine bile konulmuyor. Azılı katillere tanınan, PKK’lılara tanınan haklar bile tanınmıyor. En azından açık cezaevine konulsunlar. Çocuklar babalarını kucaklayabilsin.”